20 June 2024
cabinet avocat Iasi

cabinet avocat Iasi

Un cabinet de avocat din Iasi te poate ajuta in aceste situatii de Drept Civil!

Dreptul Civil reglementeaza o multime de aspecte care tin de viata de zi cu zi. Orice persoana fizica sau juridica se poate confrunta la un moment dat cu situatii in care sa fie necesara implicarea unui avocat specializat in aceasta ramura a dreptului.

Cand sa apelezi la un cabinet de avocat din Iasi cu expertiza in Dreptul Civil?

– atunci cand trebuie sa inchei diverse contracte;

– in cazul in care esti implicat in dezbaterea unei mosteniri legale sau testamentare;

– daca vrei sa revendici proprietati (ex. terenuri, apartamente, case);

– in situatia in care vrei sa soliciti un extras de carte funciara;

– daca iti doresti anularea unor documente juridice.

Acestea sunt doar cateva situatii pe care le reglementeaza Dreptul Civil si in care implicarea unui cabinet avocat Iasi, precum avocatiasiduhnea.ro, este importanta. Un specialist in acest domeniu iti poate oferi consultanta avizata, asistenta si reprezentare juridica pentru ca litigiile de natura civila sa fie solutionate in cel mai scurt timp.

In plus, un avocat de Drept Civil te poate ajuta cu redactarea intampinarilor, a cererilor de chemare in judecata, a contestatiilor la executare, a tranzactiilor si a diverselor notificari necesare cazului.

Avocatul poate obtine un ordin de protectie

In cazul in care ai fost victima violentei domestice, poti contacta un cabinet de avocat din Iasi pentru a obtine un ordin de protectie impotriva agresorului. In acest mod, faptuitorul va trebui sa pastreze distanta fata de tine si de membrii familiei tale, iar tu te vei simti din nou in siguranta.

Deoarece procedura obtinerii ordinului de protectie se realizeaza in instanta, este important sa apelezi la un avocat care detine cunostinte specializate si care sa se ocupe de toate demersurile necesare.

Specialistul in Drept Civil poate obtine despagubirile care ti se cuvin in urma unui accident rutier

Din pacate, accidentele rutiere sunt foarte frecvente si se pot solda cu vatamare corporala sau chiar deces. Persoanele implicate intr-un astfel de accident sau apropiatii victimei au dreptul sa ceara despagubiri, situatie in care serviciile unui cabinet avocat Iasi pot fi de mare folos.

Un specialist va prelua cazul tau si te va ajuta in demersul cererii daunelor morale si materiale. Acesta iti va oferi consultanta juridica de specialitate, te va reprezenta in fata asiguratorului RCA, va redacta plangerile, denunturile si alte cereri specifice si va face negocieri in ceea ce priveste stabilirea despagubirilor.

Avocatul va recupera toate creantele

In cazul in care ai creante de recuperat, implicarea unui cabinet de avocat din Iasi este vitala. Un adevarat specialist te va putea ajuta sa recuperezi orice datorie, fie ca este vorba despre un imprumut pe care l-ai acordat si nu a fost restituit la timp, fie ca sumele datorate sunt in baza unor contracte de prestari servicii sau inchirieri.

Acesta va incerca sa recupereze creantele pe cale amiabila, dar, daca acest lucru nu va fi posibil, va trece la recuperarea datoriilor prin intermediul unei actiuni in justitie si chiar prin intermediul executarii silite.

Sumele datorate de catre consumatori sau contribuabili pot incetini si chiar pune in pericol intreaga activitate economica a companiei tale, motiv pentru care este important sa iei masuri cu ajutorul unui profesionist!