20 June 2024

Cum Nicotinizam Corect Lichidul Vape?

Modele lichide cu nicotina pentru tigara electronica, 10 ml - disponibile pe voore.ro

Aproape toate tipurile de lichide se afla in mai multe concentratii de nicotina – scazuta, medie si mare, dar sunt si lichide cu concentratie zero. Producatorii au standarde diferite de concentratie, dar numarul de miligrame de nicotina este cel care indica cu exactitate care este concentratia produsului. Calitatea lichidului consta in cantitatea de vapori eliminata, de frecventa inhalarilor si de frecventa de vapare. In functie de gusturile tale, poti folosi un calculator nicotina care sa te ajute sa obtii lichidul potrivit pentru tine.

Care sunt mix-urile recomandate de specialisti?

Nicotizarea corecta a lichidului se face in functie de obiceiurile tale de a fuma. Daca doresti sa renunti treptat la tutun, ar fi ideal sa optezi pentru lichid vape cu nicotina in concentratie redusa, de 6 mg/ml, cel mult de 12 mg/ml. Aceste concentratii sunt cele mai recomandate, si se adreseaza si celor care doresc sa se bucure deplin de gustul lichidului.

Concentratia de 18 mg/ml este la mijlocul spectrului. Se recomanda pentru vaperii care au fost fumatori, dar s-au reprofilat pe tigarile electronice. Aceasta concentratie reda cantitatea ideala de nicotina si nu acopera aroma lichidului.

Pentru fumatorii inraiti, daca au trecut de la tigarile clasice la cele electronice, doza optima de nicotina este de 24 mg/ml. Este o concentratie crescuta, care poate fi pe placul oricarui fumator. Dar daca nici aceasta nu este suficienta, cea mai mare concentratie de nicotina – 36 mg/ml – este cu siguranta solutia optima. Aceasta concentratie este recomandata persoanelor care fumau peste doua pachete de tigari clasice.

Totusi, daca lichidele cu concentratie standard nu sunt pe placul tau, iti poti nicotiza singur lichidul pentru tigara electronica. In acest sens, poti utiliza un calculator nicotina, in care trebuie sa introduci cantitatea de lichid (calculata in mililitri), concentratia de nicotina (calculata in miligrame per mililitri) si intensitatea aromei (calculata in procente). In urma datelor introduse, vor fi afisate cantitatile care trebuie amestecate pentru obtinerea lichidului dorit.

Nicotizarea lichidului cu calculatorul Voore este usor de utilizat si de pus in practica. Pasii sunt simpli, iar in cateva minute obtii lichidul in aroma preferata si in concentratia de nicotina dorita. Daca doresti sa renunti la fumat si sa te bucuri in continuare de experienta de vaping, poti treptat sa scazi cantitatea de nicotina din lichid. Pe parcurs te vei obisnui cu aroma lichidului si nu vei simti lipsa nicotinei. Dar chiar si asa, indiferent de concentratia aleasa, trebuie sa stii ca tigarile electronice sunt o alternativa mai sanatoasa si mai buna pentru fumatori. Nu doar ca sunt mai benefice pentru organism – conform unui studiu realizat de Ministerul Sanatatii din Marea Britanie, fumatul clasic este cu 95% mai periculos pentru organism – , ci si ofera fumatorului noi experiente datorita diversitatii aromelor.

In plus, tigarile electronice nu emana fum si miros neplacut si au un cost mai redus spre deosebire de tigarile clasice. Daca inainte aveai nevoie de un pachet de tigari pe zi, acum costurile tale se vor reduce cu pana la 40% in luna in care achizitionezi dispozitivul de vapat si cu pana la 80% atunci cand achizitionezi doar rezervele.