21 June 2024

balize directionale

Iata care sunt elementele unei balize directionale – cumpara informat!

Nici nu stii cand poti avea nevoie de balize directionale. Acestea pot fi montate chiar si in fata unui garaj sau a unei case pentru a impiedica masinile sa parcheze in acele locuri. Totusi, este clar ca balizele sunt deseori intalnite la nivelul traficului, printre masini si pietoni si mai ales pe langa lucrari sau santiere.

Indiferent de situatie, daca ai nevoie de astfel de echipamente, trebuie sa stii de ce elemente sunt acestea de obicei insotite – pentru a face o achizitie informata, evident!

Folia reflectorizanta

Rar vei vedea astfel de produse fara o folie reflectorizanta clasa 1 care este deja aplicata pe suprafata balizei in sine. Folia mentionata ajuta aceste balize directionale sa isi indeplineasca rolul – anume de a marca schimbarea de directie sau de banda, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte si de a ghida soferii catre o noua directie.

Nu uita ca fiecare parte a balizei trebuie sa prezinte o astfel de folie.

Suportul de fixare

Aceste balize ar trebui sa poata fi fixate, dupa caz. Exista situatii cand acestea sunt necesare pe un santier o singura zi sau cand este necesara plasarea relativ permanenta a acestora – pentru cateva luni, de exemplu.

Astfel, ar trebui sa eviti cumpararea de balize directionale care nu prezinta suport de fixare. Totodata, este recomandat ca acest suport sa fie insotit si de un sistem de prindere destul de rezistent.

Suportul si sistemul pot favoriza, de obicei, atat prinderea prin lipire, cu ajutorul unui adeziv, cat si prinderea cu dibluri, pentru semnalizare de lunga durata.

Insertie metalica la interior

Chiar daca doresti o baliza flexibila, pentru a nu produce daune masinilor in caz de accident, ar trebui sa achizitionezi produse cu insertie metalica la interior daca vrei balize directionale de dimensiuni mai mari.

Daca insertia lipseste, balizele de dimensiuni mari vor fi afectate de intemperii, in special de vant si de curentii de aer provocati de traficul intens. Unul dintre lucrurile pe care vrei sa le eviti neaparat este disparitia balizelor de la locul stabilit si astfel cresterea riscului de accident.

Corp din material plastic

O constructie din material plastic nu numai ca asigura greutatea relativ mica a balizei, dar previne si coroziunea. Intr-adevar, exista balize directionale ce contin mai multe elemente metalice, inclusiv la suprafata. Evident, acestea nu vor rezista pe termen lung daca sunt expuse aproape zilnic conditiilor meteo.

In schimb, balizele din PVC plastifiat, de exemplu, isi pastreaza atat culoarea, cat si aspectul in timp. Acesta este materialul preferat de toti cei care lucreaza in domeniu si au nevoie de astfel de balize.

Esti in cautarea unei balize de calitate superioara?

Lucrezi in domeniu si ai nevoie de bariere, balize, conuri, indicatoare, lampi si benzi semnalizare? Atunci ar trebui sa stii ca exista un magazin online din care poti achizitiona toate acestea – la un pret avantajos si o calitate superioara.

Magazinul Vesta este deschis tuturor celor care au nevoie de astfel de echipamente, inclusiv soferilor in cautare de accesorii, truse prim ajutor, sau placute ADR (in cazul in care transporta substante periculoase). Vesta este aici pentru a te ajuta sa mentii un nivel de siguranta ridicat in trafic!