18 June 2024

Midii in cochilie pentru o cină romantică la tine acasă

Sunt multe ocaziile speciale, de-a lungul anului, când îi poți arăta partenerului cât de mult contează faptul că îți este alături, că sentimentele care vă leagă nu s-au schimbat în ultima perioadă și multe altele. Dar, în același timp, ne plac și surprizele plăcute. De aceea, pentru a da un nou suflu relației, poți să încerci ceva aparte, iar dacă ne permiți o sugestie, o cină romantică, organizată chiar acasă, poate fi ”ingredientul” care să îți vină în ajutor. Ți se pare prea complicat? Deloc, iar dacă vei citi rândurile următoare, vei începe deja pregătirile pentru o astfel de surpriză.

Simplitate de efect

O cină romantică nu trebuie să impresioneze prin opulență. Este mai important mesajul pe care îl transmite, decât faptul că ai folosit nu știu ce tacâmuri scumpe, sau ai stat ore întregi în bucătărie pentru a pregăti un preparat sofisticat, de care nici măcar nu ești sigur/ă că a ieșit așa cum trebuie. Dimpotrivă, pentru a te bucura și tu de atmosferă, este important să fii relaxat/ă, și nu într-o stare de epuizare.

Momentul și locul perfect

Dacă partenerul este cu nervii în piuneze, este într-o perioadă solicitantă, mai bine așteaptă să termine cu ea, pentru a se bucura așa cum trebuie de cina voastră romantică. De regulă, vineri seara este cel mai bun moment, pentru că săptămâna dificilă s-a încheiat, așa că urmează o binemeritată relaxare.

Lumini…

Ambianța este foarte importantă la o cină romantică, iar pentru aceasta ai nevoie de lumina potrivită. Renunță la lustră acum, ci mai bine joacă-te puțin cu ghirlande luminoase, instalații, lumânări, sau chiar și unele lămpi.

…și muzică

Cu siguranță amândoi aveți mai multe melodii preferate, pe care le ascultați cu plăcere de fiecare dată. Prin urmare, creează un playlist cu ele și lasă-le să se audă în surdină, pe tot parcursul cinei voastre romantice. Vei crea o atmosferă aparte, și… noaptea e încă tânără.

Idei de preparate pentru o cină romantică

După cum spuneam ceva mai sus, nu este nevoie să stai ore întregi în bucătărie, pregătind un fel de mâncare mult prea complicat. Ai nevoie de preparate delicioase, care să fie gata rapid, pentru ca tu să te preocupi de tot ceea ce înseamnă organizarea acestui moment special. Din nou, suntem alături de tine cu câteva sugestii. A, și încă un amănunt: o cină romantică nu este una care să conțină antreuri, felul 1, felul 2 și desert. Un fel de mâncare principal, la care se adaugă și desertul, este mai mult decât suficient.

Un vin bun

De la o cină romantică nu trebuie să lipsească un vin bun, care să se potrivească bine cu felul de mâncare potrivit. Ca regulă generală, vinul roșu este indicat pentru carnea roșie, ciocolată sau brânzeturi maturate. Vinul alb este ideal la pește și fructe de mare, iar pentru ceva mai fancy, un vin spumant și niște stridii reprezintă o combinație perfectă.

Paste

La o cină romantică nu dai greș niciodată cu niște paste. Evident, nu vei alege macaroane cu brânză, ci unele speciale, la care să folosești ingrediente de bună calitate, și nu din genul care se consumă în fiecare zi. Unele cu fructe de mare, cu midii in cochilie, sunt perfecte, și dacă mai adaugi și câteva fâșii de parmezan și frunze proaspete de busuioc, ai reușit un preparat rapid, delicios și care se potrivește perfect pentru această ocazie specială.

Pește și fructe de mare

Din nou, preparate rapide. Rețetele pe bază de pește, sau fructe de mare, se pregătesc ușor și rapid, iar gustul lor este unul pe care puțini sunt cei care nu îl găsesc de-a dreptul irezistibil. Spaghetti cu fructe de mare, pește la abur sau la cuptor alături de o delicioasă salată caldă din legume la gril sunt câteva sugestii, dar tu poți orice altceva care să fie pe placul la amândoi.

Carne

Nici carnea noastră, cea de toate zilele, nu are cum să nu fie pe placul partenerului într-o cină romantică. Evident, pentru că este vorba despre o ocazie specială, ai putea să alegi o carne mai bună, cum ar fi vita maturată. Nu te gândi că vei cheltui mult, pentru că nu vei servi porții uriașe, dar va fi ceva foarte bun.

Ciocolată pentru desert

Desertul care nu lipsește niciodată la o cină romantică este, fără îndoială, ciocolata. Indiferent ce preparat alegi și la care folosești ciocolata: lava cake, sufleu, înghețară, mousse, folosește una de bună calitate, pentru un gust de-a dreptul delicios. Nu vrei să te complici prea mult? Atunci ce părere ai de un bar de fructe și ciocolată topită. Nu trebuie să mai adăugăm nimic, pentru că știi deja ce urmează, nu-i așa?

Un nou suflu adus relației

Chiar dacă aveți ceva ani de relație în spate, iar rutina și monotonia și-au făcut deja simțită prezența, nu le lăsa să preia controlul. De aceea, ieșiți puțin din această stare, spuneți STOP și aduceți un nou suflu adus relației. Sunt multe metode prin care poți să readuci pasiunea în cuplu, iar una dintre cele mai bune se dovedește a fi o cină romantică. Sperăm că micile noastre recomandări ți-au fost de folos și acum ești mult mai pregătit pentru o organiza așa cum trebuie un astfel de moment. Partenerul va fi de-a dreptul cucerit de ideea ta, așa că nu mai aștepta o ocazie specială pentru a o pune în aplicare. Profită de week-endul următor și oferă-i persoanei dragi clipe pe care nu le va uita niciodată!