20 June 2024

Epilarea definitiva cu laser: varsta minima si conditiile pentru inceperea tratamentului

Multe domnisoare tinere se intreaba: exista o varsta minima pentru a incepe un tratament de tipul celui de epilare definitiva laser? Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari atunci cand vine vorba de epilarea definiva. Raspunsul este destul de simplu: nu exista o varsta potrivita pentru a incepe epilarea cu laser. Persoanele care au trecut de etapa de dezvoltare, pot efectua tratamentul definitiv de indepartare a parului.

In general, expertii recomanda epilarea definitiva cu laser nu mai devreme de varsta de 13 ani in cazul fetelor, la cateva cicluri regulate dupa primul ciclu menstrual.

Inainte de a incepe procedura de indepartare a parului prin tratamentul de epilare dioda laser, este intotdeauna necesar un control pentru a evalua situatia specifica, cu atat mai mult cand persoana care urmeaza sa fie epilata este minora.

In timpul vizitei preliminare, medicul va lua in considerare si varsta inainte de a stabili daca pacienta poate fi supusa terapiei cu laser. Pe langa varsta, trebuie luate in considerare o serie de alte caracteristici personale.

Cei mai relevanti factori de evaluat sunt urmatorii:

– tabloul clinic general;

-echilibrul hormonal;

-administrarea anumitor medicamente;

-textura parului;

-densitatea parului;

-fototipul pielii;

-zona corpului, etc.

Prin urmare, tratamentul are loc atunci cand se constata ca persoana este sanatoasa, nu exista dezechilibre hormonale si nu ii sunt administrate medicamente fotosensibilizante.

Avantajele epilarii cu laser 

Epilarea cu laser, pe langa eliminarea parului nedorit, daca incepe la o varsta frageda are avantajul suplimentar de a preveni:

-posibile probleme de foliculita;

-firele de par incarnate;

– pete, iritatii si infectii.

Desigur, tratamentul definitiv pentru indepartarea parului trebuie sa fie efectuat de personal medical calificat si inalt specializat, precum cel de la clinica Yiara. Doar asa poate exista garantia ca tratamentul este efectuat si reusit in deplina siguranta.

Rezultatul, dupa sedintele necesare, va fi o piele neteda, fara nicio deteriorare sau surprize urate pentru sanatate.

Cu laserul de ultima generatie, Elysion Pro, precum cel folosit la Yiara, riscurile sunt aproape nule. Operatorul medical va selecta lungimea de unda utila pentru a viza selectiv parul, pe baza culorii pielii si a parului in sine. In cazul unei paciente minore, gradul de sensibilitate trebuie, de asemenea, luat in considerare.

Tratamentul este bine tolerat si este nedureros. Pentru a afla mai multe, intra pe site-ul clinicii Yiara si programeaza-te pentru o epilare chiar acum!