15 July 2024

Cum sărbătorește românu` iubirea?

Trecu şi Dragobetele şi Valentine’s Day …şi deci … trecu toate motivele demonstraţiilor iubirii imense ce-i cuprind pe amorezii de prin Românica cel puţin până în MARTIE! În caz că nu v-aţi dat seama, suntem un popor iubăreţ rău dacă avem nevoie de două sărbători pentru a ne arăta atâtea sentimentele ce ne “mistuie”!
Sunt ironică da, şi răutăcioasă da… şi asta nu pentru că aş fi frustrată şi lipsită de iubire ci doar că mi se pare teribil de amuzant să vezi ce febră îi cuprinde pe tinerii îndrăgostiţi. Și nu mă refer de la cine ştie ce tras la sală sau alte activităţi intime, ci de la mersul la shopping! Probabil, dacă aş spune că a te comporta ca un idiot/ă tot anul şi de aceste două sărbători să strigi sus şi tare cât de mult o/il iubeşti, vi s-ar părea clişeistic pentru că ştiu că mai sunt înca 500000000000 de persoane care cred exact acelaşi lucru ca şi mine însă eu pe lângă asta, mai am o problemă! Pana de idei, banalitatea şi cu toate astea dorinţa de afirmare!
Să mă explic: în ziua cu pricina (Valentine’s Day), mă duceam să-mi fac cumpărăturile, făcând crima de a uita de ziua candelaristică extrem de importantă pentru juma` de populaţie îndragostită, în Unirii … obosită, plictisită … am decis după multe atenţionări ale stomacului meu, că-mi este foame! Ce să zic … o idee mai proastă nu puteam avea! Cum spuneam, alături de plăcerea mea vinovată(KFC), la masa alăturată se aşeaza 2 fete(a se preciza: fatăăă1 şi fatăăăă2)! Între un cartof prăjit şi un crispy strips (a se ignora meniul meu), o pernă cu o faţă imprimată pe ea brusc îmi bloca accesul vizual la orice ar fi existat prin jur… şi nu că era chiar atât de uriaşă ci pentru că în viaţa mea nu am crezut că mi-e dat să întâlnesc o persoană care e în stare să dăruiască aşa ceva (adică la ce mai exişti tu dacă-i tatuezi toată casa cu tine?)… şi nu,fatăăăă1 nu avea să se oprească aici, după ce a fluturat de vreo 2 ori perna respectivă având grijă ca orice persoană de acolo să o vadă, şi-a scos artileria grea!
Şi nu, nu mă refer la un kalasnikov ci la două căni … amprentate şi ele bineînteles şi … şi bikini cu “be my valentine” şi da, în mijlocul KFC-ului! Deci, acum mă scuzaţi dacă am o problemă în a fi alături de cei care sărbătoresc zgomotos şi “vizibil” sărbătoarea în care ii amintesc “idiotului” de lângă mine cât de mult îl iubesc în ziua respectivă şi cât de bine am uitat că l-am făcut idiot în tot restu` anului.
Oricât m-am bucurat de partea mea de distracţie a zilelor iubirii ba prin prilejul demonstraţilor gratuite, ba prin îmbulzeala în magazine, de Dragobete, m-am bucurat de muzică bună și compania oamenilor dragi mie.