20 June 2024

Producator cos de fum de calitate

Era o zi de iarna friguroasa si ne-am dus in vizita la baba Lina, fiindca ne placea cum ne povestea ea din razboi si sa vedem ce mai face. Nu era o batrana bogata, dar ne scotea tava plina cu seminte de dovleac stropite cu sare din cuptor si nu putea fi distractie mai mare.

Mai scotea si o sticla de vin sau de must si ne turna in paharele mici.

Dar mai avea batrana si alte daruri pentru care o vizitam. Stia sa dea cu bobii si sa ghiceasca in cafea si ne duceam la ea mai des din clasa a X-a, cand ne placea vreun baiat.

Cat a putut sa mearga, se ducea peste tot, ducand o capra de funie si in curtea si in gradina ei se jucau doi-trei iezi roscati ca si capra.

Cand se ducea la magazinul din sat, baba Lina isi punea scurta din piele de capra din dorinta de a fi cat mai eleganta.

Fusese nevasta de haiduc si indurase multe. Numai ea stie cate batai lua sa spuna unde se ascunde sotul ei, dar ca sa nu mai simta descoperise un siretlic: isi proteja cocoasa si restul corpului cu perne legate strans pe sub imbracaminte.

-Imi venea sa rad, auzindu-i:„Ma, la cocosata asta s-a uitat mandrete de voinic???”, ne povestea râzând de nepriceperea lor.

In ziua aceea de iarna trista insa, in curtea batranei nu era partie si nu iesea fum pe cosul sobei. Am ciocanit insistent. Eram adolescente si nu am luat in calcul pret de-o clipa posibilitatea sa o gasim moarta in casa. Credeam ca va fi nemuritoare, cum am crezut despre toti batranii din sat.

Baba Lina nu murise, ci statea pe pat, imbracata cu bunda de lana, cu basmaua groasa pe cap si vorbea soptit. Ii era foame si frig, nici apa nu mai avea.

Ne-am mobilizat rapid si i-am adus lemne in casa, am luat cenusa din soba, am pus surcelele uscate si am aprins iute focul.

Apoi am adus apa si i-am maturat pamantul gol, i-am facut si partie, desi nu stiam cat de repede va putea sa se ridice din pat.

Ne-a rugat sa ii bagam cartofi in cuptor si sa mai ramanem cu ea.

I-am privit burlanul si cosul de fum de la casa si m-am ingrozit. Burlanul era ruginit si plin de gauri si cand vantul batea dintr-o anumita directie, fumul iesea in casa.

Era totusi mai bine cu foc decat fara foc.

-L-am luat de la magazin si a ruginit si el. Sa nu credeti ca este de o seama cu mine, ci il am de 3 ani, s-a scuzat batrana, vazand cum ne uitam la burlanul metalic care arata deplorabil.

Baba Lina este acum o legenda din folclorul local, iar oamenii nu mai cumpara orice fel de burlan sau de cos de fum, ci ei colaboreaza cu producator cos de fum responsabil, care ofera certificat de garantie pentru produsele pe care le vinde.

Cosul de fum pe care il cumperi de la magazinul satesc nu stii de cat timp sta in soare sau in ploaie si nici din ce material este facut.

In plus, daca vrei caldura in toata casa si cu un consum minim de resurse, ai grija sa comanzi un cos de fum din inox de la cel mai responsabil producator de pe piata din Romania, de la Maxstil.ro!

Prin ce se poate demonstra responsabilitatea firmei Maxstil.ro?

  1. Produsele de cea mai buna calitate sunt livrate impreuna cu certificatele de garantie, fiindca producatorul este responsabil fata de banii clientilor sai.
  2. Cosurile de fum se fac la comanda, sa se potriveasca perfect sistemului de incalzire al casei. Maxstil.ro ofera si servicii de calitate, nu numai cosuri de fum din inox. Poti solicita prezenta acestor profesionisti la domiciliu sa se ocupe de proiectarea cosului de fum, de fabricarea acestuia si dupa ce este gata de montarea lui. Ei raspund de tot ceea ce fac, de aceea vei sta fara grija cand va bate vantul cu putere, cand va ploua torential, mai ales ca nu exista cos de fum marca Maxstil.ro fara capac.
  3. Fumul se distribuie uniform in aer, poluarea fiind tinuta sub control. Firma prezentata mai sus are un comportament ireprosabil fata de mediu si s-a gandit la tot ceea ce inseamna poluare si la economia de resurse.
  4. Cosurile de fum sunt concepute sa asigure caldura in case si sa evacueze gazele nocive, deci sa inlature risipa de orice fel simultan cu pericolele.
  5. Pentru a ajuta clientii sa evite riscurile unei infectari cu covid, Maxstil.ro si-a organizat activitatea pe un site, iar cei care au nevoie de cosuri de fum din inox, le pot comanda online. Exista un formular de contact prin intermediul caruia poti pune intrebari, dar poti sa soliciti si servicii de proiectare, de montare sau un cos de fum de anumite dimensiuni.

Esti liber sa accesezi sectiunea portofoliu, sa vezi singur aceste cosuri de fum care stralucesc de curatenie si dupa ani de utilizare.

Aspectul de nou se mentine mult timp, niciun factor nociv nu poate sa ingaureasca un material asa de bun care este incompatibil si cu rugina.

Cosurile de fum din inox se generalizeaza datorita faptului ca sunt usoare, au o rezistenta iesita din comun si nu necesita sa fie reparate sau vopsite in timp. Este mai costisitor si mai putin sigur sa faci un cos zidit din caramida, plus ca este mult mai greu de realizat.

Cosul de fum trebuie sa fie de cea mai buna calitate, iar producatorii lui sa fie responsabili.