13 June 2024
Olla

Cele mai populare flori folosite în aranjamentele florale

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare flori folosite în aranjamentele florale. Aceștia vin într-o varietate de culori și dimensiuni, de la micul trandafir la trandafirul roșu mare și parfumat. Atunci când doriți trandafiri într-un aranjament floral, este important să luați în considerare modul în care doriți să arate trandafirul. Vreți să fie scurt sau înalt? Ce culoare ar trebui să aibă? Ar trebui să fie deschis sau boboc? Răspunsurile la aceste întrebări vor ajuta la determinarea tipului de trandafir care este folosit și a modului în care îl va aranja floristul.

De exemplu, dacă doriți un aranjament cu trandafiri mici care trebuie să umple un recipient sau o vază destul de repede, atunci o singură tulpină de trandafiri deschis poate funcționa mai bine decât mai multe tulpini de flori cu boboci.

Cele mai comune tipuri de trandafiri folosite pentru aranjamentele florale sunt trandafirii teahibrizi, care sunt mari și au o durată de viață foarte lungă în vază. Aceștia sunt de obicei de culoare roșie sau roz, dar pot fi și albi sau galbeni. De asemenea se găsesc și variante în culori exotice și rare, care desigur sunt mai scumpi decât cei in culori comune.

Un alt tip de trandafir care se găsește în mod obișnuit în aranjamente florale este trandafirul floribunda, care are o durată de viață în vază mai scurtă decât soiul hibrid de ceai. Aceștia au un parfum ușor sau mediu și vin în multe culori diferite.

Un al treilea tip de trandafir pe care îl puteți găsi în aranjamentele florale este trandafirul miniatural, care are de obicei un parfum puternic, dar o durată de viață în vază foarte scurtă. Trandafirul miniatural vine în multe culori diferite; cu toate acestea, ei sunt adesea folosiți mai mult pentru culoarea lor decât pentru mirosul lor atunci când sunt plasați în aranjamentele florale.

De ce sunt populare gerbera în arajamentele florale

Aranjamentele florale se bazează pe flori și nu este surprinzător faptul că gerbera sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru buchete. Gerbera sunt flori viu colorate înrudite cu floarea-soarelui, chiar dacă nu sunt flori parfumate impresionează prin varietatea lor de culori. De asemenea, le puteți folosi ca flori de umplutură dacă nu aveți suficiente flori de o anumită culoare pentru a umple un aranjament.

-Durează săptămâni întregi după ce se deschid și arată grozav chiar și atunci când încep să se ofilească la margini, deoarece sunt foarte rezistente și cu tulpini puternice; acest lucru înseamnă că vor rezista bine în orice tip de recipient sau vază, de la borcane de sticlă la găleți de lemn sau vase de ceramică.

-Sunt relativ ieftine în comparație cu alte tipuri de flori.

Crinii în arajamente florale elegante

Crinul este asociat cu regalitatea, puritatea și divinitatea. Crinul simbolizează puritatea, deoarece își deschide floarea noaptea, astfel încât este considerat un simbol al castității. Nu degeaba crinii sunt un clasic. Sunt frumoși, parfumați și vin într-o varietate de culori și dimensiuni, astfel încât se pot potrivi în orice fel de aranjament floral.

Dar știați că crinii vin în două varietăți? Crinii orientali sunt cei la care probabil vă gândiți atunci când cineva menționează cuvântul “crin”. Acești crini au tulpini groase și flori mari. Sunt adesea folosiți ca flori tăiate, deoarece rezistă bine atunci când sunt scoase din apă.

Crinii asiatici au tulpini mai subțiri și flori mai mici decât omologii lor orientali. De asemenea, tind să fie mai parfumați decât verii lor. Crinii asiatici sunt adesea folosiți ca plante în ghiveci sau ca parte a unui aranjament de interior, deoarece au nevoie de mai puțină apă decât alte tipuri de crini. Ambele tipuri de crini arată frumos atunci când sunt aranjate împreună cu alte flori – așa că mergeți mai departe și decorați-vă casa cu aceste flori superbe!