24 June 2024

Ochelarii de soare și fizionomia: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Alegerea ochelarilor de soare potriviți, ținând cont de fizionomie, poate accentua trăsăturile faciale și oferi un aspect echilibrat. Totuși, nu putem vorbi doar despre look, funcționalitatea ochelarilor este la fel de importantă. Protecția în fața razelor ultraviolete este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le cunoști, înainte de o astfel de achiziție. Am pregătit, mai jos, și alte elemente de interes, pentru ca decizia pe care o vei lua să fie în cunoștință de cauză.

  1. Forma feței contează

Forma feței este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când alegi ochelarii de soare. Fizionomia influențează în mod semnificativ achiziția ochelarilor. Dacă ai o față rotundă, ochelarii de soare potriviți sunt cei cu linii drepte și colțuri ascuțite, care adaugă un contrast necesar și îmbunătățesc aspectul feței. În schimb, o față pătrată poate fi echilibrată prin purtarea unor ochelari cu linii rotunjite, care vor atenua liniile feței și vor crea o înfățișare armonioasă. Forma ovală a feței este cea ideală, poți opta pentru orice stil, aproape totul ți se potrivește! Pentru o față cu forma de inimă, ochelarii de soare perfecți sunt cei cu lunii subțiri, care sunt delicați.

Vrei să te protejezi de razele puternice ale soarelui și să fii la modă? Nimic mai simplu. Ai o gamă variată de ochelari de soare stil aviator cu ajutorul cărora să schimbi percepția celor din jur despre tine. Indiferent de forma feței, poți găsi în zecile de modele disponibile online cel puțin o variantă care să fie pe placul tău și să te ajute să îți pui în evidență personalitatea. Alegerea ochelarilor în funcție de forma feței poate ajuta la crearea unui aspect care îmbunătățește și accentuează trăsăturile naturale.

  1. Dimensiunea ochelarilor

Importanța proporției este de necontestat. Ochelarii trebuie să fie proporționali cu fața pentru a menține echilibrul trăsăturilor faciale. Ochelarii prea mari pot face fața să pară mai mică, în timp ce ochelarii prea mici pot face fața să pară mare. Aceste distorsiuni pot duce la un aspect inestetic sau neplăcut.

Ochelarii de soare cu rame înguste ar putea să lase soarele să intre pe laterale sau prin partea de jos, ceea ce ar putea conduce la disconfort. Și cele mai interesante rame pot să nu se potrivească fizionomiei tale, adică ochelarii să stea mult prea departe de ochi sau brațele acestora să fie mult prea strânse în spatele urechilor. Micile ajustări sunt importante, dar și modelul ales trebuie să fie funcțional, nu doar estetic.

  1. Protecția UV este esențială

Să nu uităm că ochii permit observarea clară a lumii înconjurătoare, așadar trebuie să îi protejezi corespunzător. Razele ultraviolete (UV) sunt extrem de dăunătoare pentru ochi și pot cauza o serie de probleme de sănătate, printre care cataracta și degenerescența maculară.

Ochelarii de soare trebuie să ofere protecție UV pentru a asigura îngrijirea ochii, prevenirea apariției problemelor oculare sau agravarea afecțiunilor existente. De aceea, îți recomandăm să alegi ochelari de soare cu eticheta „100% protecție UV” sau „UV400”. Aceasta înseamnă că ochelarii blochează 100% din razele UVA și UVB, cele mai nocive tipuri de radiații ultraviolete. Găsești ochelari de soare aviator pentru bărbați cu lentile în nuanțe diferite, pentru protecție adecvată nevoilor, activităților desfășurate și anotimpului. Ramele sunt din materiale diferite, iar lentilele oferă beneficii suplimentare în unele cazuri, datorită tratamentelor aplicate pe suprafața lor.

  1. Probează înainte de a cumpăra

Probarea ochelarilor înainte de achiziționare poate face diferența. Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu funcțional, ci și o declarație de stil. În funcție de personalitatea și stilul tău, poți alege un model clasic sau unul modern.

Chiar dacă știi că îți stă bine cu ochelarii de soare tip aviator, multitudinea de modele poate fi copleșitoare. Va trebui să găsești varianta ideală, iar acest lucru poate fi realizat în showroomurile de specialitate, locul perfect pentru a proba, înainte de achiziție. Această metodă este și foarte utilă, deoarece vei avea șansa să vezi cum se așază ochelarii pe nas, cât de bine îți acoperă ochii și poți estima și gradul de confort.

  1. Consultă un specialist

Rolul specialistului în alegerea ochelarilor este deosebit de important. Acesta are cunoștințe aprofundate despre aspectele tehnice, precum protecția UV, materialul și forma cea mai potrivită pentru fiecare tip de față, dar și despre tendințele actuale. Poți cumpăra ochelari de soare tip aviator Polaroid PLD 1017/S 3YG H8, unisex, potriviți atât celor care iubesc stilul clasic, cât și celor mai neconformiste persoane.

Un specialist va oferi o consultație personalizată, adaptată nevoilor tale. Acesta va lua în considerare fizionomia, stilul de viață, preferințele și nevoile de vedere pentru a recomanda cei mai potriviți ochelari. Totodată, specialistul poate oferi sfaturi în legătură cu întreținerea ochelarilor, cum ar fi curățarea și depozitarea lor corectă, pentru a prelungi durata de viață a acestora. De asemenea, îți poate spune cum să eviți deteriorarea ochelarilor sau cum să remediezi anumite probleme minore care pot apărea.

Cele cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre legătura dintre ochelarii de soare și fizionomie, prezentate în acest material, sunt cele mai importante. Echilibrul dintre utilitate-funcționalitate, pe de o parte, și estetică-preferințe, pe de altă parte, poate fi obținut. Pentru alegeri inspirate, ai la dispoziție consultanți în centrele de specialitate!