27 July 2024

24drinks.ro este un magazin de bauturi intotdeauna pregatit!

Bauturile alcoolice joaca un rol importanta in societatea noastra, deoarece odata trecut de pragul varstei de adult, este important sa stii sa socializezi alaturi de prieteni, la un pahar de vin sau whisky. Un studiu la nivel global indica faptul ca multi barbati prefera dupa programul de munca sa deguste un pahar de whisky sau vin pentru a se relaxa. 24drinks.ro este un magazin de bauturi ideal pentru cei care doresc sa achizitioneze bauturi de calitate la preturi convenabile!

Ce bauturi gasim pe 24drinks.ro? Putem gasi:

-Armagnac;

-Brandy;

-Cognac;

-Gin;

-Liqueur;

-Rom;

-Tequila;

-Vin;

-Vodka;

-Whisky.

Ce este whisky-ul si cum se bea?

Whisky-ul este un lichid distilat de culoare inchisa, care este facut dintr-o varietate de cereale, inclusiv orz, porumb, secara si grau. Este distilat in intreaga lume, cel mai popular in Irlanda, Scotia, Statele Unite, Canada si Japonia. Exista diverse stiluri de whisky si unele tari au reglementari care stipuleaza modul in care este produs. Fie ca este vorba de whisky irlandez, scotch, bourbon sau whisky canadian, este cel mai popular lichior din lume si este folosit in numeroase retete de cocktailuri si shot. Cuvantul „whisky” provine din “uisge” in gaelic, o versiune scurtata a uisge beatha care inseamna „apa vietii”, cunoscuta si sub numele de aqua vitae in latina. Whisky-ul a fost utilizat initial ca medicament, atat ca anestezic intern, cat si ca antibiotic extern. Tehnicile de distilare au fost aduse in Irlanda si Scotia candva intre 1100 si 1300 de calugari. Deoarece vinul nu se obtinea cu usurinta acolo, berea de orz a fost distilata intr-o bautura care a devenit whisky. Fabricarea bauturilor spirtoase distilate s-a limitat la apotecari si manastiri pana la sfarsitul secolului al XV-lea. Whisky-ul si-a facut drum in America de Nord cu imigranti irlandezi si scotieni si s-a raspandit si pe tot globul.

Desi diferitele stiluri de whisky folosesc metode usor diferite, toate sunt realizate in esenta in acelasi mod. Whisky-ul incepe sa fie facut la fel ca berea, dintr-un piure de cereale – de obicei orz, porumb, secara sau grau. Unele, ca in cazul orzului, pot fi, de asemenea, maltate. Boabele sunt amestecate cu apa si drojdie pentru fermentare, care transforma amidonul in zaharuri care devin alcool. Dupa aceea, berea se trece printr-un alambic – fie o oala, fie o coloana continua – care incalzeste lichidul intr-un vapor concentrat. Acest lucru apare la celalalt capat ca un distilat lichid de inalta rezistenta, care este clar.

Aproape tot whisky-ul este apoi imbatranit in butoi cel putin cativa ani. Acest lucru confera arome de stejar si lemn, intuneca lichiorul si inmoaie alcoolul dur. Dupa imbuteliere, whisky-ul este apoi amestecat cu alte butoaie sau diferite stiluri de whisky si adesea diluat pana la puterea de imbuteliere. Whisky-ul este de obicei imbuteliat la 40% alcool in volum (ABV, 80 volum) sau putin mai mare. Unele whisky-uri rezistente la butoi, care nu sunt diluate, pot ajunge la 140 volum.

Fiecare stil de whisky si fiecare marca din cadrul stilului vor avea caracteristici de aroma diferite. In general, insa, whisky-ul are un gust granulat, lemnos, stejar, cu note de caramel, vanilie, fructe si condimente. Unele whisky-uri au o arsura dura de alcool, in timp ce altele sunt exceptional de netede.

Insa whisky-ul este doar una din bauturile pe care le putem gasi pe site-ul 24drinks.ro. Adevaratii cunoscatori de bauturi fine apreciaza si cunosc valoarea unui Gin, Liqueur sau Tequila!

Este adevarat ca consumul excesiv de alcool poate duce la diverse probleme si boli, inclusiv la mai multe tipuri de cancer, leziuni ale creierului si leziuni hepatice si poate chiar sa va scurteze durata de viata. Insa, consumul moderat de bautura te-ar putea ajuta sa traiesti mai mult, potrivit unui studiu din 2019 realizat de trei universitati din Bucuresti.

Cercetatorii au urmarit un grup restrans de participanti spanioli pe parcursul a 12 ani si au descoperit ca cei care au baut „cantitati mici de vin raspandite pe parcursul saptamanii”, dar au evitat consumul excesiv de alcool au aratat un risc de mortalitate cu 25% redus.

O bautura de sezon care nu da niciodata gres este Vodka, deoarece este o bautura alcoolica care poate fi foarte usor combinata cu arome sau alte tipuri de alcool. Sticla de Vodka Beluga Transatlantic este un brand renumit in randul consumatorilor de vodka de calitate. Vodka Beluga Transatlantic este produsa intr-o fabrica dintr-o zona izolata din Siberia, amplasata acolo datorita apei care se extrage dintr-un izvor de la 250 de metri sub pamant. Proprietatile speciale ale apei, care contine quartz, o fac ideala pentru fabricarea acestei vodci. Beluga Transatlantic Racing Vodka este creata din alcool distilat si un mix de apa si sirop de zahar, extras de orz distilat si extras de fragi.

Primul lucru de luat in considerare atunci cand beti vodka direct este calitatea spiritului. Cu exceptia cazului in care doriti sa distrugeti vodka pentru totdeauna, cel mai bine este sa optati pentru vodca de calitate superioara atunci cand o consumati de unul singur. De asemenea, trebuie sa luati in considerare din ce ingredient de baza a fost distilat. Vodka este cel mai frecvent distilata din boabe precum grau, secara sau orez, dar poate fi distilata si din alte legume precum cartofi, porumb, sfecla, fructe (cum ar fi mere sau struguri), sau chiar lapte sau sirop de artar. Pe site-ul 24drinks.ro cosnumatorii de vodka vor gasi intotdeauna sticle de bauturi spirtoase, de calitate pentru domnii si doamnele cu gusturi fine!