21 June 2024

Este sedentarismul noul trend?

Bine de știut 14 May 14
Trei studente la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj, Trîncă Adelina, Vicol Iulia și Rus Gabriela, preocupate de problema gravă pe care sedentarismul o reprezintă în zilele noastre, au decis să demareze o campanie „Be healthy, be active!” prin care să promoveze stilul de viață activ.
”Atenția noastră s-a îndreptat asupra tinerilor căci odată cu evoluția tehnologiei viața cotidiana a început să solicite din ce în ce mai puțin activitatea fizică a individului,conducându-l pe aceasta la comoditate excesivă. Prin această campanie urmărim să încurajăm preocuparea pentru un stil de viață sănătos prin evitarea comportamentului sedentar, iar deviza de la care am pornit este aceea conform căreia: „timpul nu stă pe loc, deși noi o facem”.”
Cu toții suntem preocupați de calitatea și longevitatea propriei vieți, iar sedentarismul este una dintre cele mai grave probleme ale secolului XXI, problemă pe care mulți nu o conștientizează. Pentru ca tinerii să afle mai multe informații despre riscurile pe care sedentarismul le are asupra organismului vom avea un training în data de: 16.05.2014, la ora 16, in sala II/1, care va fi susținut la Facultate de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii de către subcomisarul de poliție, prof. Demian Radu-Anton.