20 June 2024

Cum să economisești bani de Sărbători

Sărbătorile de Iarnă sunt pe placul tuturora: primim cadouri, suntem înconjurați de cei dragi, luminițe peste tot… Din păcate, sunt și destul de costisitoare, și nu de puține ori, în ianuarie, ne plângem din cauză că am rămas fără prea mulți bani după Sărbători. Din fericire, potrivit 6pm.ro există numeroase metode de a economisi în această perioadă, pe care ți le vom împărtăși și ție.

Felicitări, nu cadouri

Cei mai mulți dintre noi cumpărăm o mulțime de cadouri în această perioadă, chiar și pentru cei mai puțin apropiați nouă. Recomandarea 6pm.ro este ca darurile să fie rezervate strict celor dragi, în timp ce ceilalți pot primi o felicitare din partea noastră. Un gest frumos, și în același timp, nu atât de costisitor, nu-i așa?

Cadouri hand made

Cele mai multe cadouri din magazine sunt frumoase, dar parcă nu ne transmit nimic. De aceea, pentru un gest cu adevărat special, poți crea chiar tu cadourile pentru ceilalți. Sunt atât de multe idei, încât spațiul este insuficient pentru a le prezenta pe toate. Nu doar că vei oferi niște cadouri speciale, dar vei cheltui și mai puțini bani dacă procedezi așa.

Cumpără online

Ai rămâne surprins/ă cât de avantajoase sunt în această perioadă cumpărăturile online. Potrivit 6pm.ro, sunt multe site-urile de unde poți cumpăra tot ce ai nevoie, cu oferte mult mai avantajoase decât în magazinele clasice. Ba, mai mult, îți poți face cumpărăturile pentru Sărbători din timp, profitând de orice reducere sau ofertă special. La final, după ce tragi linie și faci un calcul simplu, vei observa că ai economisit bani frumoși. Și exact acest lucru îți doreai, nu-i așa?

Nu cumpăra necontrolat

Cei mai mulți dintre noi, când vine vorba despre cumpărăturile de Sărbători, suntem de-a dreptul… iresponsabili. Cumpărăm aproape tot ce vedem în fața ochilor, pentru a realiza, mai apoi, că nu aveam nevoie chiar de toate. Și iată cum bugetul pentru luna ianuarie devine din ce în ce mai… subțire. Cel mai bine este să îți faci o listă de acasă, cu exact ceea ce ai nevoie, și să încerci să o respecți cât mai mult. Da, este dificil, cu atâtea tentații, dar nu este imposibil! Și nu uita, potrivit 6pm.ro, este cel mai bine să te duci la cumpărături atunci când ești sătul și odihnit. În felul acesta vei rezista mai bine tentațiilor de orice fel!

Reciclează resturile

În această perioadă se aruncă enorm de multă mâncare, dar și lucruri. Chiar dacă ai cumpărat mai mult decât aveai nevoie, nu arunca resturile. Încearcă să gândești practic: resturile de mâncare le poți transforma în alte preparate delicioase, sau poți să donezi surplusul unor case de bătrâni, orfelinate, unor vecini mai săraci sau unor oameni ai străzii. Bine, propriu zis acest lucru nu te va ajuta să economisești prea mult, dar vei face pe cineva fericit de Crăciun, așa că ar trebui să merite orice. Nu credem că preferi să lași mâncarea să se strice și apoi să o arunci, când poți face o faptă bună de Sărbători, nu-i așa?