18 June 2024

Alegerea unui birou de avocatura potrivit nevoilor tale

Inca de mici suntem invatati ca este bine sa respectam legile si regulile, sa ii respectam pe altii si la randul nostru sa ii invatam cum este cel mai bine ca si ei sa procedeze in anumite cazuri. Prin asta, reusim sa ramanem o persoana cat mai buna, sa fim la randul nostru respectati si sa oferim un exemplu celorlalti. Exista atat de multe legi, in fiecare domeniu, incat exista uneori momente in care, si fara sa ne dam seama, ajungem sa nu respectam in totalitate sau chiar deloc ceva anume si exista astfel si posibilitatea de a atrage sanctiuni. Unele dintre acestea sunt  minore si de incheie cu primirea unuia vertisment din partea politiei sau a altor organe de ordine insa altele pot fi mai grave si necesita prezentarea in fata instantei iar pentru asta avem nevoie de sprijinul unei persoane cu experienta necesara si legala pentru a ne reprezenta.

Un avocat bun poate obtine rezaultate favorabile indiferent de situatia in care se afla o persoana. Chiar si atunci cand clientul este in mod clar vinovat, se pot obtine sentinte cat mai favorabile, ca de exemplu amenzi ceva mai mici sau timp petrecut in inchisoare mai scazut. Pentru a obtine asta, este nevoie insa nu doar ca avocatul sa fie bun ci si clientul sau sa fie dispus sa colaboreze in totalitate, sa fie deschis si sincer. Indeplinind aceste conditii, este mult mai usor sa fie adunate probe si dovezi care sa fie prezentate instantei.

Un avocat poate alege sa profeseze intr-un anumit domeniu, precum dreptul civil, dreptul judiciar, dreptul familiei, dar si in mai multe, reusind astfel sa ofere sprijin clientilor din mai multe domenii, atat persoanelor fizice cat si celor juridice, institutii sau ONG-uri, printre altele. Multe astfel de domenii sunt acoperite la biroul de avocatura „Smaranda Colta” din Iasi. Infiintat inca din anul 2008, acesta le ofera clientilor sprijin de calitate in numeroase domenii, prin adoptarea celor mai bune planuri in cazul fiecarui proces si a fiecarei probleme cu autoritatile in care este implicata o persoana sau o companie.

Datele transmise de la client catre avocat sunt confidentiale iar cele considerate importante vor fi prezentate in instanta doar cu acordul clientului. Astfel, oricine apeleaza la un avocat poate avea singuranta ca nimeni altcineva nu va afla ceva important, care poate afecta cazul curent sau alte aspecte ale vietii private si publice.

Multe domenii de schimba de la o zi la alta si astfel, apar mereu noi legi, noi reguli si noi aspecte pe care un avocat trebuie sa le ia in calcul daca doreste sa reprezinte persoane sau entitati din domeniile acelea. In acest sens, si la biroul de avocatura mai sus mentionat sunt mereu urmarite cele mai noi schimbari si aparitii din domeniile in care serviciile avocatilor de aici sunt oferite. Astfel, nu va fi omis nimic atunci cand un client este implicat intr-un proces, este urmarit penal, pus sub acuzare si asa mai departe. De asemenea, este important ca toate informatiile adunate sa fie expuse intr-un mod corect, usor de inteles si care sa evidentieze ceea ce se doreste fiind nevoie asadar si de aptitudini organizatorice cat mai bune si o buna prezenta in fata celorlalti.

Alegerea unui avocat de care sa fim siguri ca ne va oferi rezultate favorabile se poate face, mai ales in ziua de azi prin intermediul mediului online, prin mai multe metode, de la parerile celor ce au apelat la serviciile oferite de acesta sau de biroul din care face parte cat si din experienta dobandita in anii de activitate, ce este expusa de multe ori pe site-urile reprezentative ale biroului respectiv. In cazul de fata, puteti gasi informatiile necesare pe site-u https://www.iasiavocatura.ro/, unde de asemenea puteti gasi si domeniile de activitate in care sunt oferite serviciile lor precum si multe alte aspecte de interes la un avocat si un birou de avocatura.

Desigur, exista fara indoiala si din pacate si cazuri in care poate ca si un avocat bun nu reuseste ceea ce s-a dori, in cele mai multe instante din cauza comunicarii dificile intre avocat si client, asa cum am mentionat ceva mai devreme. In acest caz, fiind aproape imposibil sa fie aflate informatii importante si astfel, adunate probele necesare, nu se poate face mare lucru, avocatul cat si clientul depunand in fata instantei de judecata un juramant prin care sunt de acord sa nu ofere informatii false si care sa induca in eroare participantii.

La un avocat apeleasa nu numai persoane ce au nevoie de un reprezentant legal in divere situatii cat si colegi din acest domeniu, care au nevoie de cineva cu experienta, o a doua parere sau au nevoie de informatii referitoare la alte cazuri, unde sunt implicate mai multe persoane, institutii, entitati.

De un avocat este nevoie nu numai in cazuri in care clientul este acuzat de ceva anume sau de confrunta cu acuzatii din partea altor persoane, companii, institutii, entitati, ci si pentru a putea completa in mod legal, mai rapid si eficient diverse actiuni, in special in cazul unei companii. Cele mari au in mod constant contracte cu diverse birouri de avocatura prin intermediul carora isi pot desfasura mult mai usor activitatile intr-o anumita tara sau un anumit teritoriu, fara a incalca legile si reglementarile in vigoare.

Biroul „Smaranda Colta” ofera pe langa serviciile de baza si servicii pro bono, acele servicii ce nu sunt renumerate adica pentru care nu se percep plati, oferite persoanelor defavorizate, ce nu isi permit sa plateasca deloc sau in intregim preturile cerute pentru un anumit serviciu.