22 June 2024

Importanta jocului cu pasta polimerica pentru copii

Copiilor le place sa se joace cu plastilina, lut sau pasta polimerica. Le ofera libertatea de a construi orice doresc si de a face ceva nou de fiecare data. In plus, le place modul in care se simte pasta rece si moale in mainile lor. Li se permite sa-si lase imaginatia sa faca ce doreste, fara reguli.

Beneficiile pastei Fimo sunt extraordinaire in special daca este utilizata impreuna cu alte accesorii Fimo de cea mai buna calitate. Pe langa faptul ca este distractiv, exista si alte beneficii ale jocului cu pasta polimerica, cum ar fi:

Dezvolta abilitati motorii: Copiii rostogolesc, strang, aplatizeaza, rasucesc, ciupesc si perforeaza pasta Fimo. A crea cu ajutorul pastei Fimo ofera copiilor experienta de a folosi intregului corp prin abilitati motorii mari, cat si fine.

Dezvolta abilitati de gandire: Copiii dezvolta abilitati de rezolvare a problemelor atunci cand se gandesc la ce vor sa construiasca si cum vor construi aceste lucruri.

Isi exprima emotiile: Jocul cu pasta polimerica este terapeutica atat pentru copii, cat si pentru adulti. Cu pasta Fimo, copiii isi exprima emotiile si isi transforma gandurile si sentimentele in obiecte tangibile.

Ofera o experienta multi-senzoriala: Jocul cu pasta polimerica stimuleaza mai mult de unul dintre simturi. Permite copiilor sa atinga, sa vada si sa miroasa pasta. Pot chiar si asculta aceasta pasta, atunci cand o strang intre degete sau o sfasie. Nu le recomandam sa guste pasta, chiar daca pasta polimerica este netoxica. Totusi, nu este nevoie sa va panicati daca o fac. Jocul senzorial este o parte importanta a dezvoltarii creierului, deoarece incurajeaza copiii sa-si foloseasca simturile pentru a rezolva probleme si pentru a crea.

Copiii pot face o forma si remodela continuu pasta Fimo dupa pofta inimii lor. Isi pot crea personajele de desene animate preferate sau se pot preface ca detin o brutarie – nu exista nicio limita la ceea ce un copil isi poate imagina si crea cu pasta polimerica.

Din ce este fabricata pasta polimerica

Pasta polimerica Fimo este netoxica si sigura pentru copii. Cu toate acestea, nu recomandam pasta polimerica copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece poate pata suprafetele, astfel incat mesele si zonele de lucru ar trebui protejate in permanenta.

Deci, ce este mai exact pasta polimerica? Este practic un plastic pliabil. Mai specific, este compusa din polimeri de clorura de polivinil, plastifianti si agenti de colorare. Pasta polimerica pot fi coapta in siguranta in cuptor intre 110 si 130 grade Celsius, in functie de produs.

Produsele Fimo asigura utilizarea materialelor de cea mai inalta calitate. Produsele pentru copii respecta, de asemenea, normele in vigoare. Pentru  o mai mare siguranta, va recomandam:

-Supravegherea copiilor atunci cand utilizeaza instrumente ascutite pentru taierea pastei Fimo.

-Protejarea suprafetei de lucru cu hartie de ceara, folie de aluminiu sau altele.

-Supravegherea in momentul coacerii.

Pasta polimerica este excelenta pentru copii

Pe langa faptul ca este netoxica, Pasta polimerica este excelenta pentru copii, deoarece este moale si usor de modelat si exista o multime de culori stralucitoare, stimulante, din care puteti alege. Fiecare copil se poate bucura de joaca si explorare cu pasta polimerica. Fiti alaturi de ei si petreceti momente de calitate cu pasta polimerica Fimo.