17 June 2024

Repararea jantelor. Un lucru extrem de important pentru deplasarea in siguranta

Pericolele zilnice la care sunt supuse jantele sunt la fel de vaste ca alegerea jantelor moderne din aliaj. Cei mai mari dusmani sunt marginile trotuarelor si gropile. Doar coborand prea repede in subsol sau parcand prea aproape de trotuar, iar acum lasa urme vizibile sau chiar deteriorari pe janta din aluminiu. Rezultatul: zgarieturi si adancituri care nu numai ca nu sunt foarte estetice, dar care pot afecta si siguranta la volan. Apoi, atelierul isi joaca rapid rolul pe jantele de aluminiu deteriorate. Dar janta din aluminiu nu poate fi intotdeauna reparata.

Atunci cand jantele tale au probleme, cel mai bine este sa apelezi la un service pentru reparatii jante astfel incat sa eviti toate potentialele accidente si probleme pe care acestea le pot cauza.

Deteriorarea superficiala a jantei din aluminiu din cauza trotuarelor

Nu toate daunele pot fi rezolvate cu o reparatie a jantei din aluminiu. Posibilitatea repararii unei jante din aluminiu depinde de gradul de deteriorare, indiferent daca este superficial sau profund. Daunele superficiale includ zgarieturi si abraziuni care afecteaza doar vopseaua. Ele apar adesea din frecare pe un trotuar si de obicei pot fi corectate de atelierul profesional. La fel cum poti apela la roluit jante otel, tot asa se intampla si cu jantele din aluminiu, doar ca acestea au nevoie de servicii mai complexe si facute cu profesionalism. De aceea este recomandat sa apelezi doar la profesionisti in acest sens.

Deteriorarea profunda poate deveni periculoasa

Este destul de diferit pentru crestaturile sau zgarieturile care patrund cu mai mult de un milimetru in aluminiu. Se pot sparge si se pot raspandi si pot provoca ruperea jantei. Astfel de daune pot aparea atunci cand, de exemplu, se circula cu viteza mare peste gropi. Urmatoarea calatorie trebuie sa duca la cel mai apropiat atelier. Deoarece siguranta la volan este grav periclitata cu janta sparta.

Nu chiar toate jantele pot fi reparate

Inainte de repararea jantei din aluminiu in atelierul specializat, profesionistul verifica daca este inca posibila salvarea jantei. In teorie, fisurile din aluminiu pot fi reparate, dar aspectul de siguranta il interzice. Conducerea cu jante instabile este interzisa in traficul rutier si astfel soferul ar fi condamnat. Acesta este motivul pentru care companiile serioase nu recomanda reparatii pe aluminiu. In cazul in care jantele tale nu mai pot fi reparate, evita sa mergi cu ele asa doar pentru a nu le schimba. Alege de fiecare data jante de buna calitate, care sa se deterioreze cat mai greu si care sa poata fi reparate, daca vrei sa faci economii.

In momentul in care detectezi probleme cu jantele, cea mai buna solutie este sa mergi intr-un service roti astfel incat sa poti obtine rezultatele dorite si sa iti recuperezi jantele. Specialistii de aici iti vor spune daca jantele tale mai pot fi reparate, iti vor face recomandari de jante noi daca este cazul si atunci cand jantele pot fi reconditionate se vor asigura ca la final, ele sunt conforme si in parametri optimi astfel incat sa functioneze impecabil.