Encoderele sunt acele circuite logice care au rolul de a schimba un set de semnale intr-un cod, folosind o anumita logica. Este vorba despre un set de semnale de intrare, din care o singura linie de semnal, este activa la un anumit moment dat, ceea ce face posibila o anumita operatiune necesara in acel moment.
Aceste encodere sunt un fel de senzori mecanici de miscare care creeaza un semnal digital si de regula, encoderele care au capacitatea de control al miscarii, ofera o multime de informatii despre pozitie, viteza sau directie.
Encoderele se impart in doua tipuri principale, si anume, in: encodere liniare si encodere rotative.
Importanta encoderelor este cu adevarat mare, datorita faptului ca acestea au devenit esentiale in materie de senzori, fiind utilizati la scara larga datorita informatiilor de feedback pe care le ofera de la un sistem mecanic in miscare. Este un dispozitiv care poate oferi informatii precise despre viteza, directie si pozitionare a unei piese din cadrul unui echipament mecanic. In ultimii ani, encoderele au devenit mult mai sensibile, precise si mai rezistente in timp, cu rezolutii mai mari si la un cost mult mai avantajos si, ca urmare, sunt acum o importanta in utilizare mult mai mare in cadrul mai multor industrii.
Din perspectiva industriei, encoderele sunt utilizate in domeniul auto, electronice de consum, domeniul medical, domeniul militar, in procese de fabricatie si industria instrumentelor stiintifice, si lista poate continua. In ceea ce priveste aplicatiile specifice, encoderele pot fi localizate in imprimante, prelucrarea alimentelor, robotica, manipularea materialelor, controlere de axe, scanere medicale, pompe de distributie, antene de nivel militar, masini de gaurit, telescoape, iar acestea sunt numai cateva exemple.
Diferenta dintre cele doua tipuri diferite de encodere, liniare sau rotative, este modul in care raspund la miscare intr-o zona data, iar cel mai important indiciu, este practic dat de denumirea lor. Senzorii liniari masoara o miscare de-a lungul unei cai liniare, in timp ce un senzor rotativ raspunde la miscarea de rotatie. Ambele tipuri folosesc adesea principii magnetice, o scara magnetica sau un camp magnetic, pentru a detecta orice schimbari. Senzorul va detecta fie schimbari in campul magnetic, fie in pozitia magnetica, iar acesta ofera o iesire care reprezinta o schimbare de viteza, pozitie sau directie.
Este de mentionat si faptul, in ceea ce priveste clasele de encodere, avem senzori absoluti si senzori incrementali. Encoderele absolut utilizeaza o serie de impulsuri pentru a putea masura pozitia, cat si viteza echipamentului, pe cand un encoder absolut foloseste configuratii de biti astfel incat sa poata urmari in mod direct pozitiile. Acestea fiind spuse, tipul de echipament analizat si modul in care realizeaza miscarile, determina ce tip de senzor este necesar pentru a putea cunoaste datele respective.
Exista pe piata o foarte mare varietate de encodere, iar un exemplu concret de senzori de cea mai buna calitate si disponibili la preturi avantajoase, este reprezentat de acele encodere Baumer. Aceste encodere de la Baumer sunt recunoscute in domeniu pentru calitatea superioara, fiind extrem de precise, precum si durabile, deci perfecte pentru aplicatiile in care sunt necesare.
O foarte buna parte din aplicatiile industriale depind pentru eficienta de aceste encodere, mult mai mult decat v-ati putea imagina. Chiar daca sarcinile pe care le executa par foarte banale in teorie, in practica, foarte multe operatiuni nu s-ar putea realiza fara acestea, deoarece nu ar mai exista precizia de care sunt capabile encoderele.
O solutie excelenta in materie de encodere Baumer si nu numai, o reprezinta magazinul online Sensodata.store.ro. Aici veti gasi o multime de senzori pentru diverse intrebuintari, dar si o gama foarte variata de produse perfecte in general pentru uzul in diverse aplicatii industriale, produse care sunt de asemenea esentiale. Orice aplicatie industriala, are un scop bine definit si trebuie ca fiecare proces in parte sa fie realizat fara nici un fel de eroare, si tocmai de aceea, s-au creat aceste encodere care se folosesc in prezent pe o scara atat de larga si variata de aplicatii.
In ceea ce priveste encoderele, gama de produse pusa la dispozitia dumneavoastra de catre cei de la Sensodata.store.ro, se concretizeaza in accesorii, encodere absolute, encodere incrementale, encodere pentru detectarea rotatiilor, encodere masura liniara, heavyduty. Totusi, acestea reprezinta doar o mica parte din totalul de produse comercializate de catre cei de la Sensodata.store.ro, gama totala fiind impartita in urmatoarele:
- Celule de cantarire
- Counter
- Encodere
- Incliniometre
- Indicatoare pozitie
- Senzori de forta
- Senzori de detectie
- Senzori masura distanta
- Senzori proces
- Senzori smart
- Accesorii
Toate aceste produse, senzori, dispozitive, etc, sunt disponibile la cel mai avantajos raport/calitate pret, fiind perfecte pentru orice firma/companie care se ocupa cu realizarea de diverse aplicatii industriale, si care isi doresc procese rapide, eficiente si rezultate optime, astfel incat clientul final sa poata primi tot ce-i mai buna.
La numai un simplu click distanta va sunt puse la dispozitie toate detaliile de care aveti nevoie, detalii cu privire atat la Sensodata.store.ro, cat si cu privire la produsele comercializate.
Din proprie experienta recomand cu toata incredere Sensodata.store.ro, nu doar pentru encoderele pe care ni le pun la dispozitie, ci in general pentru intreaga gama de produse. De ceva timp am tot utilizat diverse produse achizitionate prin Sensodata.store.ro, si ma declar extrem de multumit din toate punctele de vedere. Pana in acest moment am achizitionat si utilizat pe perioade foarte lungi de timp o multime de encodere si diversi senzori, care desi in unele cazuri au cativa ani, inca functioneaza si indica exact ca in prima zi.
Nu rata
Sfaturi Valoroase pentru Alegerea unei Formații de Nuntă în București
Ghidul Dvs. pentru Înțelegerea Avantajelor unui Avocat
Cum să Alegi Tipul Potrivit de Lustra în Funcție de Locuință