20 June 2024

Independenta energetica se poate obtine foarte usor

Din ce in ce mai mult auzim de conceput de „independenta energetica”, care se refera la capacitatea unei persoane de a isi furniza singura energia electrica, termica si de alta natura, necesara in cadrul unei locuinte, fara a mai depinde de diversii funizori care exista in acest moment pe piata. Aceasta se poate realiza destul de usor iar energia obtinuta se poate utiliza la fel de usor insa este nevoie desigur de investitii destul de mari pentru obtinerea si punerea in functiune a unui numit sistem, asemeni rezervoarelor de propan, utile in orice locuinta.

Modele eficiente de calitate superioara pot fi gasite la cei de la radcomgaz.ro, la preturi foarte bune, rezervoarele lor de propan fiind realizate din otel de calitate, rezistent la presiune si actiunea in timp a diversilor factori ce ii pot afecta rezistenta.

In functie de numarul de camere ce se doresc incalzite, echipamente, sisteme si asa mai departe, se poate alege un rezervor propan de dimensiuni potrivite, care sa nu fie nici prea mare dar nici prea mic si astfel sa necesite reumplere constanta.

Asemeni altor solutii, si propanul reprezinta un combustibil eficient dar si nepoluant, acesta fiind un gaz ce ofera o putere calorica mult mai mare ca a gazului metan si de asemenea, nu elimina noxe, reziduuri nocive pentru oameni si mediul inconjurator, prin ardere. De asemenea, nu afecteaza nici sistemele prin care circula si in care este depozitat, prin realizarea de depuneri pe peretii unui rezervor sau pe tevi si coducte, ducand in timp la blocaje in sistem si necesitatea inlocuirii anumitor piese si parti.

Printr-un amestec corect cu aerul, propanul are o putere de ardere foarte mare si astfel, nu este nevoie de o cantitate foarte mare pentru a incalzi rapid si eficient o incapere sau mai multe. Astfel, consumam mai putin si obtinem mai mult si reusim in acest fel sa realizam in timp, economii substantiale.

Una dintre activitatile in care un rezervor GPL este utilizat cu precadere este agricultura, pentru a incalzi pe timp de toamna si primavara solarii, sere, ferme si diverse alte amplasamnete astfel incat sa se poata realiza chiar si pe vreme rece cultivarea si recoltarea de diverse legume sau pentru pasari si animale.

Si in sectorul industrial si cel al ospitalitatii, aceste sisteme sunt foarte utile, tot pentru incalzire dar si pentru a alimenta anumite apartate, echipamente. Este foarte util si pentru a alimenta generatoare electrice ce pot folosi propanul ca si combustibil pentru a genera apoi energie electrica. Alegand un rezervor GPL de la radcomgaz.ro precum si serviciile lor de alimentare a statiilor de propan si GPL, obtinem eficienta necesara in locuinta in ceea ce priveste independenta energetica de reteaua nationala.

Asadar, nu trebuie sa mai asteptam mai ales in lunile de toamna si primavara cand afara inca este frig sa primim caldura de la retea si sa fim nevoiti sa utilizam si alte surse se incalzire care pot de altfel de consume foarte multa energie ci mai degraba apelam la un astfel de echipament, care poate fi utilizat oricand, la eficienta maxima.