13 June 2024

Totul despre cupele menstruale de la selenacup.ro

Pentru femei, perioada ciclului menstrual nu este una foarte placuta. Pe langa disconfortul fizic, mai apar si alte probleme legate de o protectie eficienta. Pe langa traditionalele tampoane, femeile mai au o optiune din ce in ce mai utilizata in ultimii ani. Este vorba despre cupele menstruale. Le puteti gasi la https://www.selenacup.ro/.  Insa, multe femei au o multime de intrebari despre cupele menstruale de aceste tip. In acest articol iti vom raspunde la cea mai mare parte dintre ele:

  1. Cum sa alegeti dimensiunea potrivita pentru cupa menstruala?

Exista mai multe dimensiuni pentru cupele menstruale. Formele si dimensiunile cupelor SelenaCup permit fiecarei femei sa foloseasca cupa menstruala adecvata situatiei sale.

Cupele menstruale SelenaCup sunt moi si flexibile si se vor adapta tipului de corp si miscarilor individuale.

  1. Cum se foloseste si se pune cupa menstruala SelenaCup?

-Spalati-va mainile cu sapun. Daca nu aveti sapun la indemana, puteti folosi gel hidroalcoolic, dar uscati-va mainile inainte de a atinge cupa menstruala sau zona intima. Puteti sa strecurati in geanta un sapun de dimensini mici pentru a-l avea mereu la indemana atunci cand plecati in oras.

-In baie, aplicati cupa cu mult calm. Trebuie sa va simtiti confortabil, si sa adoptati o pozitie asemanatoare cu cea a introducerii tamponului. Indoiti cupa in jumatate si introduceti-o usor. Puteti lubrifia cupa menstruala cu putina apa. Aceasta cupa se desfasoara automat in interiorul vaginului.

-Verificati pozitionarea acestuia. Treceti degetul in jurul cupei menstruale pentru a verifica daca este desfacuta si ca se afla in mijlocul vaginului (la aceeasi distanta de peretii vaginului). Nu trebuie sa impingeti cupa prea mult, ar trebui sa ramana la intrarea in vagin. Daca va doare sau curge pe langa, inseamna ca nu este bine pozitionata.

-Daca va simtiti “sufocata in interior”, cupa menstruala poate fi prea mare sau este posibil sa o fi pus prea sus. Deci coborati-o sau alegeti o dimensiune mai mica. Daca o simtiti tot timpul, incercati dimensiunea mai mica sau puneti-o mai jos in vagin.

  1. Cum se scoate cupa menstruala

Tot intr-o pozitie confortabila, cu degetele curate, prindeti baza cupei, intre degetul mare si degetul aratator, apoi trageti usor. Nu trageti prea tare sau prea repede. Apoi goliti cupa menstruala in toaleta sau chiuveta, clatiti-o bine si puneti-o la loc.

Sfat: fiti cat mai relaxata, mai ales la primele utilizari. Daca sunteti stresata, vaginul se contracta, se inchide si se ridica in sus. In aceste conditii, aplicarea si mai ales scoaterea cupei SelenaCup nu este foarte placuta, dar nu este imposibila. Nu este nevoie sa suferiti degeaba, nu fortati. Relaxati-va si veti vedea cat este de usor! Uitati de temerile voastre! Optional, miscati degetele in sus si apoi apasati pentru a trage cupa. Si daca nu, asteptati putin sa va relaxati.

Acestea sunt sfaturi pentru cele care utilizeaza cupa pentru prima data … toata lumea isi va gasi tehnica!

  1. Cat de des ar trebui sa schimbati cupa menstruala?

Frecventa schimbarii depinde de abundenta fluxului. Nu trebuie pastrata mai mult de 6 ore.

Pentru a va face o idee: in medie, capacitatea cupei este echivalentul absorbtiei a 2 tampoane Super. Pentru debitele normale, poate fi pastrata pana la 6 ore fara griji. Experienta va va oferi raspunsul. Oricum, incercati sa o goliti atunci cand credeti ca este plina. Si nu uitati sa nu va suprasolicitati peretii vaginali.

  1. Ce se intampla daca nu sunteti acasa?

Amintiti-va intotdeauna sa va spalati bine pe maini. Cautati o toaleta dotata cu chiuveta. Daca acest lucru nu este posibil, luati cu dvs. servetele intime sau o sticla mica de apa. Scoateti cupa, clatiti degetele si apoi reintroduceti-o.

  1. Puteti folosi cupa menstruala daca aveti sterilet?

Puteti utiliza de fapt o cupa menstruala in timp ce purtati steriletul. Cu toate acestea, pot exista cateva cazuri rare de expulzare sau deplasare. Prin urmare, trebuie sa fiti atenta. Nu ezitati sa contactati un specialist.

  1. Cum va curatati cupa menstruala?

In timpul ciclului: Curatati-o cu apa si sapun, apoi pastrati-o in punga, daca nu o folositi tot timpul. In timpul zilei, cand o goliti, puteti sa o spalati inainte de a o pune inapoi, deoarece apa lubrifiaza si curata. Daca pe cupa exista un miros persistent, fierbeti apa cu cateva picaturi de otet sau lamaie si strecurati-o acolo cateva minute.

La sfarsitul ciclului:

Sterilizati-o in apa clocotita nu mai putin de 5 minute. Clatiti-o totusi in putina apa rece inainte de a o steriliza pentru a preveni imprimarea sangelui ramas!

  1. Ce sa nu faceti cu cupa!

-Nu o folositi ca contraceptiv.

-Nu o pastrati in timpul contactului sexual.

-Nu o spalati cu produse neadecvate.

-Nu o folositi pentru scurgerile de urina.

-Nu o purtati mai mult de 6 ore.

  1. Ce puteti face cu cupa?

-Puteti sa mergeti la toaleta in mod normal, puteti practica toate sporturile, chiar daca mergeti la piscina! Va va proteja de clor si bacterii din apa. O puteti folosi in piscina chiar si fara menstruatie.

-O puteti utiliza si daca aveti alte scurgeri vaginale decat menstruatia.

10.Cazuri speciale?

Poate fi folosit de o femeie virgina, dar la fel ca in cazul tampoanelor interne, himenul se poate rupe.

Asigurati-va ca firul steriletului este taiat scurt de catre ginecologul dvs. Exista un risc mai mare sa blocati firul de-a lungul peretelui vaginal si ca prin indepartarea acestuia sa trageti steriletul.

Deci, ati decis sa folositi cupa menstruala de la Sleneacup.ro? Atunci tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti dimensiunea potrivita si sa va relaxati!