17 June 2024

Pachet nursing Lucretia Titirca – cartile necesare pentru examene

Libraria Delfin a conceput un pachet nursing de Lucretia Titirca – ghid de nursing vol I si tehnici de evaluare vol II , în dorința de a oferi o documentare cat mai completă  celor care vor să deprindă noțiuni de nursing și îngrijire : studenți, asistenți medicali, persoane care se pregătesc pentru examene de specialitate.

Cele doua cărți din pachet nursing lucretia titirca sunt realizate și gândite complementar. Primul volum este un ghid de nursing iar al doilea volum cuprinde tehnici de evaluare, necesare în domeniul medical.

Cei care au nevoie de un pachet nursing cu informații bine documentate au acum la dispoziție primul volum: “Ghid de nursing – cu tehnici de evaluare și îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale” (Volumul I)

După o introducere în profesia de nursă si istoricul nursingului la început de mileniu, autoarea structurează cartea în două mari capitole, în modul următor:

  • Nursa – procesul de îngrijire ( nursing)
  • Nevoile fundamentale ale ființei umane și problemele de îngrijire

Cartea are la final exerciții de taxonomie și câteva anexe utile cu liste de diagnostice prelucrate de Lucretia Titirca. Experiența autoarei și stilul atent documentat științific alcătuiesc un volum foarte util pentru toți cei care vor sa aprofundeze proceduri, tehnici și procese de nursing și îngrijire a bolnavilor.

Al doilea volum în acest pachet nursing lucretia titirca este intitulat “Tehnici de evaluare și îngrijiri acordate de asistenții medicali “(volumul II).

Acest volum are în componența sa două parți și anume:

Partea 1: Actualizarea procesului de nursing  – scurt istoric al îngrijirilor de sănătate

Partea 2: Tehnici – generalități despre puncții și recoltarea produselor biologice și patologice

Cele doua parți cuprind informații concrete și exemple din practica medicală, foarte utile asistenților medicali, infirmierilor, studenților dar și medicilor care doresc sa afle mai multe despre acest domeniu.

Întregul pachet de nursing lucretia titirca este conceput cu ajutorul mai multor specialiști care au contribuit la dezvoltarea domeniului îngrijirii bolnavilor, cu metode și tehnici diferite, in funcție de afecțiuni și de specificul bolilor.

In afara cadrului științific riguros, cărțile Lucreției Titirca au o abordare profund umană, subliniind latura psihologică a actului de îngrijire și importanta nursingului în întregul proces de tratament al bolnavilor. Meseria de asistent medical, mai mult ca oricând, are nevoie de informații la zi, de exemple concrete și de documentare complexă.

Studenții, asistenții medicali în practica, cei care își pregătesc examenele de specialitate, au la dispoziție in acest ghid de nursing o gamă variată de tehnici de îngrijire a bolnavilor, metode de evaluare și analiza, dar și un istoric al practicării nursingului in tara noastră. Tradiția scolii românești de medicina a dat naștere multor specialiști de renume, iar studiile în domeniul nursingului au generat lucrări de valoare, pe care editura Viața Medicala Românească le oferă cu drag cititorilor.

Acest pachet nursing lucretia titirca aduce împreună un important ghid de nursing și o lucrare de tehnici de evaluare și îngrijiri acordate de asistenții medicali, pentru a oferi un sprijin real celor interesați de acest domeniu important al îngrijirii bolnavilor.