18 June 2024

Sfaturi pentru alegerea unui avocat specializat in apararea drepturilor omului la Curtea Europeana

Pentru ca un om sa se poata dezvolta din toate punctele de vedere este necesar ca societatea in care traieste sa ii respecte drepturile. Este vorba despre respectarea drepturilor care sunt mentionate in Cartea Drepturilor Fundamentale. Incalcarea acestora precum si a altora constitue un abuz care trebuie sa fie sanctionat drastic pentru a putea preveni o noua astfel de situatie. Din nefericire, inca mai exista situatii in care drepturile omului sunt incalcate. La o astfel de situatie trebuie raspuns cu fermitate si trebuie luate toate masurile legale pentru remedierea situatiei. De cele mai multe ori, o astfel de situatie neplacuta se rezolva prin apelarea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Pentru ca speta sa ajunga pe masa judecatorilor care lucreaza in cadrul acestei prestigioase institutii este necesara apelarea la un avocat specializat in apararea drepturilor omului. Un astfel de avocat trebuie sa fie ales cu mare atentie pentru ca este vorba despre o situatie extrem de delicata. Nu in fiecare zi apelam la un astfel de avocat asa ca alegerea trebuie sa fie facuta in cunostinta de cauza. Dar cum putem contracta un astfel de avocat avand in vedere ca nu avem nici un fel de experienta in acest sens? Prin analizarea cu minutiozitate a ofertelor existente si sortarea acestora in functie de anumite aspecte, cateva dintre cele mai importante fiind mentionate in randurile de mai jos.

Castigarea cazului prezentat judecatorilor CEDO depinde si de calitatea avocatului care sustine cauza

Curtea Europeana a Drepturilor Omului este tribunalul international care rezolva cazurile in care autoritatile statului incalca drepturile omului. Este cea mai prestigioasa instanta de judecata ceea ce face ca sptele care ajung la aceasta instanta de judecata sa aiba o greutate juridica foarte mare. Concluzia la care ajung jucatorii care lucreaza in cadrul acestei institutii depinde intr-o mare masura si de calitatea avocatului care prezinta cazul. Nu este suficient ca acesta sa fie specializat in apararea drepturilor omului ci trebuie sa indeplineasca o serie de calitati pentru a putea avea cat mai multe sanse in fata judecatorilor CEDO. Avand in vedere complexitatea situatiei este clar ca contractarea avocatului nu trebuie sa fie facuta la intamplare. Pentru ca majoritatea persoanelor care contracteaza un astfel de avocat sunt la prima experienta de acest gen este necesara respectarea unor sfaturi pentru a putea alege pe avocatul care contribuie din toate punctele de vedere la castigarea cazului prezentat judecatorilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Pasi care trebuie urmati pentru a putea angaja cel mai potrivit avocat specializat in apararea drepturilor omului

Incalcarea drepturilor omului este cea mai grava situatie prin care poate trece un om pe parcursul vietii. Din fericire, Curtea Europeana a Drepturilor Omului este institutia care intervine cu fermitate in procesul de rezolvare a unor astfel de situatii. Pentru ca speta sa fie rezolvata intr-o perioada de timp cat mai scurta si intr-o maniera favorabila clientului este necesar ca acesta sa fie reprezentat de catre un avocat care cunoaste la perfectie tot ceea ce implica sustinerea unui astfel de caz. Angajarea unui astfel de avocat depinde de respectarea urmatoarelor detalii:

  • Recomandarile venite din partea oamenilor care au fost nevoiti sa treaca printr-o situatie similara. Astfel de persoane pot fi extrem de valoroase pentru ca pot vorbi din propria experienta si pot recomanda cele mai bune optiuni in materie de avocati specializati in apararea drepturilor omului.
  • Nivelul de experienta avut. Pentru ca este vorba despre un domeniu de activitate foarte important este necesar ca avocatul contractat sa aiba o experienta cat mai vasta. In acest sens trebuie analizat numarul de cazuri avute la CEDO si care este procentul de castig.
  • Locul in care lucreaza. Un avocat care lucreaza in cadrul unei case de avocatura este o alegere mult mai buna decat un avocat care lucreaza pe cont propriu. Avocatii care lucreaza in cadrul caselor de avocatura sunt avocati care au rezultate foarte bune din punct de vedere profesional.
  • Disponibilitatea avuta. Incalcarea drepturilor omului este o sitautie a carei rezolvare nu suporta nici un fel de amanare. Tinand cont de acest detaliu trebuie angajat un avocat care este disponibil si dornic sa se ocupe de rezolvarea unei situatii atat de dramatice.

In cadrul casei de avocatura Grigoriu&Grigoriu lucreaza unii dintre cei mai profesionisti avocati specializati in apararea drepturilor omului

Avocatii care lucreaza in cadrul casei de avocatura Grigoriu&Grigoriu sunt alegerea perfecta pentru persoanele care se confrunta cu incalcarea drepturilor omului. Experienta profesionala avuta de catre acestia este foarte mare iar rezultatele obtinute de-a lungul anilor este sunt senzationale. Acestia se pot lauda ca au castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului cazuri foarte importante, acestea fiind indreptate catre statul roman. Pe langa faptul ca avocatii care lucreaza in cadrul acestei case de avocatura fac tot ceea ce este posibil pentru a putea raspunde tuturor solicitarilor venite din partea clientilor trebuie mentionat faptul ca onorariile cerute de catre acestia sunt foarte mici in comparatie cu calitatea serviciului prestat.

Pe langa apararea drepturilor omului avocatii care lucreaza in cadrul casei de avocatura Grigoriu&Grigoriu sunt specializati si in alte domenii de activitate, cum ar fi:

  • Drept administrativ
  • Drept civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul comercial
  • Dreptul Uniunii Europene

Asadar, casa de avocatura Grigoriu&Grigoriu este locul la care pot apela oamenii care au probleme juridice complexe si din diferite domenii de activitate. Expertiza, profesionalismul, interesul fata de rezolvarea problemei dar si perceperea unor onorarii accesibile oricarei persoane care are probleme juridice sunt doar cateva dintre beneficiile de care se pot bucura persoanele care aleg sa colaboreze cu aceasta casa de avocatura.