13 June 2024

Investiti intr-un skimmer piscina pentru beneficii indelungate!

Piscinele sunt inventii minunate, mai ales in zilele toride de vara, dar sunt la fel de utile si iarna, mai ales daca sunt acoperite. Insa, dezavantajul pe care toti proprietarii il raporteaza este mentenanta acesteia, deoarece pe unii ii deranjeaza sa faca curat periodic in piscina. Din fericire, tehnologia a permis aparitia unor noi metode de a curata piscine, precum roboti si filtre speciale. Este defapt recomandat, ca orice proprietar de piscina, fie publica sau privata sa cumpere un skimmer piscina.

Indiferent de ce fel de piscina aveti, este foarte important sa aveti un skimmer de piscina care functioneaza corect. Fara ea, ati putea incheia cu o piscina mai putin frumoasa, o curatare necorespunzatoare si o pompa suprasolicitata.

Fiecare piscina are componente esentiale ale sistemului de curatare care functioneaza impreuna pentru a asigura o curatare adecvata. Unul dintre aceste articole se numeste „Skimmer” si rolul sau cheie este de a mentine suprafata apei din piscina curata de resturi, cum ar fi frunze, insecte, polen, bug-uri, etc. Skimmerul este locul in care apa paraseste piscina inainte de a ajunge la pompare si filtrare si este prima linie de aparare pentru indepartarea resturilor din piscina.

Cum functioneaza?

Cand pompa piscinei functioneaza, skimmerul functioneaza tragand apa si resturi plutitoare de pe suprafata piscinei printr-o clapeta pivotanta numita dig. Dupa ce resturile trec prin dig, acestea sunt colectate de cosul de skimmer. Aceasta continua pana cand pompa de piscina este oprita. Cand pompa pentru piscina este oprita, clapeta pivotanta revine la pozitia initiala, unde ajuta la prevenirea reintrarii resturilor in piscina. In acest moment, cosul skimmer contine resturile de pe suprafata piscinei si trebuie golit in mod curent pentru a asigura un flux liber de apa si o capacitate maxima de filtrare.

O alta utilizare a Skimmerului pentru piscina

Pe unele modele de piscina, skimmerul este, de asemenea, utilizat ca o conexiune de furtun de vid pentru vidul de piscina pentru a mentine piscina curata. In aceste cazuri, persoana care curata piscina ar scoate de obicei cosul de skimmer pentru a expune intrarea apei la pompa piscinei. O conexiune este realizata pentru aspirare si apoi, la finalizare, cosul si capacul pentru skimmer sunt reinstalate.

Intretinere Skimmer

Pentru a asigura longevitatea pompei si a filtrului pentru piscina, este foarte important sa goliti cosul de skimmer in mod obisnuit si frecvent. In timpul curatarii, ar trebui sa aiba loc o inspectie adecvata a stavilarului, cosului si capacului. Daca exista vreo deteriorare sau functionare necorespunzatoare, skimmerul trebuie reparat.

Skimmerele pentru piscina sunt disponibile in diferite dimensiuni si vor varia in functie de modelul pe care il alegeti. Cu toate acestea, indiferent de marca de skimmer pe care o instalati, toate au urmatoarele piese:

Capacul: capacul este o componenta vizibila a skimmerului si functioneaza pentru a impiedica aspirarea resturilor mai mari, cum ar fi crengutele, in sistemul de circulatie al piscinei. De asemenea, va impiedica si alte resturi sa patrunda in cosul de skimmer.

Gura: gura este deschiderea din partea interioara a bazinului. Prin gura, apa si resturile sunt aspirate pentru a fi filtrate.

Paraul: paraul este clapeta oscilanta situata in interiorul gurii skimmerului si va pivota odata cu curgerea apei. Scopul principal al digului este de a impiedica resturile sa scape inapoi in piscina. Cand pompa piscinei este oprita, digul se deplaseaza inteligent intr-o pozitie inchisa care impiedica resturile sa intre din nou in piscina.

Cosul skimmer: cosul skimmer sau strecuratoare colecteaza resturile inainte de a fi trase in pompa. Aceasta este o componenta esentiala a skimmerului, deoarece fara cos, resturile se vor infunda si va vor deteriora sistemul de filtrare.

Linia de aspiratie: linia de aspiratie este conectata la cosul skimmer si este ceea ce conduce puterea skimmerului.

 

Linia de egalizare: linia de egalizare impiedica skimmerul sa aspire aer in cazul in care nivelul apei a scazut sub orificiul principal de admisie.

Cum sa va mentineti Skimmer-ul

Curatarea skimmer-ului dvs. va poate asigura ca functioneaza optim si va preveni deteriorarea inutila a sistemului de filtrare a piscinei. Un cos de skimmer infundat va necesita, de asemenea, ca pompa dvs. sa lucreze mai mult pentru a circula apa, ceea ce scade in cele din urma durata de viata a garniturilor si a pompei in sine.

Mentinerea skimmerului este usor de realizat urmand acesti pasi:

-Opriti pompa pentru piscina.

-Scoateti capacul skimmerului

-Scoateti cosul de skimmer si goliti continutul.

-Puneti cosul inapoi in skimmer.

-Inlocuiti capacul skimmerului si repetati cu celelalte skimmere, daca este cazul.

-Dupa finalizare, reporniti pompa de piscina.

Ar trebui sa curatati cosul de skimmer cel putin o data pe saptamana pentru a va mentine piscina curata si echipamentul dvs. functional in mod optim.

Exista mai multe criterii pe care veti dori sa le luati in considerare atunci cand cumparati un skimmer pentru piscina:

Pretul. Evident, pentru majoritatea dintre noi, pretul este un factor. Nimeni nu vrea sa cheltuiasca mai mult pe un produs decat trebuie. Asadar, atunci cand calitatea nu este compromisa, pretul este de obicei factorul pe care il recomand sa il analizam.

Durabilitatea. Nu toate modelel de skimmer sunt la fel de bune, asa ca asigurati-va ca va uitati la materiale si recenzii. Daca vedeti ca multi clienti se plang de faptul ca un articol se sparge rapid, este posibil sa trebuiasca sa va uitati la un alt produs.

Usurinta de instalare. Pentru skimmer-urile automate, recomand intotdeauna sa investigati cu atentie modul in care este instalat un produs inainte de a-l cumpara.