20 June 2024

Tarife camin de batrani in Otopeni personalizate

Un batran este greu de inteles de catre apartinatorii sai care nu se confrunta cu aceleasi probleme cu care se confrunta el.

Este norocos cel care isi pastreaza sanatatea si mobilitatea tot timpul vietii. Oamenii nu stiu sa pretuiasca la adevarata valoare:

-capacitatea de a se hrani si de a bea apa de cate ori au senzatia de foame si de sete.

-mobilitatea si posibilitatea de a merge la toaleta.

-capacitatea de asigurare a igienei personale.

-independenta deplina din toate punctele de vedere.

Bunicul care pierde aceste capacitati de care s-a bucurat pana la un timp devine morocanos si cei din jur au impresia ca este egoist. Noua situatie este acceptata cu dificultate sau nu poate fi acceptata sub nicio forma.

Este ca si cum un om liber este prins si bagat in cea mai temuta inchisoare, fara sa fi facut nimic grav.

Pe de alta parte, apartinatorii tineri isi vad de vietile lor, cum este si normal si se trezesc cu multe sarcini in plus.

Cand se intorc obositi de la serviciu, ei trebuie sa schimbe pampersi, sa gateasca de regim, sa le dea sa manance batranilor si sa le administreze tratamentul.

In cazul unor situatii neprevazute care determina intarzieri, batranii se supara si sunt pusi pe cearta. Conflictele sunt spontane si nedrepte, fiindca fiecare are partea sa de dreptate.

Se pot intampla si tragedii. Batranii lasati nesupravegheati pot sa cada din pat, sa se ridice si sa sparga lucruri prin casa, sa se raneasca grav sau sa provoace un incendiu sau o explozie, distrugand casa.

Apartinatorii care se confrunta cu aceste probleme grave pot sa se intereseze de tarife camin de batrani in Otopeni si sa aleaga varianta cea mai buna pentru bunicul sau pentru parintele lor.

A duce un batran la un camin de batrani de lux este mult mai uman decat sa fie lasat singur acasa si condamnat la o moarte lenta.

Apartinatorii se tem de judecata lumii, dar ar trebui sa se gandeasca la faptul ca la azil batranul se afla pe maini bune si sub atenta supraveghere a personalului medical de care are nevoie.

La Adservito.ro bunicii sunt monitorizati tot timpul. Exista camere de supraveghere, exista personal calificat si medici de serviciu. La cel mai mic semn de boala, de slabiciune se intervine eficient si in acest mod, viata este prelungita.

La caminul de batrani din Otopeni, bunicii primesc mancare gatita de trei ori pe zi si o gustare, nefiind lasati sa se descurce singuri in casele lor. Bunicii nedeplasabili ramasi acasa nu se pot duce sa isi ia o paine si sunt la mila vecinilor sau a rudelor.

Nimeni nu merita sa treaca prin asemenea experiente dupa 30-40 de ani de munca si dupa ce a crescut si educat copii si nepoti.

Acasa, batranul este tentant sa mearga in curte, sa faca treaba, sa se duca la animale, dar se poate prabusi printre ele si poate muri strivit de acestea. La azil primeste totul de-a gata si nu are altceva de facut decat sa se plimbe prin curte, sa imprumute carti de la biblioteca, sa citeasca si sa stea de vorba cu persoane de aceeasi varsta. In sfarsit pot purta un dialog pe teme agreate, fiindca interlocutorii sunt de aceeasi varsta.

Apartinatorii sunt datori moral sa completeze suma necesara intretinerii la azil a parintelui sau a bunicului, fiindca o parte din cheltuieli se deconteaza din pensia acestuia.

In functie de posibilitatile financiare ale apartinatorului si de dragostea acestuia fata de bunic sau de parinte se alege tariful personalizat pentru servicii personalizate.

Un loc intr-o camera dubla este 4500 de lei, un pret oneste fiindca include si menajul si supravegherea batranului.

Prezenta unui coleg de camera placut si intelegator este benefica in multe privinte. Cu el se poate sta de vorba, se poate viziona un film sau se dezbat idei religioase sau filozofice, el este cel care da alarma, cand colegul sau se simte rau.

In doi singuratatea nu mai este asa de grea. Camera single costa 6500 de roni. Ea poate fi solicitata in cazul bunicilor sanatosi, care se descurca singuri si care nu sunt asa de sociabili. Exista cazuri in care bunicul isi ia singur tratamentul, se imbraca singur, face sport si doreste sa aiba intimitate.

El poate scrie si o carte valoroasa in timpul sederii la azil.

Camera Private Senior Room care costa 8500 de lei inseamna lux suprem si cele mai atente ingrijiri.

Acest pachet de serivicii include:

-cazare la nivel hotelier

-accesul la sala de sport, la bilioteca, la piscina

-spalatul hainelor si calcatul acestora

-ingrijirea corpului pentru evitarea eruptiilor sau iritatiilor.

-monitorizarea permanenta a starii de sanatate

-ajutarea bunicului sa se deplaseze, daca acesta nu poate singur

-organizarea de mese festive

-punerea la dispozitie a unei bucatarii proprii, in cazul in care bunicul/bunica doreste sa isi gateasca, sa isi faca un ceai sau o cafea

-kinetoterapie.

-accesul la activitatile culturale organizate de personal.

Acest azil primeste si bunici cu probleme grave de sanatate pentru care nu se gaseste nicio persoana sa isi asume raspunderea si sa le asigure ingrijirea la domiciliu.

Personalul rabdator are grija de batranii cu porniri violente din cauza bolii, de bunicii care uita, de cei care si-au pierdut memoria si identitatea si traiesc in lumea lor, iar aceasta nu este deloc o misiune usoara.

Azilul este curat, securizat, mancarea preparata la bucataria azilului foarte buna si proaspata, iar portiile suficiente.

Niciun bunic nu merita sa fie parasit in casa lui sau obligat sa suporte galagia din casa plina cu copii a fiului sau a nepotului sau!