13 June 2024
ghivece flori de balcon

Ce ghivece sunt ideale pentru florile de balcon

Atunci cand ai flori pe balcon, iti oferi un colt de natura in propria casa si conferi orasului o nota fresh in acel peisaj urban impersonal pe care toti se straduiesc sa il faca mai frumos. Pentru ca florile tale sa fie mereu in forma si pentru a avea o mica gradina plina de viata pe balcon, ai nevoie de ghivecele potrivite si de aceea iti vom explica cum sa le alegi si din ce materiale ar trebui sa fie confectionate.

Ghivece din plastic – o optiune populara

Ghivecele de plastic sunt optiuni populare pentru gradinile de balcon, fiind rezistente, dar si ieftine in acelasi timp. In plus, poti gasi ghivece profesionale pentru flori din plastic sau din alte materiale la preturi avantajoase daca le cumperi din magazinele de specialitate. Poti gasi ghivece de plastic in numeroase culori sau la dimensiuni variate, astfel incat sa poti planta corect florile conform cerintelor specifice fiecarei plante. Aceste ghivece retin foarte bine umezeala in interior, fiind benefice pentru zilele in care nu ajungi des pe acasa.

Lut sau ceramică – o opțiune eleganta pentru balconul tau

Atunci cand vrei soluții ceva mai elegante, poți apela la ghivece pentru flori de balcon din lut sau din ceramica si vei obtine un aspect mai interesant pe balcon. De asemenea, astfel de ghivece sunt de obicei alese pentru plantele care au nevoie de o drenare eficienta a apei si pentru cele care vor mai multa racoare. Spre deosebire de cele de plastic, aceste ghivece nu retin apa la fel de bine. Acesta este si motivul pentru care sunt folosite in cazul plantelor care prefera solurile uscate.

Rasina sau fibra de sticla – solutii usoare si rezistenta mare

Aceste ghivece sunt alese pentru ca nu sunt deloc grele. In plus, atunci cand plantele sunt pe un balcon care nu este inchis, reprezinta solutia ideala pentru ca rezista la intemperii. Poti sa alegi mai multe culori sau forme si chiar poti identifica mai multe stiluri care sa se integreze in decorul general al balconului tau. Ghivecele din rasina sau fibra de sticla sunt perfecte pentru balcoanele moderne.

Ghivece pe care le poti suspenda si ghivece care se uda singure

Poti alege ghivece suspendate pentru plantele care cresc inspre podea sau pentru cazul in care ai un balcon mic in care nu incap toate plantele pe podea si pe rafturi. Poti sa le agati de balustrade sau de tavane si poti adauga elemente verticale in jur pentru a crea o imagine unitara. De asemenea, poti pune in ele plante care se catara sau plante cu flori cazatoare. In cazul in care pleci des de acasa si nu poti sa iti uzi florile la timp, optiunea cea mai buna este reprezentata de ghivecele care se uda singure, pe care le poti gasi si sub numele de ghivece auto irigabile. Acestea au un sistem special prin care se dreneaza apa si astfel florile tale vor fi udate la timp.

Cu ghiveciul potrivit, fiecare floare din balconul tau este mai sanatoasa si rezista mai bine. Poti alege orice tip de ghiveci din cele de mai sus si tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca sunt potrivite pentru nevoile specifice ale plantelor tale.