21 June 2024

Bucătăria și Bilancia Shop!

Pentru că îmi place să cred că mă-ndrept spre o gospodină desăvârșită, îmi petrec timpul des pe site-uri ba cu rețete culinare, ba cu ustensile. Da, pe mine mă-ncântă pân` la cer dacă văd un polonic floral sau cine știe ce oală sub presiune. De aparate electrice nici nu mai spun. Câteodată m-apucă un dor de gătit numai când îmi privesc mixerul. Ei bine, știu n-am toată țigla pe casă, dar ghici ce.. am găsit remediul. În primul rând, am găsit de cuviință să mă bucur de o experiență în redacția www.bpt.ro. Adică, toată ziua stau cu nasul în rețete… și salivez copios pe tastatură ori de câte ori sunt nevoită să scriu o rețetă.
Ei bine, când nu fac asta și cad patimă viciului, iau site-urile la ”răsfoit”. Și, credeți-mă nu mă opresc după unul, două. Așa se face că am ajuns la unul cu adevărat deosebit. Nu știu dacă mă înțelegeți, probabil spuneți că numai una sonată s-ar putea relaxa pe un astfel de site, însă, pe cuvânt de cercetaș, dacă mergeți pe site-ul ăsta nu o să vreți să plecați fără măcar o ustensilă. Într-adevăr site-ul ăsta le are pe toate. Și la un loc, ceea ce mă satisface enorm și-mi economisește timpul de căutaare a celor necesare. Dacă pâna acum îmi săreau ochii câutând cuțite într-o parte, blender în altă parte (app, să vă spun povestea cu blender-ul), frapiere în altă parte, treaba stă total diferit în privința acestui site căci are toate ustensilele de bucătărie posibile. Ce mai, gama de produse este într-adevăr mare, gata să-ți satisfacă orice nevoie.
Cât despre povestea cu blender-ul este foarte haioasă. După multe nopți în care am visat și re-visat un blender să-mi facă dimineața un suc natural cu pulpă de fruct, la prânz o supă cremă de legume și seara să mă răsfețe cu o cremă de ciocolată (după care mă dau eu în vânt și se face doar cu un blender), am reușit să-mi găsesc cel mai blender dintre toate blenderele. Și nu spus asta, să credeți că doar eu fac alegeri inspirate ci vă îndrum și pe voi să vedeți varietatea acestui produs, căci despre utilitate v-am tot spus. E genial și încă îl visez noaptea, dar doar pentru că dimineața știu că mă așteaptă voios în bucătărie. Prea-frumosul meu blender, căci iubitul meu mereu îmi spune că-s îndrăgostită de el, este un Blender KitchenAid și până acum nu m-a dezamăgit niciodată.
Drept prin urmare vă las o rețetă de făcut crema de ciocolată la el, poate vă convinge ea, dacă eu nu:
200 gr ciocolata amaruie (am folosit Heidi 75% cacao) 80 ml apa fiarta 150 ml frisca nebatuta (smantana dulce 30% grasime) 1 ou
1 esenta vanilie