16 March 2025

Pandemia, sursa de inspiratie pentru viitor

Au fost celebritati care si-au depasit statutul social datorita unei experiente triste din copilaria lor. Multi dintre campionii sportivi s-au confruntat cu lipsuri materiale severe in copilarie si descoperind talentul lor, au muncit enorm, sa obtina medalii si sa devina bogati.

Desi cei care ii cunosteau nu le dadeau nicio sansa, ambitia lor a demonstrat ca merita toata aprecierea din lume.

Marii creatori ai lumii s-au inspirat adesea din razboaie, din dezastrele suportate de omenire nu din sadism, ci pentru urmatoarele motive:

Ca pe viitor sa poate fi prevenite astfel de nenorociri. Daca pietele vor fi controlate, daca se va mentine distantarea sociala, vor exista cat mai putine sanse sa ne imbolnavim grav.

In cazul locuintelor care sunt devastate de fortele dezlantuite ale naturii  invatam ca trebuie sa fie rezistente si niciodata sa nu fie plasate in vecinatatea sau in calea apelor.

Admitand faptul ca virusul s-a extins din pietele chinezesti in care se vindeau anumite animale vii, vom sti ce masuri trebuie sa luam pe viitor ca acest lucru sa nu mai recidiveze.

Oamenii sa citeasca, sa priveasca tablouri sau sculpturi avand aceste subiecte triste si sa isi ajusteze comportamentul. Se impune sa fim solidari si empatici unii cu ceilalti. Uniti vom invinge. In timpul pandemiei am trait astfel de momente. Un vecin mi-a adus faina de cea mai buna calitate, altul drojdie, iar eu la randul meu le cumparam ce aveau nevoie, cand ma duceam la oras. Toti aveam grija de batranii ce nu mai ieseau din casa de teama si le cumparam de la farmacie medicamentele de care aveau nevoie.

Ca momentele de cumpana din viata umanitatii sa nu fie uitate niciodata.

Prin urmare, pandemia iti ofera timpul necesar sa scrii o carte, sa pictezi ceea ce vezi, sa amenajezi cu gust casa in care stai, sa compui cantecele care iti stau in minte.

Mentalitatea conform careia pandemia inseamna sfarsitul lumii este eronata si nu foloseste nimanui.

Foloseste lectiile amare ale vietii ca sursa de inspiratie si nu vei regreta!

Am auzit pe multi ca 2021 este un an mort. Acesta este un exemplu de programare negativa si de limitare. Faptul ca stai mai mult timp cu familia reprezinta deja o binecuvantare, iar tu poti sa inventezi jocuri pentru copiii tai, activitati atractive de petrecere a timpului impreuna.

Poti sa faci un castron de floricele, sa va adunati in jurul lui si fiecare sa spuna o poveste creata de el insusi. Puteti sa va imaginati ca porniti sa explorati lumea in jurul unui platou cu gogosi sau placinte cu branza.

Dozeaza-ti creativitatea, curajul si imaginatia si poate iesi o capodopera  adevarata care peste timp va avea valoarea unui document!

Covid 19 a ranit multi oameni, a descurajat multa lume si a schimbat mentalitati de invingatori in cele de supusi. Un virus nu ne poate ingenunchea, fiindca am trecut prin experiente mult mai grele.

Pe site-ul Skinit.ro am gasit idei deosebit de valoroase care ajuta multi oameni care sufera din cauza pandemiei.

Imi place ideea conform careia trebuie sa faci din respingere captuseala potrivita pentru publicul tau! Este posibil sa fii respins, sa nu placa nimanui ceea ce faci tu, dar important este sa iti placa tie si sa iti gasesti multumirea in tablourile tale, in povestirile tale, in felul in care iti exerciti profesia. Insista si vei reusi. Cantareti de talie internationala au trecut neobservati la festivalul romanesc Cerbul de aur sau in alte competitii. Cei care au fost premiati au disparut rapid, in timp ce ceilalti s-au bucurat de un succes rasunator.

Putem invata din esecuri. De multe ori iau articolul cu care am pierdut o campanie si il analizez cu ochii critic. Uneori imi dau seama ca este original, dar puteam sa insist pe prezentarea  produselor si serviciilor sponsorului.

Cand pierd o competitie literara, citesc atent prozele premiate, sa imi dau seama de calitatea lor.

Pierderea unor concursuri ma ambitioneaza si continui sa particip si sa invat din greselile anterioare.

Un rol important in atingerea succesului il reprezinta planificarea atenta a fiecarei etape de depasire a limitelor.

Studiul este una dintre ele. Avem nevoie sa studiem, indiferent de domeniul in care ne desfasuram activitatea. Citirea cursurilor de specialitate ajuta enorm. Pasul urmator il reprezinta stabilirea unui orar de munca in vederea atingerii performantei.

Stiu o peroana care vorbeste engleza la fel de bine cum vorbeste limba romana, dar pentru a ajunge la acest nivel, din copilarie rezerva studiului acestei limbi 4 ore.

Orele de antrenament ale unui campion sunt mai numeroase, in timp ce orele de repetitii ale unui cantaret iau adesea din orele de odihna.

Muncim, sa ne depasim conditia sociala si sa avem de toate, fiindca omul modern este deosebit de pretentios, cand vine vorba de confortul sau.

Traim intr-o perioada dificila si generatia noastra nu s-a confruntat cu multe evenimente triste, de aceea ne vine greu sa ne trecem prin ea. Au mai fost inundatii, cutremure, Revolutia din 1989, dar aceste fenomene nu au tinut mult si omenirea si-a revenit repede din cosmar.

Acum, ne-a fost dat sa bem si paharul acesta si cu siguranta ca exista si scopuri pozitive ale experientei.

Invatam ca familia, sanatatea si casa noastra si a celor dragi sunt cele mai importante.

Pandemia vine, pandemia trece, oamenii raman si vor fi mai puternici din aceasta confruntare.

Cu siguranta ca va veni o zi in care ne vom aminti cum purtam masti de protectie si ieseam din case cu declaratii, iar celor care ne vor auzi, le va veni greu sa creada ca am trecut prin aceste experiente.