14 June 2024

Cum alegi cel mai bun mecanic auto

Sfaturi despre cum sa alegeti cel mai bun service pentru curățare filtru particule Timișoara

Daca si atunci cand aveti de-a face cu probleme de reparatii auto, va fi un proces consumator de timp sa gasiti atelierul de reparatii potrivit daca nu sunteti pregatit! A pune intrebarile potrivite este cheia. Urmati aceste 8 sfaturi care va vor ajuta sa alegeti atelierul de reparatii potrivit.

Daca si cand intampinati probleme cu masina dvs., timpul poate fi esential. Pentru multi soferi, gestionarea programului dvs. de lucru si a altor responsabilitati, cum ar fi familia, fac sa aveti o masina functionala o necesitate absoluta.

Un obicei grozav de cultivat inainte de aparitia problemelor cu masina este sa va faceti timp pentru a compara mai multe ateliere de reparatii pentru a gasi pe cel care se potriveste cel mai bine comoditatii si nevoilor dvs. Iata cateva sfaturi despre cum sa faci asta cel mai bine:

1. Intrebati in jur

Adesea, cele mai bune recomandari vin de la prietenii si familia dvs. care au avut experienta in utilizarea mecanicilor din zona dvs. Obtinerea unei recomandari verbale de la un prieten sau un membru al familiei poate insemna, de asemenea, ca veti obtine o perspectiva sincera despre experienta lor cu acele ateliere de reparatii, ceea ce va poate ajuta sa economisiti bani sau sa evitati o inselatorie. Un punct important de luat in considerare atunci cand utilizati recomandari de la ,,prietenii prietenilor” este sa intelegeti ce masina are persoana care va recomanda. Destul de des mecanicii sunt specializati in anumite marci (de exemplu, masini germane precum BMW, Volkswagen etc.).

2. Faceti cumparaturi inainte de o urgenta

Daca franele iti slefuie sau masina ta nu functioneaza deloc, sunt sanse sa te grabesti sa remediezi problema. Daca va grabiti sa va duceti masina la magazin, judecata dvs. s-ar putea intuneca; acest lucru va poate influenta sa luati o decizie pripita bazata pe nevoia imediata a masinii inapoi, mai degraba decat sa economisiti bani si sa primiti servicii de top. Trateaza sanatatea masinii tale ca pe ceva pe care il abordezi in mod proactiv. Mecanicii grozavi va vor informa cu privire la orice probleme suplimentare legate de ridicarea masinii dumneavoastra. La Fixxr includem, de obicei, o inspectie generala a masinii ca parte a fiecarui serviciu, oferindu-va o indicatie anticipata a oricaror articole suplimentare pentru care ar trebui sa incepeti sa planificati.

3. Nu alege doar pe baza pretului

In timp ce pretul este destul de des un factor important care va afecteaza alegerea, deoarece doriti un tarif accesibil, nu optati doar pentru cea mai ieftina alegere. Faceti-va cercetari si comparati. Este posibil ca cel mai ieftin tarif sa nu aiba intotdeauna cele mai proaste servicii; de asemenea, cel mai scump ar putea sa nu ofere cel mai inalt nivel de servicii. La Fixxr, pre-negociam tarifele noastre de munca cu toti mecanicii nostri pentru serviciile pe care le oferim, astfel incat sa puteti verifica din timp care va fi costul lucrarii efective. Nu mai trebuie sa incerci sa descifrezi de ce mecanici diferite au rate de munca diferite.

4. Verificati recenziile online

Prietenii si familia dvs. ar fi putut sa va ofere sfaturi grozave despre atelierele de reparatii pe care le-au folosit, dar s-ar putea sa nu fi acoperit toate optiunile dvs. sau sa fi avut o problema majora cu masina care a avut nevoie de atentie (speram ca nu sunteti acesta). Priviti recenziile online pentru consumatori impartiali. Pe cat posibil, incercati sa obtineti o idee despre calitatea atelierelor de reparatii impreuna cu calitatea mecanicilor care lucreaza in prezent acolo .

5. Pune o multime de intrebari

In calitate de consumator, aveti dreptul de a intreba un magazin despre acreditarile, experienta, serviciul pentru clienti si politicile de garantie. Cautati locuri care ofera clientilor garantii extinse pentru piese, precum si o garantie pentru clienti . Nu uitati sa intrebati despre certificarile detinute si de mecanicii propriu-zis si anii de experienta in domeniu pe care o au mecanicii.
6. Obtineti estimari

Daca va aflati in dificultate si masina dumneavoastra are nevoie de reparatii majore, obtineti estimari. Acest lucru este vital atunci cand nu aveti o instalatie obisnuita de reparatii pe care o utilizati. Estimarile scrise pot asigura ca magazinul nu va continua sa recurga la servicii inutile. In plus, estimari scrise care sunt departe de a fi aceleasi pot insemna ca un magazin v-a taxat pentru reparatii si piese inutile. De asemenea, poate semnifica faptul ca un magazin a diagnosticat gresit problema.

7. Pune magazinul sa explice, astfel incat sa intelegi

Mecanicii sunt uneori vinovati ca vorbesc in termeni pe care cineva care nu este familiarizat cu masinile ar putea sa nu ii inteleaga. Asigurati-va ca cunoasteti problema si reparatiile necesare inainte de a alege dintr-unul dintre magazinele auto din zona dumneavoastra. Asigurati-va ca intelegeti, de asemenea, avantajele si dezavantajele optiunilor care va sunt prezentate in calitate de proprietar de masina. Desi s-ar putea sa doriti sa incercati sa economisiti cativa dolari mergand cu cea mai ieftina optiune care face ca masina sa functioneze din nou, aceasta nu este intotdeauna cea mai buna alegere pe termen lung.

8. Du-ti masina pentru ceva ,,usor”

Inainte de a va incredinta vehiculul unui nou atelier de reparatii auto pentru lucrari majore, le puteti incerca cu o lucrare mai mica, cum ar fi schimbarea uleiului sau inlocuirea placutelor de frana. Vezi cum se descurca. Daca sugereaza lucrari suplimentare, spuneti ca doriti sa obtineti o a doua opinie. Reactia persoanei de serviciu va va spune multe despre daca este o recomandare valida.

Si, in timp ce sunteti la asta, intrebati despre optiunile lor pentru planurile de plata, garantiile magazinului si reducerile pentru seniori. Oferirea unora (sau a tuturor) acestor servicii arata ca sunt seriosi in ceea ce priveste furnizarea de servicii bune pentru clienti si ca pretuiesc afacerile clientilor lor.