18 June 2024

Cum sa traiesti o viata sanatoasă schimbandu-ti obiceiurile

O viață sănătoasă este, fără îndoială, cea mai mare dorință a tuturor. La urma urmei, fără sănătate, viața își schimbă radical sensul. Cel mai bun mod de a te simți fericit, energic și sănătos în viitor este să duci o viață fericită, energică și sănătoasă în prezent. Beneficiile și plăcerile produse sunt atât imediate, cât și pe termen lung.

Mergem din ce în ce mai mult într-o direcție, în care oamenii își dau seama în cele din urmă că a fi sănătos este mult mai mult decât a nu fi bolnavi.

Nu putem permite vieții să treacă prin noi fără a o trăi cu energie și stimuli care ne transmit fericirea. Trebuie să ne facem viața mai atractivă și mai stimulatoare, luând pur și simplu o poziție fermă, activă și participativă față de ei.

De multe ori, nu suntem capabili să oprim călătoria vieții. În ciuda acestui fapt, viața este și rodul atitudinilor și comportamentelor noastre. Prin urmare, suntem rezultatul experiențelor noastre.

Cum să ai o viață sănătoasă? Citeste mai multe pe siteul looms.ro

„Ce trebuie făcut pentru a fi sănătos”, „cum să începi o viață sănătoasă” sau „cum să ai o viață sănătoasă și fericită”, sunt întrebări pe care oamenii și le pun adesea.

Debrucemo, mai întâi, cu privire la întrebarea:

ce înseamnă să fii sănătos? Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sănătatea este „bunăstare fizică, mentală și socială, mai degrabă decât simpla absență a bolii …”. Cu alte cuvinte, a fi sănătos nu este doar absența bolii, ci în esență bunăstarea fizică și mentală a individului. Nu întâmplător OMS definește sănătatea în acest fel, dând cuvântului un sens mult mai larg decât doar antonimele simple ale bolii.

Deși sănătatea pare, desigur, a fi asociată cu cuvântul medicină, ea depășește cu mult sensul pe care, de multe ori, bunul simț îi atribuie, asociindu-l doar, în mod normal, la medicina curativă. Cu toate acestea, medicina este mult mai mult decât atât, deoarece preocuparea sa majoră este prevenirea bolilor.

Stilul de viață al oamenilor, dieta slabă, stresul, printre alți factori, au contribuit foarte mult la exacerbarea problemelor. Exemplele includ diabetul și hipertensiunea arterială, boli strâns legate de obiceiurile populațiilor moderne.

Multe dintre problemele pe care medicina modernă le ajută să le rezolve ar putea fi ușor evitate dacă sunt urmate de unele dintre recomandările esențiale pentru practicarea unui stil de viață sănătos.

Schimbarea obiceiurilor și comportamentelor este imperativă și urgentă. Nu vrem să spunem prin aceasta că ar trebui să urmăm la curent toate regulile pentru o viață sănătoasă, ca și cum ar fi un plan dur, dureros și chiar castrant pentru oameni. Viața trebuie trăită cu intensitate și plăcere, deci nu trebuie să devenim niciodată simpli prizonieri la atitudini / comportamente care, deși sunt mai sănătoase, ar fi atât dureroase, cât și limitative.

Viața este alcătuită din alegeri. Luați-vă conștientizarea, găsiți echilibrul între avantajele și dezavantajele gusturilor dvs. personale, către o viață mai sănătoasă și fără a uita că în cele din urmă doriți să vă îmbunătățiți calitatea vieții.

Vorbim despre schimbarea atitudinilor care ne stimulează și ne conduc spre fericire și, în acest fel, ne îmbunătățesc starea de sănătate. Nu este întotdeauna posibil, este adevărat, dar în marea majoritate a cazurilor, este perfect fezabil.

De exemplu, imaginați-vă o simplă plimbare în natură sau savurați bucata dvs. preferată de fructe. Acestea sunt două exemple simple în care este complet fezabil să vă bucurați de viață și să vă îmbunătățiți sănătatea în același timp.

Mâncare, exercițiu fizic

Viața sănătoasă este, de asemenea, în mâinile noastre. Să nu judecăm că putem mânca cantități excesive de zahăr în fiecare zi și că, în cazul în care într-o zi, vom suferi de diabet, va fi pur și simplu o chestiune de soartă și ghinion. Nu îi putem judeca pe cei care sunt supuși unor doze mari de stres în fiecare zi și nu vom plăti în mod constant un preț ridicat pentru aceasta. Să nu ne gândim că putem fi fumători de ani de zile și să nu colectăm probleme respiratorii și o degradare a calității vieții noastre.

Atitudinile noastre ne fac să ne gândim mai devreme sau mai târziu la sănătatea noastră.

Evident, atitudinea noastră față de viață este un factor determinant în a o face mai sănătoasă. Gândiți-vă la viață ca fiind pozitivă și simțiți-vă bine cu dvs. înainte de orice acțiune.

Cel puțin două lucruri importante de reținut. În primul rând, nutriția. O dietă bună poate face mult mai mult pentru sănătatea ta decât crezi. Nutriția și viața sănătoasă sunt concepte inseparabile.

În al doilea rând, exercițiul fizic. Acest lucru, deoarece se va face în modul corect, vă poate îmbunătăți foarte mult sănătatea și bunăstarea, contribuind astfel la o mai bună calitate a vieții.

Gândiți-vă la exercițiul fizic ca la ceva pozitiv și relaxant, nu ca la ceva greu și „trebuie să fie”. Aflați care este activitatea care vă place cel mai mult și percepeți beneficiile pe care le poate oferi.

Schimbați doar acești doi factori și descoperiți o viață mai sănătoasă.

Dacă intenționați să aprofundați aceste subiecte și altele, vă încurajăm să citiți pe blogul nostru articole legate de nutriție și beneficiile exercițiului fizic.

Calitatea vieții

Câți dintre noi simțim deja disconfortul cauzat de o simplă durere de spate. Sau ai simțit disconfortul cauzat de infecții repetate, adesea cauzate de slăbirea sistemului nostru imunitar.

Multe exemple ar putea fi subliniate, cu toate acestea, suntem cu toții conștienți de faptul că boala sau disconfortul ne diminuează drastic calitatea vieții.

Astăzi trăim într-o eră în care a sosit timpul să dicteze regulile. Lipsa timpului îi determină pe oameni să trăiască într-o cursă constantă împotriva acestei mărfuri prețioase.

Nu avem timp să mâncăm bine, nu avem timp pentru exerciții fizice, nu avem timp să vorbim cu oamenii, nu avem timp pentru multe lucruri care sunt considerate esențiale în viața noastră. Aceste comportamente, din păcate, generează o varietate de probleme, cu consecințe grave pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

În prezența acestor probleme, pe de o parte, oamenii sunt puternic afectați de sănătatea lor, pe de altă parte, calitatea vieții lor este foarte degradată.

Pe scurt, am spune că nu este posibil să ai o bună calitate a vieții fără să ai obiceiuri sănătoase.

Longevitate sănătoasă

Speranța medie de viață de câteva decenii în urmă era substanțial mai mică.

Odată cu îmbunătățirea condițiilor de viață și progresele în medicină, aceasta a crescut treptat. Totuși, este, pentru că toți vrem să trăim mai bine și mai mult.

Scopul actual nu este doar să trăim mai mult. Este să ai o sănătate durabilă, adică să duci o viață activă, sănătoasă, fericită și orientată spre scopuri. Cu toate acestea, a trăi mai mult nu este sinonim cu a trăi mai bine. Creșterea speranței de viață vine adesea în detrimentul tratamentelor mai mult sau mai puțin sofisticate care, în ciuda eficacității lor, afectează foarte mult calitatea vieții oamenilor. Nu ar trebui să ne dorim doar să trăim mai mult, ci să trăim mai bine.

Longevitatea este și ea în mâinile noastre. Credem, evaziv, că trebuie să ne concentrăm atenția asupra menținerii unei stări sănătoase, luând de la sine înțeles că atitudinile noastre din prezent vor avea un impact profund asupra sănătății noastre viitoare.

Dacă doriți să trăiți mai sănătos și mai mult, începeți să luați măsuri în această direcție, adică măsuri care sunt ferme, sănătoase și, în același timp, contribuie la bunăstarea dvs. actuală.

Beneficiile unei vieți sănătoase.

Beneficiile unei vieți sănătoase sunt nenumărate pentru oameni. Prin urmare, nu va fi necesar să le descriem cu un extractor, deoarece știm cu toții ceea ce este plăcut să te simți sănătos sau, dimpotrivă, ceea ce este dureros este să te simți rău.

Cu toate acestea, beneficiile unei vieți sănătoase nu se opresc aici. Costurile asistenței medicale sunt din ce în ce mai incomode pentru oameni, fie direct, fie indirect, prin impozitele lor care sunt canalizate către Serviciul de Sănătate Publică.

Există studii care arată clar că, pentru fiecare dolar investit în prevenire, putem avea o rentabilitate semnificativă a economiilor cu tratamente curative de sănătate.

Cu alte cuvinte, prioritatea investiției ar trebui să fie direcționată către prevenirea bolilor. Pe de altă parte, costurile sociale și economice cauzate de boli, precum absenteismul de la locul de muncă, sunt foarte semnificative, cu cheltuieli în creștere pentru protecția socială.

Sănătate și Bunăstare

Este incontestabil faptul că există astăzi un mare interes pentru sănătatea curativă, unde medicina a evoluat, extraordinar, în ultimii ani. După cum am văzut, aceste progrese în medicină au adus, fără îndoială, oamenilor o speranță de viață mai lungă și o calitate a vieții mai bună.

În absența sănătății, întreaga noastră viață este redusă și, prin urmare, nu o putem trăi și gusta în plinătatea ei.

Prin urmare, trebuie să reflectăm asupra viitorului nostru, deoarece calitatea vieții noastre va reflecta și modul în care trăim astăzi.

Prin urmare, trebuie să apară o nouă paradigmă, în care promovarea sănătății și atitudini mai ferme din partea oamenilor pentru prevenirea bolilor, cu beneficii enorme pentru sănătatea lor, îmbunătățind calitatea vieții și bunăstarea acestora. Pe scurt, se intenționează ca fiecare dintre noi să dezvolte un stil de viață mai sănătos, în care sănătatea este pe primul loc.

Din toate aceste motive, credem, în mod evaziv, că angajamentul față de prevenirea bolilor, promovarea sănătății și bunăstării sunt de o importanță capitală.

Dacă doriți mai multe articole de genul acesta, puteți vizita blogul meu unde scriu mereu lucruri noi.