17 June 2024

Cele mai importante avantaje ale compactarii deseurilor pentru firme

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/7_TSzqJms4w

Fiecare firma produce o cantiatate mai mica sau mai mare de deseuri care trebuie sa fie corect gestionate. De cele mai multe ori, in acest sens sunt folosite compactoare manuale care vor ajuta al strangerea gunoiului si deseurilor sub forme de baloti, care ocupa mai putin spatiu. Mai sunt si alte avantaje, in afara de spatiul mic ocupat de deseuri, oferite de aceste dispozitive:

Deseurile balotate se pot transforma in sursa de venit

Un prim avantaj este faptul ca deseurile pot aduce de fapt venit firmei. Numeroase companii care se ocupa de reciclare vor fi dispuse sa plateasca pentru aceste deseuri, in special pentru pet-urile compactate sub forma de baloti si pentru cartoane sau pet-uri.

Citeste si: Avantajele folosirii compactoarelor manuale

Sunt diminuate costurile de gestionare a deseurilor

Un alt aspect important este faptul ca se vor diminua costurile pentru gestionarea deseurilor deoarece gunoiul vrac, nebalotat, costa mai mult in momentul in care este dus la un centru de reciclare. In functie de cantitate, uneori va fi necesar sa se inchirieze un container, ceea ce va creste preturile si mai mult.

Se reduce costul cu forta de munca

Presele care ajuta la balotarea deseurilor sunt cele care vor reduce considerabil costul cu forta de munca. In momentul in care sunt folosite astfel de prese, nu mai trebuie sa fie alocat personal in acest sens. Spre exemplu, in firmele in care sunt numeroase deseuri sub forma de cutii si cartoane, este mai usor ca toate acestea sa fie gestionate de o singura persoana atunci cand trebuie doar sa fie puse in compactor.

Deseurile balotate vor reduce riscurile de incendiu

Daca printre deseurile vrac se strecoara mai usor aerul care alimenteaza incendiul, deseurile balotate sunt foarte bine compactate ceea ce face ca ele sa fie mai sigure. Sunt practic ca niste caramizi, cu fiecare element foarte bine lipit de celelalte, iar o astfel de dispunere a deseurilor nu permite trecerea aerului, diminuand riscul de incendiu.

Toate aceste avantaje fac ca firmele care au deseuri sa apeleze cu incredere la prese speciale pentru balotarea acestora si pentru gestionarea lor corespunzatoare.