Energia alternativa verde este foarte importanta pentru viitorul tarii noastre, dar si al planetei. Panourile solare nu mai sunt o noutate de mult, iar in Romania acestea sunt vizibile mai ales in zonele in care reteaua electrica nationala nu are acoperire. Insa sistemul solar nu este o solutie doar pentru cei care locuiesc in afara orasului, ci pentru toti cei care doresc sa beneficieze pe termen lung! Inca din anul 2008 grupul de firme MGM a avut in sectorul energetic o prezenta importanta centrata pe derularea şi monitorizarea de proiecte in domeniul energiilor regenerabile, fiind un lucru extrem de pozitiv pentru o tara precum Romania , Spania si Bulgaria. Cei care vor sa afle mai multe pot cere informatii despre program electric up pe mgmenergo.com!
Energia regenerabila este buna pentru planeta si pentru oameni, dar ce este mai exact? De la solar la eolian, aflati mai multe despre energia verde, sursa de energie cu cea mai rapida crestere din lume – si despre cum o putem folosi in beneficiul climei, mediului, economiei si coeziunii sociale.
Energia regenerabila este energia derivata din resurse naturale care se completeaza in mai putin de o viata umana, fara a epuiza resursele planetei. Aceste resurse – cum ar fi lumina soarelui, vantul, ploaia, mareele, valurile, biomasa si energia termica stocata in scoarta terestra – au avantajul de a fi disponibile intr-o forma sau alta aproape peste tot. Ele sunt practic inepuizabile. Si, ceea ce este si mai important, ele provoaca putine daune climatului sau mediului.
Combustibilii fosili, cum ar fi petrolul, carbunele si gazele naturale, dimpotriva, sunt disponibili numai in cantitati finite. Pe masura ce le extragem in continuare, se vor epuiza mai devreme sau mai tarziu. Desi sunt produse in procese naturale, ele nu se completeaza la fel de repede cum le folosim noi, oamenii. Astazi, lumea se bazeaza inca in mare masura pe combustibilii fosili si chiar continua sa le subventioneze. Intre timp, poluarea pe care o provoaca – de la gaze cu efect de sera daunatoare climei pana la particule care pun in pericol sanatatea – a atins niveluri record.
Ca orice activitate umana, toate sursele de energie au un impact asupra mediului nostru. Energia regenerabila nu face exceptie de la regula si fiecare sursa are propriile sale compromisuri. Cu toate acestea, avantajele fata de impactul devastator al combustibililor fosili sunt de netagaduit: de la reducerea utilizarii apei si a terenurilor, mai putina poluare a aerului si a apei, mai putina pierdere a vietii salbatice si a habitatelor, pana la emisii de gaze cu efect de sera lipsite sau mai mici.
In plus, caracterul lor local si descentralizat, precum si dezvoltarea tehnologiei genereaza beneficii importante pentru economie si oameni.
Energia regenerabila nu emite gaze cu efect de sera sau nu emite gaze cu efect de sera. Asta e bine pentru clima.
Arderea combustibililor fosili pentru energie are ca rezultat o cantitate semnificativa de emisii de gaze cu efect de sera care contribuie la incalzirea globala. Majoritatea surselor de energie regenerabila genereaza emisii reduse sau deloc, chiar si atunci cand se ia in considerare intregul ciclu de viata al tehnologiilor.
Energia regenerabila nu emite poluanti atmosferici. Este mai bine pentru sanatatea noastra.
Cresterea la nivel mondial a transportului rutier bazat pe combustibili fosili, a activitatii industriale si a producerii de energie (precum si arderea in aer liber a deseurilor in multe orase) contribuie la niveluri ridicate de poluare a aerului. In multe tari in curs de dezvoltare, utilizarea carbunelui si a lemnului de foc pentru incalzire si gatit contribuie, de asemenea, la calitatea slaba a aerului din interior. Particulele si alti poluanti ai aerului de la combustibilii fosili asfixieaza literalmente orasele.
Cea mai mare parte a investitiilor in energie regenerabila este cheltuita pe materiale si manopera pentru construirea si intretinerea instalatiilor, mai degraba decat pe importuri costisitoare de energie. Investitiile in energie regenerabila sunt de obicei cheltuite pe continent, frecvent in aceeasi tara si adesea in acelasi oras. Asta inseamna ca banii pe care cetatenii ii platesc pe factura la energie raman acasa pentru a alimenta economia locala.
Energiile regenerabile fac infrastructurile energetice urbane mai independente de sursele si retelele indepartate. Intreprinderile si industria investesc in energie regenerabila pentru a evita intreruperile, inclusiv rezistenta la efectele schimbarilor climatice legate de vreme.
In multe parti ale lumii, sursele regenerabile reprezinta sursa cu cel mai mic cost al noii tehnologii de generare a energiei, iar costurile continua sa scada. In special pentru orasele din lumea in curs de dezvoltare, energia regenerabila este singura modalitate de a extinde accesul la energie pentru toti locuitorii, in special pentru cei care traiesc in mahalale urbane si asezari informale si in zonele suburbane si periurbane. Dintre toate beneficiile panourilor solare, cel mai important lucru este ca energia solara este o sursa de energie cu adevarat regenerabila. Poate fi folosita in toate zonele lumii si este disponibila in fiecare zi. Nu putem ramane fara energie solara, spre deosebire de unele dintre celelalte surse de energie.
Energia solara va fi accesibila atata timp cat avem soare, prin urmare, lumina soarelui ne va fi disponibila timp de cel putin 5 miliarde de ani, cand, conform oamenilor de stiinta, soarele va muri. Cat de mult economisiti la factura va depinde de dimensiunea sistemului solar si de consumul de energie electrica sau de caldura.
De exemplu, daca detii o companie care utilizeaza panouri solare comerciale, acest comutator poate avea beneficii uriase, deoarece dimensiunea mare a sistemului poate acoperi o mare parte din facturile de energie.
Nu rata
Servicii Complete pentru Siguranța Ta
Cum să alegi certificarea potrivită în coaching – 5 criterii esențiale care îți schimbă cariera
Care sunt restricțiile de transport pentru colete internaționale?