17 June 2024
produse bio ieftine

Argila – beneficii si cum o poti folosi

 

Foarte bogata in minerale si in oligo-elemente, argila este cea care poate trata articulatiile dureroase si multe alte probleme. Este naturala, destul de ieftina si foarte usor de folosit.

Ce tip de argila poti folosi? Argila verde poate sa fie gasita sub forma de pudra sau pasta gata sa fie folosita,  sau sub forma de comprimate, in farmacii sau magazinele cu produse bio ieftine. Argilele albe si in nuante de rosu se folosesc mai ales pentru ingrijirea pielii si a parului. Argila alba este cea mai buna pentru pielea uscata si delicata iar cea rosie pentru a purifica pielea mai grasa.

Care sunt principalele sale virtuti?

  • Este anti-inflamatorie si poate atenua durerile musculare si articulare.
  • Poate absorbi gazele si protejeaza mucoasa gastro-intestinala.
  • Este antiseptica si purificatoare, poate calma iritatiile si mancarimile, poate favoriza cicatrizarea pielii si a mucoaselor.
  • Ajuta la debarasarea de toxine.
  • Poate remineraliza organismul gratie numeroaselor sale saruri minerale pe care le contine.

Cum se poate utiliza?

In cataplasme se poate folosi pentru a trata reumatismele si inflamatiile articulatiilor. Pe plagile si intepaturile de insect poate accelera vindecarea. Sub forma de cataplasma este deci cea mai utila pentru entorse sau tendinite. Si cum este un bun caraus pentru uleiurile esentiale, se poate amesteca cu Eucaliptul pentru un plus de eficienta.

Pe un cos infectat sau o mica plaga se poate pune direct pasta de argila. Este foarte buna pentru piele la fel ca si alte produse cosmetice bio. Dar, este cea mai buna pentru a regenera pielea. Astfel ca, argila alba mai ales, se poate folosi pentru pielea uscata sau sensibila. Argila verde este cea mai adaptata pielii grase cu tendinte acneice. Poate regla excesul de sebum si poate elimina impuritatile de pe piele.

Adaugata in apa de la baie, argila este cea care poate catifela pielea, poate tonifia organismul si calma si reumatismele.

Pe cale orala, poate actiona la fel ca si un carbune activ si poate calma flatulentele, arsurile la stomac sau de colon iritabil. Da, este una din rarele folosiri ale argilei pe cale interna. Are o putere mare de absorbtie.

Puterea sa absorbanta este foarte eficienta pentru a captura toxinele si deseurile. Doua curi pe an, primavara si vara pot sa curete foarte bine organismul. Poate favoriza astfel tratarea a numeroase dureri de stomac: diaree, constipatie, balonari, acreala la stomac, gastroenterite, etc.

Celebra pentru virtutile sale calmante sau cicatrizante, in uz extern, argila are o multime de beneficii pentru corp si la interior. Apa de argila poate sa devina cel mai bun aliat al tau atunci cand vrei sa cureti in profunzime organismul.

Argila este cea mai buna idee si pentru a remineraliza organismul. Argila este foarte bogata in minerale, mai ales in fier, siliciu, calciu, oase, muschi sau articulatii. Este un atu de pret deci in caz de sciatica.