21 June 2024

Alege o aplica LED pentru casa ta si bucura-te de eficienta acestei tehnologii!

Faptul ca in prezent ne bucura de tot felul de sisteme de iluminat, atat pentru interior cat si pentru exterior, se datoreaza evolutie tehnologiei. Cu siguranta in ziua de astazi, viata ne-ar fi mult mai grea daca nu am avea solutiile de iluminat pe care le cunoastem.

De-a lungul timpului, au existat tot felul de becuri, unele mai putin eficiente, iar altele cu o durata de viata impresionanta. De departe, cele mai bune tipuri de becuri din ziua de astazi, sunt acele becuri de tip LED.

Becurile de tip LED ofera mai multe avantaje fata de becurile traditionale, bazandu-se pe cele mai bune parti ale predecesorilor lor, lasand uitarii in acelasi timp ineficientele acestora. Iata ce ofera LED-urile si ce le face atat de benefice:

Durata mare de viata – componentele unui LED si modul in care genereaza lumina extind semnificativ durata de viata a acestor becuri. In cazul in care durata de viata a becurilor clasice este mai scurta indiferent de modul de utilizare, nivelurile scazute de caldura ale becurilor de tip LED, le ajuta in a avea o durabilitate crescuta, chiar cu mii de ore in comparatie cu becurile cu incandescenta. De obicei, partile importante ale unui bec clasic incandescent, cum ar fi filamentul, se slabesc in timp, ceea ce determina arderea becului. Dar LED-urile nu se ard la fel ca si alte becuri, in schimb, cantitatea de lumina pe care o produc scade trepta, fiind mai degraba un fenomen de degradare.

Eficienta energetica – datorita puterii lor mari de lumeni pe watt, LED-urile sunt capabile sa transforme aproximativ 70% din energie in lumina. Acest lucru le face mult mai eficiente decat alte becuri, care risipesc multa energie care este transformata in caldura. Este nevoie doar de un bec LED de 6 watti pentru a produce cantitatea de lumina pe care o produce un incandescent de 40 de watti, iar temperatura lor mai scazuta le face de asemenea, mai sigure pe perioada functionarii. In comparatie, becurile cu incandescenta se pot incalzi atat de mult incat ar putea duce la daunele corpurilor de iluminat.

Luminozitate si intensitate ridicata – LED-urile sunt capabile sa emita un nivel extrem de ridicat de luminozitate.

Gama de culori exceptionala – becurile cu incandescenta necesita geluri sau filtre pentru a crea diferite culori si nuante de lumina. Pe de alta parte, LED-urile ofera o gama larga de culori si temperaturi ale culorilor, fara a utiliza geluri sau filtre, care se pot arde sau se pot estompa in timp. Cu LED-uri, dioda reala sau acoperirea cu fosfor este modificata pentru a beneficia de culoarea luminii dorite, astfel incat puteti avea incredere ca va ramane aceeasi nuanta pana la sfarsitul duratei sale de viata.

Nu degaja caldura – in timp ce un bec cu incandescenta functioneaza incalzind filamentul la o temperatura care produce lumina, un bec cu LED emite energie electromagnetica ca lumina atunci cand este apasat intrerupatorul. Transformand energia in lumina in loc de caldura (mai degraba decat folosind caldura pentru a genera lumina), LED-urile pot functiona la o temperatura semnificativ mai scazuta decat alte tipuri de becuri, fapt care duce si la acea eficienta energetica sporita.

Fiabilitate – LED-urile sunt o forma foarte durabila si fiabila de iluminare si pot functiona in conditii de siguranta la temperaturi mai scazute si pot rezista mai mult la impact si vibratii decat alte tipuri de becuri, deoarece nu au filamente sau alte parti fragile. Aceasta stabilitate le face ideale pentru a fi utilizate in zone care vor fi supuse fluctuatiilor de temperatura sau in cazul conditiilor meteorologice nefavorabile.

Iluminare instantanee – cu totii am utilizat la un moment dat in viata astfel de becuri de tip LED. Astfel, cu totii am reusit sa observam faptul ca, acestea se aprind instantaneu la intensitatea maxima.

Iluminarea directionala – prin design, LED-urile emit lumina intr-o singura directie, mai degraba decat in jur. Un foarte mare avantaj al iluminarii directionale, il putem descoperii in cazul lampilor cu bec led de birou, moment in care, in cazul unui bec clasic, lumina se va imprastia peste tot, ceea ce poate fi destul de deranjant pentru ochi.

Becurile de tip LED se pot utiliza impreuna cu orice tip de corp de iluminat. Fie ca discutam despre o aplica LED, un candelabru pe LED-uri, o lampa de birou si asa mai departe, tehnologia LED este cu siguranta viitorul in materie de iluminat interior sau exterior.

In cazul in care va numarati printre aceia care sunt in cautarea celor mai bune si avantajoase solutii in materie de corpuri de iluminat cu LED, fie pentru interior fie pentru exterior, atunci trebuie sa accesati magazinul online Dinamic-electric.ro, deoarece aici puteti descoperii cele mai avantajoase solutii pentru nevoile dumneavoastra. Totul va este pus la dispozitie la numai un simplu click distanta, precum si la preturi foarte avantajoase, preturi competitive care sunt gata sa satisfaca toate nevoile si cerintele clientilor.

Acestea fiind spuse, luminile cu LED (diode emitatoare de lumina) sunt cele mai noi si fascinante progrese tehnologice din industria iluminatului. LED-urile sunt becuri mici, solide, puternice, eficiente din punct de vedere energetic dar si ca durata de viata. LED-urile functioneaza in moduri diferite fata de becurile incandescente traditionale, ceea ce le face sa poata beneficia de o durata mai mare de viata. Faptul ca becurile de tip LED au o durata de viata de zeci de mii de ore, 50.000 – 60.000 sau mai mult, reprezinta principalul motiv pentru care sunt alese.