17 June 2024
pom de craciun

Cei mai emblematici 10 pomi de Crăciun din lume

De la gigantul Rockefeller din New York la brazii de basm din Moscova, aceștia sunt pomii de Crăciun care îi fac pe oameni să vorbească în fiecare an.

Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar mega-bradul pe care tocmai l-ai împodobit? Efort zadarnic. Este, de fapt, minuscul. Cel puțin, atunci când îl comparați cu numeroasele mii de exemplare gigantice care tind să lumineze spațiile publice din marile orașe din întreaga lume în această perioadă a anului.

Cei mai impresionanti pomi de Crăciun

pomi de craciun imensi

Deci, care dintre pomii de Crăciun din lume sunt cei mai reprezentativi dintre toți? Orașul tău de origine are o colecție de brazi cu proporții cu adevărat epice? Vă putem spune chiar acum, deoarece un indice de popularitate de pe site-ul de artizanat comunitar DIYS tocmai a clasat unii dintre cei mai renumiți brazi în funcție de o combinație de factori, inclusiv hashtag-uri Instagram și căutări globale Google. Și pentru că dimensiunea este foarte importantă, site-ul DIY a luat în considerare, de asemenea, înălțimea pomilor și numărul de globuri necesare pentru a le decora.

Rezultatele include câteva nume evidente – Rockefeller Center, Trafalgar Square – dar și câteva surprize. Deci, de la bradul plutitor de la Rio la scenele de basm din Piața Roșie din Moscova, iată lista completă a celor mai emblematici zece pomi de Crăciun din lume.

1. Gubbio, Italia
Bine, nu este strict un pom. Este o încărcătură de iluminat instalată pe pantele Muntelui Ingino în afara orașului Gubbio, în Umbria, în fiecare an. Dar cu siguranță arată ca un pom de Crăciun și este cel mai înalt de pe această listă. Acest lucru îl face incredibil de pitoresc. Primul loc!

2. Rockefeller Center, New York
Acest pom se ridică în mijlocul complexului extins Rockefeller în fiecare an. În prezent, există aproximativ 54.000 de hashtag-uri „Rockefellerchristmastree” pe Instagram.

3. Vilnius, Lituania
O alegere mai puțin cunoscută care, pentru o scurtă perioadă în fiecare an, devine una dintre atracțiile turistice majore ale Lituaniei, pomul de Crăciun din Piața Catedralei din Vilnius de multe ori câștigă premii pentru afișajele luminoase orbitoare.

4. Laguna Rodrigo de Freitas, Rio de Janeiro
Cel mai mare pom de Crăciun plutitor din lume, în Laguna Rodrigo de Freitas din Rio de Janeiro, se ridică de obicei la 70 de metri în aer și este luminat cu aproape un milion de lumini LED.

5. Capitol Hill, Washington D.C.
În fiecare an de la mijlocul anilor ’60, pe Capitol Hill a avut loc o mare ceremonie de iluminat a pomilor de Craciun. Brazii de obicei clipesc în orice nuanță imaginabilă și sunt întotdeauna în mod adecvat OTT.

6. Zócalo, Mexico City
Piața principală din Mexico City este împodobită cu tot felul de iluminat și beteală extravagantă în timpul Crăciunului. În centrul său, un pom înalt de 40 de metri se înalță deasupra cam tuturor celorlalte.

7. Puerta del Sol, Madrid
Vizitatorii și localnicii se adună deopotrivă în această piață regală din capitala Spaniei pentru a verifica afișajul anual de lumină festivă, care este întotdeauna centrat în jurul unui pom imens, strălucitor.

8. Strasbourg, Franța
Piața de Crăciun din Place Kléber din Strasbourg este o atracție mamut în sine, și apoi există pomul de nouă tone, înălțime de 30 de metri, care atârnă peste tot.

9. Trafalgar Square, Londra
Aproximativ 8.000 de oameni caută pe Google „Pomul de Crăciun Trafalgar Square” în fiecare lună pe parcursul perioadei festive – și din motive întemeiate: este întotdeauna frumos.

10. Piața Roșie, Moscova
Piața Roșie este, fără îndoială, cel mai frumos loc din Moscova în timpul iernii: există un patinoar masiv, există o piață festivă și există și un pom de Craciun mare. Este aproape ca ceva dintr-un basm.

Pentru a împrumuta din grandoarea și eleganța acestor brazi de craciun imenși, alege un pom de Craciun artificial (detalii aici) în funcție de dimensiunea dorită și de bugetul pe care vrei să îl aloci. Nu vei regreta!