22 June 2024

usi metalice

Inlocuirea sau repararea unei usi metalice? Iata cum decizi!

Usa de la intrare nu este inlocuita prea des, ce-i drept. In unele cazuri, pot trece chiar si 10-15 ani pana sa o inlocuiesti. Totusi, acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa iti verifici usa in mod periodic, mai ales in cazul unei usi metalice. De ce?

Ei bine, pentru ca este mai dificil sa observi pur si simplu daunele la usile metalice. O usa din lemn, de exemplu, mai scartaie, prezinta urme de comasare, crapaturi si altele – una din metal nu poate prezenta aceste urme.

Asadar, iata cum decizi daca trebuie sa inlocuiesti sau sa repari usa metalica de la intrare!

Cadrul usii se deformeaza

Stii foarte bine ca, in cazul unei usi, cadrul este la fel de important ca broasca si ca placa metalica care iti protejeaza intrarea in casa prezenta la aceasta. Astfel, daca observi mici deformari la nivelul cadrului, ar trebui sa analizezi toata suprafata acestuia.

De cele mai multe ori, este recomandata inlocuirea unei usi metalice daca aceasta prezinta prea multe deformari sau daune pe cadru. Reparatia cadrului este rar posibila si nu are rezultate prea optime.

Miezul usii nu mai este la fel de rezistent

In spatele placii de metal a usii se afla miezul acesteia, care poate fi realizat din diverse materiale – ori poate fi chiar gol. Deseori, se prefera intarirea placilor si pastrarea miezului gol, pentru a face usa mai usoara.

Indiferent de caz, prea multe lovituri la nivelul placilor, in special in centrul unei usi metalice, pot duce la compromiterea integritatii usii. In cazul in care miezul prezinta prea multe daune, se va recomanda inlocuirea usii.

Delaminarea miezului usii

Laminarea miezului are rolul de a proteja usa de apa, caldura excesiva si alte aspecte prezente in mediile insotite de conditii mai neprielnice. Proprietarul usii poate verifica starea acestei conditii printr-un simplu act de tragere al usii.

Mai exact, deschide usa (nu complet), propteste-ti piciorul la baza acesteia (fie la centru fie in coltul exterior), dupa care trage usa inspre tine – fie cu ajutorul manerului, fie din partea de sus a acesteia. O usa cu laminarea miezului in conditie buna nu se va misca deloc. In schimb, o miscare a acesteia de aproximativ 1cm marcheaza delaminarea unei usi metalice si necesitatea inlocuirii acesteia.

Daune la nivelul balamalelor

Aceste daune pot aparea din foarte multe cauze, inclusiv din cauza calitatii proaste a balamelelor in sine. Probabil deja ai experimentat acest tip de daune – atat de comune sunt. Vestea buna este ca balamalele unei usi metalice pot fi reparate foarte usor. Astfel, nu este nevoie sa inlocuiesti usa, ci doar sa o repari – inlocuind sau reparand balamalele.

Denivelari ale usi

Denivelarile sunt un alt tip de daune care pot fi reparate destul de usor, indiferent de seriozitatea acestora. Daca niciun element interior al usii nu a fost deteriorat – este necesara o analiza a usii – atunci un profesionist poate repara denivelarile.

Ceea ce conteaza este ca acestea sa nu ascunda o gaura. Totusi, chiar si atunci, usa poate fi pur si simplu reparata.

Trebuie sa iti inlocuiesti usa si cauti produse de calitate?

Atunci cand trebuie neaparat sa iti inlocuiesti usa si vrei un produs de calitate superioara, insotit totodata de garantia pretului avantajos, ar trebui sa apelezi la usile marca Maco. Acest producator roman de usi de inalta securitate are o retea de distribuitori prezenta la nivel national – astfel, te poti bucura de un produs exceptional indiferent de orasul in care locuiesti!