20 June 2024

Ce servicii presteaza o agentie de alpinism industrial

Specialistii care desfasoara lucrari la inaltime se numesc alpinisti utilitari. Acestia  trebuie sa cunoasca toate nuantele si caracteristicile lucrarii efectuate la inaltime. Ei trebuie sa cunoasca tot felul de modalitati de organizare a auto-asigurarii si a asigurarii la general, sa poata oferi asistenta in situatii non-standard si de urgenta si sa aiba abilitatile de a folosi tot felul de echipamente de alpinism.

O atentie deosebita in procesul de productie a muncii si implementarea proiectelor a fost intotdeauna acordata organizarii si optimizarii tuturor proceselor legate de implementarea sarcinii.

Echipele de alpinism utilitar ar trebui sa isi desfasoare activitatea numai in baza reglementarilor internationale stabilite de IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) si sa respecte cu strictete normele de siguranta din domeniul alpinismului industrial.

Directiile de activitate ale specialistilor de acest gen sunt diverse:

  • Intretinerea fatadelor
  • Inlocuirea si intretinerea geamurilor termopan
  • Ridicarea sarcinilor la inaltime
  • Instalarea de publicitate
  • Instalarea si demontarea structurilor metalice
  • Decor si instalatii pentru sarbatori
  • Indepartarea si intretinerea copacilor (arboristica)
  • Instalarea sistemelor de securitate si a sistemelor de evacuare
  • Servicii de curatare legate de utilizarea tehnicilor de alpinism industrial

Regulile referitoare la lucrul la inaltime trebuie respectate in procesul de efectuare a lucrarilor de alpinism. In plus, aceste reguli trebuie respectate fara gres de catre alpinistii industriali care executa lucrari la inaltime conform contractelor si de catre companiile care ofera diverse servicii de agrement in cazul in care exista riscul caderii de la inaltime.

In procesul de desfasurare a lucrarilor la inaltime, sprijinul tehnologic si medical ar trebui sa fie obligatoriu. La efectuarea lucrarilor la inaltime, trebuie utilizate si pot fi utilizate numai echipamente care sunt echipamente profesionale, scule si echipamente cu certificat de calitate.

La efectuarea lucrarilor la inaltime, o conditie prealabila este utilizarea de echipamente specialecpentru alpinism industrial, scule, echipamente, tot felul de dispozitive necesare care trebuie sa corespunda inaltimilor si tipurilor de munca efectuate, precum si cerintelor de siguranta.

In cadrul companiei AlpinMax se lucreaza numai cu proceduri pentru fiecare proiect in parte si toti membrii din echipa au instructaj SSM, aviz psihologic pentru alpinist utilitar, control medical periodic, conform legilor in vigoare.

Activitatea este desfasurata doar in baza reglementarilor internationale stabilite de IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) si sunt respectate cu strictete normele de siguranta din domeniul alpinismului industrial pentru ca tu sa beneficiezi de servicii de inalta calitate cu siguranta maxima.