17 June 2024

Cum poți alege cele mai bune prajituri pentru un eveniment retro?

O petrecere sau un eveniment retro este foarte la moda, iar un candy bar este cu siguranta cireasa de pe tort. Avand in vedere ca vorbim despre un eveniment retro, candybarul ar trebui sa fie si el pe masura si sa cuprinda sortimente de prajituri care sa te ajute sa obtii aromele de alta data. Candybarul este cel care va indulci invitatii, dar si cel care va completa petrecerea. Este un element decorativ care devine din ce in ce mai necesar pentru nunti, petrecerile si tot felul de evenimente tematice, inclusiv pentru cele retro.

Alege-ti dulciurile pentru evenimentul tau cu tematica retro

Candy bar nunta – trebuie sa fie estetic, potrivit cu culorile / temele evenimentului in cauza pentru a evita crearea unui mediu dezordonat la petrecere. Atentie insa la alegerea bomboanelor produselor din candybar, pentru ca in afara de culori trebuie sa tii cont si de arome. Spre exemplu, macarons pot fi prea moderne pentru o petrecere cu tematica retro. La fel si Pop-Cake-urile. Poti alege ciocolata pentru ca este cu siguranta un clasic in domeniu, vanilia pentru ca a fost folosita de foarte mult timp in cofetarii, lamaia care este un clasic inclusiv in domeniul prajiturilor facute in casa si desigur, cafeaua si caramelul. De asemenea, poti alege si variante cu fructe, dar tine cont de faptul ca fructele exotice nu sunt cea mai buna solutie pentru un candybar retro.

De asemenea, poti alege un un candy bar cu o tema mai copilareasca si mai distractiva, demna de parcurile de distractie din copilaria noastra. In acest caz, nu ezita sa variezi culorile dulciurilor, de preferinta culori foarte sclipitoare care vor face decorul de la petrecere efervescent. Daca vrei sa incluzi acadele  pentru candybar, gandeste-te la variantele pe care le vedeai in copilarie la targuri. Erau acele acadele spiralate multicolore sau cele sub forma de bete tari si lungi din zahar. Ca forma de prezentare, poti folosi galetusele pe post de suport sau poti merge pe varianta clasica, in care acadelele sunt infipte intr-o cutie suport. Aceste acadele vor fi o adevarata incantare si pentru copii, dar si pentru parinti.

 Alege recipientul potrivit

Recipientele sunt in general simple si din sticla, ca in magazinele vechi de bomboane din copilaria noastra. Sticla este un material elegant si va completa perfect decorul de la o petrecere retro. Daca ai si copii la petrecere, atunci poti opta pentru recipiente transparente din plastic sau chiar pentru suporturi din carton, pentru a evita riscul de spargere. Recipientele trebuie adaptate in functie de alegerea temei si a produselor de cofetarie.

Pentru o tema retro / vintage, va fi foarte usor sa gasesti cele mai bune recipiente, pentru ca in trecut se mergea pe variante clasice deci poti alege orice de la farfurii din ceramica si  pana la cupe din cristal.

Apeleaza la profesionisti care sa te ajute cu candybarul si cu siguranta vei obtine cel mai interesant aranjament, dar si cele mai savuroase prajituri, pentru ca, sa nu uitam, candybarul este o combinatie de gust si aspect.