18 June 2024

Care rame ochelari vedere ti se potrivesc cel mai bine

O pereche de ochelari de vedere sunt mai mult decat un simplu remediu sau un accesoriu de moda. Acestia devin parte din personalitatea noastra si pot spune foarte multe despre fiecare purtator in parte.

Exista criterii pentru a alege o pereche de ochelari de vedere potrivita cu fata fiecaruia dintre noi. A sti cum sa selectam ramele pentru ochelarii prescrisi, poate parea o sarcina descurajanta, dar nu trebuie sa fie. Exista cateva modalitati usoare de a determina ce rame se potrivesc cel mai bine cu fata si pot sa exprime stilul si personalitatea.

Diferite rame ochelari de vedere avantajeaza orice contur al fetei si desigur forma nasului.

Identificarea formei fetei este un element cheie atunci cand vine vorba de a invata cum sa selectam o rama. Secretul gasirii ramelor perfecte este alegerea unei perechi care se potriveste cel mai bine formei fetei. Pentru a identifica ce forma ai tu, pune-te in fata oglinzii si condu cu un marker conturul fetei pe oglinda. Dupa ce recunosti forma fetei, vei sti cum sa iti selectezi ramele.

Pentru fiecare forma a fetei, exista rame complementare care te pot ajuta sa iti echilibrezi aspectul. Anumite rame pot accentua sau chiar subtia anumite caracteristici.

  • Daca ai o fata in forma ovala, sa stii ca vei arata uimitor cu majoritatea ramelor.
  • O fata in forma de inima va excela cu rame rotunde, care sunt mai groase in partea de sus, pentru a echilibra o barbie mica.

Si tot asa mai departe vei descoperi cum fiecare forma a fetei se va plia pe o anumita forma a ramelor, si invers.

Urmatorul pas in stabilirea modului de selectare a cadrelor este alegerea culorilor care completeaza tonalitatea pielii. Gasirea culorilor care coincid cu tonalitatea pielii nu trebuie sa fie dificila. Daca ai pielea de culoare rece, opteaza pentru nuante de negru, gri si albastru. Daca nuanta pielii este calda, poti beneficia de culori calde, cum ar fi bronz, roz si rosu. Ca intotdeauna, cand inveti cum sa selectezi ramele pentru ochelari, este usor sa stii ce culori ti se potrivesc pielii si culorii ochilor. Totodata, ar fi bine sa tii cont si de cromatica vestimentara.

Astazi, cand ai atatea optiuni de forme si culori, alegerea unei perechi de ochelari de vedere si a ramelor ar trebui sa fie mai simpla ca niciodata!