18 June 2024

O geanta din piele trebuie intretinuta si pastrata correct

Pentru ca ne dorim sa va bucurati de geanta voastra ani de zile, alegem doar cele mai bune genti din piele care sunt inca protejate in cutia lor sau care prezinta doar cele mai mici semne de uzura. O geanta din piele, indiferent daca este fabricata industrial sau provine din atelierele daca este folosita frecvent si neglijent, devine rapid fragila si se deterioreaza. De aceea, va recomandam sa il intretineti corect pentru a va bucura de el pentru mult timp! Cu o ingrijire adecvata, gentile din piele sunt concepute sa dureze mult. Cu toate acestea, in timp, fiind un material natural, pielea isi poate schimba culoarea, patina/finisajul si forma.

Protejeaza-ti geanta din piele de:

Umezeala, produse grase, cum ar fi machiajul si crema de protectie solara, pixuri (cu bila), parfumuri si alte produse pe baza de alcool. Incercati sa nu va suprasolicitati geanta si dati-i o pauza din cand in cand, chiar daca este dificil.

  • Elemente naturale

Daca geanta intra in contact cu apa, stergeti-o imediat cu o carpa moale, fara scame. Protejati-o de caldura si lumina prelungite, care pot altera culoarea si usca pielea.

  • Acasa

Atunci cand nu o utilizati, depozitati geanta in cutia si punga de protectie, captusind cu grija interiorul cu hartie sau folie cu bule pentru a-si pastra forma. Depozitati-va geanta de preferinta departe de lumina, caldura si umiditate.

Atunci cand folositi genti office este ideal sa aveti grija de ele mai des pentru ca le veti purta aproape in fiecare zi. Cu gentile pe care le aveti puteti face foarte multe lucruri daca sunt corect intretinute. Nu uitati ca o geanta perfecta este o geanta care si arata bine, iar starea in care se afla acest accesoriu este cea care va spune multe despre cel care o poarta. Pentru o imagine buna, primul si cel mai important pas este acela de a cumpara genti de buna calitate.

Patru pasi pentru a va cerui corect geanta din piele

Retineti ca acesti pasi depind de tipul de piele si de starea gentii.

  1. Curatati intreaga geanta de piele

Folosind o carpa umeda, curatati intreaga suprafata a gentii din piele, concentrandu-va pe zonele cele mai predispuse la deteriorare, apoi lasati-o sa se usuce intr-un loc uscat.

  1. Tratarea punctuala a zonelor sensibile

Pentru a va pastra poseta din piele in stare buna, orice cute sau crapaturi care pot aparea trebuie tratate cu atentie. Se recomanda o lustruire incolora cu ceara de albine. Se maseaza bine pana la absorbtie, apoi se lasa sa se usuce. Se poate folosi vaselina, dar aveti grija sa nu supradozati pielea cu grasime, deoarece, ca si excesul de umiditate, poate avea efectul opus.

Crema pe diferitele parti ale gentii

Va sugeram sa dati cu crema elementele principale ale gentii din piele. Pentru un efect de patina sau pentru a acoperi imperfectiunile, mai degraba decat sa folositi o crema incolora sau una similara cu culoarea pielii, alegeti o nuanta superioara.

  • Pentru manere, folositi miscari circulare dinspre centru spre marginile pieselor.
  • Pentru colturi, faceti miscari liniare de data aceasta, spre partea superioara a coltului, pentru a limita posibilele zgarieturi si gauri in corpul sacului.
  • In cele din urma, pentru partea din fata si din spate, folositi miscari circulare de la stanga la dreapta, apoi de sus in jos pentru a trata intreaga suprafata.

 

 

 

#4. Unificarea tratamentului

Finalizati tratamentul cu mai multe miscari de maturare pentru a unifica tratamentul pe intreaga suprafata a pungii, folosind o carpa de lustruit. Dupa ce geanta din piele a fost lustruita cu grija, tot ce ramane de facut este sa o impermeabilizati si sa o depozitati cu grija!