14 June 2024
asistenta la conducere Mercedes

Pachetul de asistenta la conducere oferit de Mercedes

Pachetul de asistenta la conducere contine o gama de functii extrem de inteligente pentru a te ajuta sa ramai in siguranta pe sosea – facand conducerea mai usoara, avertizand despre pericol si luand masuri pentru a va proteja in caz de urgenta. Pachetele de asistenta la conducere sunt cele care fac ca Mercedes sa fie una dintre cele mai sigure masini.

Pachetul de asistenta la conducere cuprinde:

  • Asistenta activa pentru unghiul mort – Avertizeaza soferul vehiculului aflat in unghiul mort in timpul schimbarii benzii si poate ajuta la evitarea unei coliziuni prin interventia de franare unilaterala
  • Asistenta activa la franare cu functie de trafic transversal – Poate ajuta la evitarea accidentelor cu vehiculele din fata, vehiculele parcate si, de asemenea, pietonii si/sau atenuarea consecintelor acestora
  • Asistenta activa la distanta DISTRONIC – Ajuta la mentinerea distantei dorite fata de vehiculul din fata
  • Asistenta activa pentru oprirea de urgenta: Franare de urgenta imediata daca evitarea accidentului este imposibila
  • Asistenta activa pentru limitarea vitezei – Se asigura ca limitele de viteza detectate sunt adoptate automat si ca viteza este setata corect
  • Asistenta activa la directie – Interventie directionata pentru a preveni deviatia neintentionata din banda
  • Asistenta la evitarea accidentelor – Poate sprijini soferul in efectuarea unor manevre de evitare daca, intr-o situatie periculoasa, se deplaseaza pentru a evita un pieton detectat de sistem
  • PRE-SAFE® PLUS – Cand ameninta o coliziune din spate, PRE-SAFE®PLUS poate initia masuri preventive, inclusiv avertizare si blocarea franelor la oprire.
  • Reglarea vitezei in functie de drum – Adaptarea vitezei inainte de curbe, sensuri giratorii si intersectii

La Aliat Targu Mures pot fi gasite mai multe astfel de pachete pentru siguranta.

De ce masinile Mercedes sunt considerate cele mai sigure?

Sistemele de actionare electrica si conducerea automata sunt tehnologii cheie pentru mobilitatea viitorului. Acest lucru duce la modificari ale cerintelor pentru tehnologia de siguranta in masina: in primul rand, masinile asigura pozitii mult mai flexibile in interior. Si, in al doilea rand, empatia si increderea sunt factori centrali pentru acceptarea vehiculelor cu conducere autonoma. Ceilalti utilizatori ai drumului trebuie sa poata recunoaste intuitiv ce intentioneaza sa faca un vehicul automatizat, deoarece in multe situatii nu va exista niciun sofer care sa comunice acest lucru. Cu noul Experimental Safety Vehicle ESF 2019, Mercedes-Benz ofera o perspectiva asupra ideilor pe care expertii in siguranta ai companiei le cerceteaza si la care lucreaza. Printre cele aproximativ o duzina de inovatii, unele sunt dezvoltari de serie in timp ce altele se vor modifica pe viitor.

ESF 2019 de pe noul Mercedes-Benz GLE, este capabil sa conduca automat in multe situatii si are un sistem de propulsie hibrid plug-in. In unele privinte, ESF 2019 este o avanpremiera a ceea ce urmeaza.

Noul FSE reflecta mobilitatea viitorului si prezinta o mare varietate de inovatii pe care compania le cerceteaza si le dezvolta in prezent.

Siguranta continua sa fie valoarea de baza a brandului. Marele avantaj al automatizarii functiilor de conducere este ca, in viitor, vor fi mai putine accidente cauzate de eroarea soferului. Cu toate acestea, vehiculele automate si fara sofer se confrunta, de asemenea, cu limite fizice si, fara indoiala, va exista un trafic mixt constand din vehicule automate si neautomatizate timp de multi ani.

Cand ESF conduce in modul automat, volanul si grupul de pedale sunt retractate pentru a reduce riscul de ranire in timpul unui accident. O mai mare flexibilitate interioara necesita idei noi pentru sistemele de retinere si airbag-uri cu spatii de instalare alternative.