17 June 2024

Pom de Craciun ce nu se usuca niciodata

Imi amintesc ce vesel a fost nepotelul meu cu ochi de mura, cand a vazut bradul din sufragerie. Era un bradut natural, micut, cochet si ornat cu gust, culorile decoratiunilor fiind: alb, rosu si auriu. Langa pomul de Craciun i-au pus si calutul din plus de calitate pe picioare din lemn de fag pe care copilul se putea legana ore in sir.

Calutul de poveste avea si doua butoane pe urechi: apasa pe cel din urechea dreapta si calutul canta, apasa pe urechea stanga si animalul necheza si imita galopul.

Priveam spectacolul si ma gandeam ce fericiti pot fi copiii din ziua de astazi, apoi am inteles ca au si ei motivele lor de tristete.

M-am dus de sarbatori in vizita la Matei si dupa sarbatori. Bradutul se palise si ei incercau sa il convinga de faptul ca instalatiile, globuletele si ghirlandele trebuie stranse, iar bradul dus la gunoi.

-Dar este prietenul meu cel mai bun! Nu admit asa ceva! Sub el mi-am gasit darurile asezate de Mos Craciun si din el am luat bomboane fine de ciocolata cu jeleu de portocale, de zmeura sau de caise.

Spunea toate acestea plangand si am inteles ca bradul trebuia strans in timp ce el se juca prin parc.

A plans mult la intoarcere, cand a vazut ca prietenul lui lipsea, m-a tras de mana cu putere si mi-a spus:

-Trebuie sa imi cumperi un pom de Craciun care nu se usuca niciodata! Stiu ca poti ca parca ai fi o zana, tu stii si poti multe. Ce ma fac cand voi trece pe langa tomberon, iar bradutul imi va striga: „Ia-ma acasa ca tremur de frig aici fara frunze pe mine?”

Copiii sunt sensibili si se despart cu greu de jucariile pe care le strica, de pomii de Craciun  sub care si-au gasit darurile si langa care au colindat de aceea trebuie sa le cumparam brad artificial de Craciun, fiindca acela tine toata copilaria si tineretea si daca micutul doreste sa il mai pastreze cateva saptamani fara podoabe, puteti sa ii indepliniti dorinta.

Eu i-am indeplinit dorina lui Matei si i-am cumparat un brad artificial cu aspect nins, cu conuri multe de care s-a indragostit la prima vedere.

-Stiam eu ca ai sa imi gasesti bradul care nu se usuca niciodata si de care nu sunt obligat sa ma despart, a spus nepotul meu fericit cu ochii stralucitori de recunostinta!

Perioada de dupa sarbatorile de iarna este stresanta pentru multa lume, fiindca vacanta se termina si incepe munca sau scoala, banii s-au cheltuit si ei, feeria sarbatorilor a disparut si in locul ei ramane certitudinea ca am imbatranit cu un an si ca indatoririle vietii ne asteapta.

Daca aveti in familie un baietel la care tineti ca la lumina ochilor si acesta plange dupa bradutul natural care ajunge in tomberon, cumparati-i acum un brad artificial la fel de frumos, fiindca preturile au intrat la apa si veti face cea mai buna afacere!

Un exemplar ce merita sa fie prezent in expozitiile de arta a devenit accesibil tuturor prin aceste reduceri substantiale de preturi.