17 June 2024

Prize si intrerupatoare Hager Lumina 2 Alb pentru gestionarea premium a electricitatii

Energia electrica a fost una dintre cele mai utile descoperiri ale umanitatii, fiindca ea este cea care asigura:

-iluminatul pe timpul noptii, in spatii intunecoase sau cand este nor afara si este nevoie de lumina

-functionarea masinii de spalat, a televizorului, a aparatului de aer conditionat

-functionarea dispozitivelor si a internetului

-functionarea aparatelor de alimentare cu aer a bolnavilor din spitale

-deplasarea mijloacelor de transport in comun concepute pentru a functiona cu energie electrica

-incalzirea locuintelor celor care au centrala electrica

-functionarea statiei/masinii de calcat pentru a iesi in oras imbracat corect

-pastrarea alimentelor in frigidere si in combinele frigorifice.

Omul modern este dependent de electricitate si se mira cum a putut supravietui omul din trecut fara lumina in locuinte, fara tot acest confort precizat mai sus. Daca electricitatea se raporteaza la magazine, aici datorita acestei resurse functioneaza banda de cumparaturi. Pare de domeniul sf faptul ca clientul pune produsele pe banda, iar aceasta se deruleaza pana la casa de marcat.

Casa de marcat are nevoie de electricitate sa scaneze preturile tuturor marfurilor, sa adune valoarea lor, sa calculeze restul care trebuie dat cumparatorului si sa tipareasca bonul. Usile pe senzori functioneaza tot cu electricitate, iar carnea, lactatele, inghetata si mancarea gatita rezista fiindca sunt asezate in frigidere sau in vitrine frigorifice.

Tocmai de aceea, instalatia electrica se impune sa fie verificata si inlocuita periodic si mai ales intrerupatoare si prize Hager Lumina 2 Alb cu ajutorul carora se gestioneaza electricitatea in locuinta sau la birou.

Este o mare greseala ca atunci cand se construieste o casa noua sau se renoveaza o locuinta sa se cumpere cele mai ieftine prize si intrerupatoare care sa strice aspectul acesteia.

Aceste accesorii omniprezente in toate incaperile casei trebuie sa se potriveasca interiorului locuintei, dar sa fie realizate si din materiale rezistente la caldura, la aburi sau la temperaturi joase, la foc si la variatiile de tensiune, daca sunt instalate in spatii care nu se incalzesc sau se incalzesc foarte mult sau in locuri cu umezeala, cum este baia.

Unii spun ca nu trebuie sa existe o priza in baie, altii spun ca priza din baie este pentru masina de spalat, pentru ondulator sau pentru uscatorul de par.

Prizele trebuie sa fie peste tot in locuinta, fiindca in cazul in care nu au fost instalate, atunci lipsa lor se observa in mod cert.

Prelungitoarele vin la pachet cu cablurile lungi in care persoanele neatente se pot impiedica.

In timp, prizele capata un aspect urat, murdar din cauza utilizarii excesive, de aceea se impune inlocuirea lor. Intrerupatoarele pot fi patate de var sau de stropi fini de vopsea si oricat s-a dorit inlaturarea acestora, urmele au ramas acolo.

Intrerupatoarele si prizele albe se potrivesc tuturor culorilor din casa si dau impresia de curatenie, de aceea este bine ca persoanele care doresc schimbarea celor vechi sa prefere albul pentru cele noi.

De asemenea, in casele cu copii este bine ca prizele sa fie prevazute cu sisteme de securitate ca micutii sa fie feriti de tentatii.

Oamenii renunta la schimbarea intrerupatoarelor si prizelor din urmatoarele motive:

  1. Se face urat in casa, de aceea se impune ca operatiunea de schimbare a acestora sa fie facuta inainte de zugravit sau de curatenia generala.
  2. Nu stiu ce sa aleaga. Nu sunt electricieni si nu stiu ce este mai bun pentru locuinta.
  3. Se tem ca trebuie sa mearga la magazinele de profil si sa piarda mult timp.

Inaintea cumpararii acestor produse este bine sa se discute cu electricianul. El detine expertiza necesara de a oferi consultanta in acest domeniu.

Exista un magazin online specializat in astfel de produse care poate fi accesat de la domiciliu. Se numeste Electrice Constructii, iar lista produselor aflate in stoc este lunga.

Clientul cauta de acasa produsul dorit, apoi ajutat de electrician alege (toate sunt de calitate premium, de aceea cea mai dificila alegere o reprezinta alegerea culorii prizelor si intrerupatoarelor) pe cele care considera ca se potrivesc casei sale si le pune in cosul virtual.

Finalizarea comenzii include si precizarea adresei de livrare a cumparaturilor.

Produsele se pot plati online, pe pagina securizata, dar si cash, la livrarea coletului.

Transportul este gratuit numai in Bucuresti si Ilfov, in rest, costurile livrarii sunt precizate pe site.

Este interesant de stiut ca in afara intrerupatoarelor si prizelor, din magazin se mai pot comanda:

-cabluri si conductori

-tablouri electrice cu montaj aparent sau ingropat

-sigurante automate si fuzil

-corpuri de iluminat

-senzori de miscare si crepuscular

-sisteme de paratrasnet si impamantare

-sisteme detectie efractie

-sisteme detectie incendiu.

Lista este mult mai lunga, dar se cuvine subliniat faptul ca becuri cu senzori de miscare sau crepusculari sunt necesare in orice curte, cumpararea lor fiind o investitie in securitatea celor care locuiesc in imobilul respectiv.

Nicio casa nu ar trebui sa stea fara sistem de impamantare si paratrasnet, fiindca de ceva timp vremea este instabila si oricand se pot petrece accidente nefericite.

Un detector de incediu salveaza familia de la pagube importante, fiindca alarma incepe sa sune de la aparitia primului fir de fum.

Acelasi rol salvator il are sistemul de detectie efractie, fiindca un telefon dat la 112 salveaza situatia.

Electricitatea este benefica, daca este gestionata eficient de fiecare utilizator in parte. In caz contrar, ea poate fi periculoasa, de aceea instalatia trebuie revizuita atent de cei mai buni profesionisti periodic.

Evident ca si criteriul estetic poate fi aplicat, cand se aleg intrerupatoare si prize pentru casa ca instalatia sa fie si sigura si frumoasa.