22 June 2024
Olla

Colecții florale concepute cu imaginație

Designerii florali, numiți și floriști, aranjează flori vii și uscate pentru a face aranjamente florale minunate. De asemenea, aceștia își ajută clienții să selecteze florile și hârtia, panglici și alte accesorii. Dacă te întrebi ce florărie să alegi pentru o comandă de flori, Olla este alegerea ideală. Iată mai jos cum floriștii Olla concep colecții florale bazate pe abilități și cunoștiințe solide în domeniu.

Cu ce se ocupă designerii florali?

  • Cumpără flori și alte produse de la angrosiști ​​și furnizori pentru a se asigura că au o ofertă adecvată pentru a răspunde nevoilor clienților
  • Hotărăsc tipul de aranjament dorit, ocazia și data, ora și locația pentru livrare în funcție de comanda primită
  • Recomandă plante sau flori și verdeață pentru fiecare aranjament, în conformitate cu bugetul clientului
  • Creează aranjamente si buchete florale care evocă un anumit sentiment sau stil
  • Preiau comenzi pentru aranjamente florale, buchete de mireasă, lumânări de nași pentru nuntă sau botez, aranjamente florale pentru funerarii, etc.

Care sunt abilitățile și cunoștiințele unui designer floral?

Designerii florali pot crea un singur aranjament pentru un scop specific sau aranjamente multiple pentru ocazii speciale, precum nunți, botezuri sau înmormântări. Ei folosesc artistic cunoștințele lor despre diferite tipuri de flori pentru a alege flori sau plante adecvate pentru fiecare ocazie. Designerii florali trebuie să știe când florile și plantele sunt în sezon și disponibile.

Designerii florali trebuie să cunoască și proprietățile florilor și ale altor plante. Unele flori, cum ar fi garoafele, pot dura multe ore fără a fi în apă. Alte flori sunt delicate și se ofilesc mai repede. Unele plante sunt otrăvitoare pentru anumite tipuri de animale. De exemplu, crinii sunt toxici pentru pisici.

Își folosesc imaginația pentru creații de bun gust

Designerii florali trebuie să cunoască soiurile de culoare și mărimea medie a fiecărei flori și plante pe care le vând. Este posibil să fie nevoie să calculeze numărul de flori care se vor încadra într-o anumită vază sau câte petale de trandafir acoperă un spațiu, cum ar fi lungimea unui tunel pentru o procesiune de nuntă.

Designerii florali își folosesc cunoștințele pentru a recomanda clienților plante sau flori, verdeață și modele. Dacă un client selectează anumite flori în această florărie online, designerul folosește acel tip de floare pentru a crea un aranjament atrăgător vizual, pe care îl livrează clientului acolo unde dorește.

Plantele sunt de obicei prezentate în containere atractive și sunt disponibile pentru vânzare imediată. Deși aranjamentele florale mai complexe trebuie comandate în avans, designerii florali creează adesea mici buchete sau aranjamente în timp ce clienții așteaptă. Când sunt responsabili pentru mai multe aranjamente pentru o ocazie specială, cum ar fi o nuntă sau o înmormântare, designerii florali creează aceste decorațiuni chiar înainte de eveniment, apoi se ocupă cu livrarea acestora. Unii designeri florali lucrează cu planificatori de evenimente pe bază de contract atunci când creează aranjamente pentru aceste tipuri de ocazii.

Îngrijirea florilor și plantelor

Designerii florali oferă, de asemenea, clienților instrucțiuni despre modul de îngrijire a florilor și plantelor, inclusiv care este temperatura ideală și cât de des trebuie schimbată apa. Pentru plante sau flori tăiate, designerii florali furnizează adesea hrană pentru plante sau flori ca parte a vânzării.

Unii designeri florali au acorduri formale cu administratorii hotelurilor și restaurantelor sau cu proprietarii de clădiri de birouri și case private pentru a înlocui flori sau plante vechi cu altele noi într-un program recurent – de obicei zilnic, săptămânal sau lunar – pentru a menține zonele cu aspect proaspăt și atrăgătoare. Aceștia pot lucra cu designeri de interior în crearea de afișaje.