Daca te regasesti in postura unui locatar care este mereu intrerupt de zgomotele vecinului sau nu are pace noaptea din cauza sunetelor produse in cartier, atunci izolatia fonica este investitia cea mai buna. O astfel de investitie nu se limiteaza doar pentru cei care locuiesc la casa, ci este o alegere buna si pentru locuitorii de la bloc. Majoritatea apartamentelor noi bneficiaza deja de acest tip de izolatie, insa si apartamentele vechi pot fi izolate la exterior cu o forma de fata bazaltica sau saltea lameta pentru a bloca zgomotele nocive. Scopul izolatiei fonice presupune minimalizarea trecerii sunetului prin tavan, perete sau pardoseala. Sunetul se propaga prin aer, iar reducerea zgomotului se poate face de exemplu printr-un perete despartitor. Desi aparent izolatia fonica pare a fi o solutie dedicata exclusiv spatiilor predispuse la zgomote puternice, in ultima perioada tot mai multe spatii de birouri, locuinte, restaurante, cluburi, baruri recurg la metodele profesionale privind izolatia fonica. Aceste izolatii tehnice fonice sunt eficiente si cresc valoarea unui imobil!
Eficacitatea izolatiei pentru reducerea zgomotului depinde de o serie de factori, inclusiv tipul de izolatie, detaliile structurale, frecventa zgomotului si daca zgomotul provine din interior sau din exterior. Ceea ce poate face in general izolatia este de a inabusi sunetele si de a reduce decibelii, ceea ce este adesea suficient pentru a face o casa mai linistita si mai sanatoasa.
Unde este utila izolarea pentru reducerea zgomotului? Intr-o mansarda izolata intre zonele de locuit si acoperis poate reduce foarte mult zgomotul, mai ales daca este o furtuna care se aude zgomotos pe un acoperis metalic. La peretii exteriori, densitatea suplimentara a izolatiei imbunatatite poate diminua zgomotul strazii. Izolarea intre etaje poate ajuta la reducerea transmiterii sunetului de la un etaj la altul.
Izolarea peretilor interiori poate contribui, de asemenea, la reducerea decibelilor intr-o anumita masura. Cand peretii interni sunt construiti prin metoda conventionala, izolarea cavitatii peretelui va atenua o portiune a sunetului, dar incadrarea peretelui va continua sa transmita o cantitate vizibila de sunet, deoarece stifturile formeaza o legatura structurala directa intre parti. Adaugarea izolatiei va absorbi sunetul care trece prin aerul din cavitate, mai ales la frecvente medii inferioare, dar nu are niciun efect asupra zgomotului structural. Tipurile de izolatie cu densitate mai mare, cum ar fi celuloza, lasa mai putine buzunare de aer pentru ca sunetul sa se deplaseze si sunt mai potrivite pentru sunetul amortizor.
Folosind saltele lamelare vata bazaltica Larock 32 ALS 60 mm, izolatia fonica a locuintei se poate face rapid si fara probleme. Magazinul e-izolatii.ro ofera servicii rapide si produse de cea mai buna calitate intr-o gama de preturi accesibila oricui.
Ce surse de zgomot externe comune pot fi cele care produc cel mai mare zgomot?
-pompele de caldura in afara unitatilor, care pot fi destul de zgomotoase – indiferent daca este a voastra sau a unui vecin;
-piscinele, spa-urile sau cazile cu hidromasaj pot fi puternice, zgomotul provine de obicei de la pompe si poate fi continuu;
-cartiere nerezidentiale sau cai de acces, inclusiv zone comerciale centrale, volum mare de trafic, port sau aeroport, camioane, trenuri, baruri, restaurante, vecini comerciali, biserici, terenuri de sport, centre de ingrijire a copiilor si scoli.
Izolatia pe baza de fibre include materiale precum lana, fibra de sticla si poliester. Avand izolatie cu fibre in cavitatile de perete, podea sau tavan poate imbunatati semnificativ izolarea fonica. Aceasta ar trebui sa aiba o densitate minima de 9,8 kg / m3.
Daca doresti sa beneficiezi de toate avantajele izolarii fonice, ai grija sa se efectueze corect lucrarile:
-izolatiile fonice ajuta si la izolarea termica;
-corect efectuate prezinta rezistenta mare in timp;
-reducerea intensitatii zgomotului pana la 65 db;
-asigura protectie impotriva umezelii si a mucegaiului;
-economie energie – impiedica pierderile de caldura in sezonul rece;
-cresterea confortului;
-protejarea peretilor – izolarea corecta scade riscul aparitiei infiltratiilor de apa;
-protejarea sanatatii.
Un sistem de izolatie proiectat si instalat corect reduce imediat nevoia de energie si are ca rezultat economii semnificative.
Pe conductele si suprafetele fierbinti, pierderile de caldura pot fi reduse de aproximativ 20 de ori.
Un sistem proiectat, izolat si intretinut corespunzator reduce semnificativ costurile cu energia, ceea ce economiseste bani si protejeaza mediul. O cantitate incredibila de energie se pierde prin supapele neizolate, tevile goale sau izolatia defecta. Pare a fi unul dintre acele lucruri de intretinere care nu se face niciodata – pana cand cineva nu poate demonstra ce costa sa ignori sistemul neizolat. Un sistem de izolatie proiectat si instalat corect reduce imediat nevoia de energie si are ca rezultat economii semnificative.
Un sistem de izolatie proiectat si instalat corespunzator ofera o rentabilitate excelenta a investitiei si o rambursare rapida prin economii de costuri. Izolatia este o investitie cu risc redus, deoarece economiile si rambursarea pot fi prognozate cu un grad ridicat de precizie.
Izolarea este una dintre putinele tehnologii in care recuperarea investitiei este considerata mai mult decat acceptabila in comparatie cu multe alte achizitii de echipamente sau intretinere. Daca sistemul izolat este mentinut, economiile din investitie continua pe durata de viata a instalatiei. De fapt, costa mai mult sa nu izolezi corect. Adesea, izolatia este platita din bugetul de intretinere si apoi reduce bugetul de operatiuni pe durata de viata a sistemului.
E-izolatii.ro pune la dispzoitia clientilor surse fiabile prin care cumparatorii isi pot izola locuintele folosind o investitie minima pentru a beneficia maxim de izolatie timp de pana la 30 de ani. Izolatia este una din investitiile fundamentale pentru orice locuinta care isi doreste confort sporit!
Nu rata
Sfaturi Valoroase pentru Alegerea unei Formații de Nuntă în București
Ghidul Dvs. pentru Înțelegerea Avantajelor unui Avocat
Cum să Alegi Tipul Potrivit de Lustra în Funcție de Locuință