21 June 2024

Ceasuri GPS, mai mult decat simple instrumente de masurare a timpului

În prezent, nu concepem să nu știm permanent, în orice clipă, cât este ceasul. Este mai mult decât un simplu instrument de măsurare a timpului, și chiar dacă aveai impresia că nimic nu te poate lua prin surprindere, totul s-a schimbat atunci când au apărut acele ceasuri GPS, care îmbină cel mai bine tehnologia și simpla măsurare a timpului.

Calculator, telefon sau… ceas?

Spre deosebire de modelele clasice, când vine vorba despre ceasuri GPS putem afirma, fără a greși prea mult, că avem de a face cu un calculator, telefon, pedometru și tot ce mai vrei, în același timp. Sunt atât de numeroase funcțiile pe care acesta le îndeplinește, încât este imposibil să le cuprinzi pe toate. Vei primi notificări când ai primit un apel, e-mail, îți poți programa agenda și multe altele. Ceea ce e cu adevărat interesant este că noile modele de ceasuri GPS sunt prevăzute cu sistem de operare, ceea ce îți permite să instalezi și configurezi aplicațiile dorite.

Ecran tip LCD

Chiar și când vorbim despre ceasuro GPS nu avem de a face cu un singur model și atât. Sunt numeroase formele și mărimile în care acestea pot fi găsite, iar diferența vine de la cadran, care este un ecran tip LCD. De regulă cadranul este cel prin care poți accesa funcțiile acestui ceas pe care vrei să le folosești pentru a-ți face viața mai ușoară.

La ce să fii atent!

Intenționezi și tu să îți cumperi un astfel de ceas? Atunci fii atent la unele aspect, cum ar fi tipul ecranului, care este capacitatea de stocare a ceasului, și să nu uiți de compatibilitatea cu telefonul mobil. Dar, pentru a-ți fi mai ușor, avem câteva recomandări pentru tine, pe care le poți citi în rândurile de mai jos.

Aplicațiile

Un ceas inteligent bun înseamnă posibilitatea de a rula, în bune condiții, a mai multor aplicații. De regulă este vorba despre cele legate de gestionarea notificărilor și a apelurilor telefonice, pedometru, navigație GPS, starea vremii și multe altele.

 

Sistemul de operare

După cum spuneam mai sus, un ceas de acest tip trebuie să fie compatibil cu telefonul tău mobil, ceea ce îți face viața mult mai ușoară.

Afișaj digital

Nu doar că vei afla în orice clipă cât este ceasul, dar poți verifica și conectivitatea Wi-Fi, GPS, sau alți senzori. Discută cu personalul din magazinul de specialitate pentru a vedea care este oferta lor și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine!

Autonomie

Autonomia este din nou un criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea ta. De regulă este vorba de 48 de ore, dar unele modele mai avansate ajung chiar și la 96 de ore. Funcționează după principiul telefonului mobil, iar bateria poate fi încărcată ușor.

Senzori

Dacă vrei ceva mai mult, atunci alege un model cu senzori de altitudine, temperatură, busolă sau GPS. Ce-i drept, sunt ceva mai scumpe, așa că dacă nu îți sunt neapărat necesari acești senzori, alege un produs care să nu îi aibă în dotare, la un preț ceva mai prietenos cu buzunarul tău.

Ceasuri GPS pentru copii

Foarte apreciate de cei mici, pentru funcțiile pe care le au la dispoziție, ceasurile cu urmărire GPS sunt pe placul părinților, care sunt puțin mai liniștiți pentru că știu în orice moment unde se află cel mic. Transmisia se efectuează în timp real, motiv de mare ușurare pentru părinții care sunt la serviciu, în timp ce juniorul este singur acasă.

 

Funcția de localizare, cea mai importantă

Pentru părinți, funcția de localizare pe care o are acest ceas este cea mai importantă. În schimb, pentru cei mici, ceasul este fascinant prin faptul că funcționează foarte asemănător cu un telefon mobil, și știm cu toții fascinația pe care acest gadget o are în rândul copiilor. Ceasul poate fi   prevăzut cu o cartelă SIM cu un număr de telefon obişnuit şi cu două butoane ce vor fi setate astfel încât prin apăsarea acestora să se apeleze automat persoana cu care copilul vrea să vorbească. Totodată, copilul poate primi apeluri de la numerele setate în ceas.

Buton SOS

În modelele pentru copii, acestea ceasuri sunt prevăzute și cu un buton SOS, care se dovedește de mare ajutor în cazurile speciale, în care cel mic își avertizează părinții că este nevoie de intervenția lor. Ceasurile cu urmărire GPS pentru copii sunt compatibile cu sistemele de operare Android și IOS, și în plus, nu trebuie să fie încărcate chiar atât de des.

Cât privește designul, există o mulțime de modele și culori, așa încât copiii vor găsi mereu unul care să le fie pe plac, indiferent cât ar fi de pretențioși.

Faceți alegerea împreună

Pentru cel mic s-ar putea ca ideea să fie controlat cu ajutorul unui ceas să nu fie una chiar pe placul lui, faceți alegerea împreună, și asigurați-vă că îi prezentați într-o lumină favorabilă acest accesoriu. Fii atent că acesta știe cum să îl folosească, că știe cum să utilizeze funcțiile ceasului și multe altele. Explică-i că nu este vorba niciun moment de un instrument de monitorizare sau urmărire a lui, nu înseamnă că nu ai încredere în el, ci îți dorești să fie în mai multă siguranță. Cu toate acestea, nu credem că vreun copil va refuza vreodată un astfel de ceas, pentru că sunt de-a dreptul fascinați de ele, și abia așteaptă să se laude în fața prietenilor cu noua achiziție!