20 June 2024

Asigurare de sanatate din orice unghi privesti

Sanatatea este bunul cel mai de pret al omului, dar acesta nu realizeaza ca o problema cat de mica se impune sa fie tratata la timp, fiindca genereaza complicatii. Oamenii care se duc la medic preventiv sunt de apreciat, fiindca au grija de ei insisi si ii iubesc pe apartinatorii lor, nedorind sa le genereze suferinta. De pilda, cel care este pasibil de un accident vascular si ia medicamentele care previn producerea acestuia ii scutesc pe cei din familie de emotii, de suferinta si de efort.

La un moment dat, aparuse si in Romania obligativitatea efectuarii unor analize anual si discutarea acestora cu medicul de familie. Din pacate, aceasta prevedere nu a tinut mult, dupa cum nu a tinut mult nici obligatia de a asigura locuintele. Ambele prevederi erau foarte utile. Pe site-ul asigurare-de-sanatate.ro sunt disponibile trei tipuri de asigurari:

  1. 360 Care, care este de departe cea mai buna si pe care oamenii prevazatori si-o configureaza, fara sa accepte o varianta mai ieftina.
  2. Vital Care o asigurare de sanatate care acopera riscurile imbolnavirii de o boala de natura oncologica. Trebuie demontata prejudecata conform careia o astfel de polita valida atrage ghinionul si produce si imbolnavirea. In plus, cei care au numeroase cazuri in familie se impune sa isi faca aceasta asigurare.
  3. Take Care asigurarea care acopera cheltuielile de spitalizare.

Vestea buna este ca solicitatul unei asigurari poate sa aleaga frecventa platii si numarul anilor de valabilitate a asigurarii.

Asigurarea poate fi platita: lunar, trimestrial, semestrial sau anual, in functie de posibilitatile financiare ale asiguratului si se poate face pe un an, pe doi ani sau pe trei ani.

De ce este recomandat primul tip de asigurare? Fiindca este considerata o asigurare de sanatate totala, care ofera multe beneficii titularului.

Posesorul acesteia poate solicita un numar nelimitat de consultatii, analize, investigatii si tratamente. Numai persoanele ipohondre se duc la medic mereu, dar aici este vorba de o asigurare in caz de imbolnavire grava sau de accidentare, cand controalele repetate se impun.

La randul lor, fiecare tipuri de asigurari se clasifica in asigurari Premium si Plus. Persoanele care poseda asigurare 360 Care beneficiaza de consultatii, controale, analize, investigatii si tratamente nelimitat. In cazul in care se imbolnavesc de mai multe ori, nu duc grija banilor pentru aceste interventii  elementare. Asigurarea 360 Premium aduce in plus: monitorizarea sarcinii (servicii in valoare de 2500 de lei) , cheltuieli de 7500 de lei in cazul nasterii si control anual preventiv in valoare de 1000 de lei.

Ambele asigurari vin cu un plafon de spitalizare: asigurarea Plus in valoare de 90 000 de lei, iar Premium de 150 000 de lei. Premium asigura spitalizare si in spitalele din UE si Turcia, inclusiv servicii hoteliere pentru insotitori.

Asigurarea Vital Care cuprinde si plan de nutritie, dar si vizite la psiholog, stiu fiind cat de greu accepta omul transformarile generate de tratamentele oncologice (caderea parului, a genelor, a sprancenelor).

Sumele alocate sunt generoase si in cazul ultimei asigurari medicale, cea facuta in eventualitatea in care posesorul ei ajunge la spital. Plafonul de spitalizare se mentine la 90 000 lei la 150 000 lei, cu precizarea ca asigurarea de tip Premium deschide usile spitalelor din Turcia, din Italia, din Austria sau Germania.

Nimanui nu ii este greu sa directioneze anual sau lunar o suma prin care sa isi asigure mai intai sanatatea si apoi viata. Oamenii risipesc pe cosmetice, pe bijuterii si pe haine, desi fara sanatate nu se mai pot bucura de toate acestea.

Asigurarea medicala aleasa se obtine foarte usor. Cei interesati intra pe site, completeaza cu maxima onestitate formularele, platesc online asigurarea respectiva, apoi o primesc pe adresa de e-mail.

Firma prezentata mai sus informeaza solicitantul complet asupra serviciilor la care acesta are dreptul in caz de imbolnavire, spitalizare, dar si preventiv, spre deosebire de alti brokeri care nu detaliau aceste aspecte.

Acest lucru demonstreaza onestitate si ar trebui sa atraga cat mai multi romani, fiindca promisiunile au acoperire. Persoanele care isi fac o asemenea asigurare nu mai au nevoie sa astepte ajutorul celor din jur pentru a strange banii necesari unei interventii in strainatate, fiindca vor fi bani suficienti de operatie, de tratament, de cheltuielile de spitalizare, mai mult de atat se va deconta si camera de la hotel a insotitorului. E gresit ca o persoana sa poata face toate acestea si sa se culce pe o ureche ca poseda asigurarea medicala de la serviciu.

Este ca si cum cineva are sansa sa isi cumpere un avion sau o masina de lux si alege sa mearga pe jos din comoditate. Nu se stie ce rezerva viitorul, iar pentru ca un asigurat medical de la stat sa mearga in strainatate la tratament sunt necesare zeci de aprobari. Din pacate, de multe ori, pana se dau acele aprobari, boala se agraveaza si nu se mai poate face nimic, fiind prea tarziu.

O astfel de asigurare ofera posesorului ei garantia ca poate conta pe suma de 90 000 de lei sau 150 000 de lei, in cazul in care se impune spitalizarea, in timp ce asigurarea de la serviciu inseamna bani din buzunar pentru diferite analize si operatii.

Cand omul se imbolnaveste nu mai are atat de multi bani, fiindca si puterea sa de munca se diminueaza considerabil.

Acum este timpul ca oamenii preocupati de sanatatea lor sa intre pe site-ul brokerului de asigurari si sa configureze singuri politele dorite ca in cazul in care vor fi nevoiti sa lupte pentru sanatatea lor, sa stie ca pot conta pe sume importante prevazute in contract.