20 June 2024

After-shave-ul nu mai este de ajuns: 4 sfaturi de îngrijire pentru bărbați

La fel cum există produse de îngrijire pentru femei, așa există și game speciale și pentru bărbați. În secolul XXI nu mai este niciun secret că și bărbaților le place să se îngrijească și să ofere mai multă atenție aspectului lor. Tuturor ne place să arătăm bine și să ne întreținem astfel încât procesul de îmbătrânire să nu fie chiar atât de dur cu noi.

Și pentru că gama produselor de îngrijire pentru bărbați este din ce în ce mai variată, iar bărbaților nu le place prea mult să se complice, iată 4 sfaturi de îngrijire care vor ajuta la crearea unei rutine zilnice simple, dar care te va ajuta să arăți și să te simți mereu fresh și pus la punct.

1. Folosește produse de styling potrivite

La ora actuală, numărul bărbaților care își aranjează părul zilnic a crescut considerabil. Cu ani în urmă era la modă părul dat cu foarte mult gel sau spumă pentru a crea acel aspect neglijent al unor țepi. Odată cu trecerea timpului și cu schimbarea trendurilor, stylingul părului la bărbați s-a perfecționat, iar produsele de păr sunt concepute în așa fel încât să nu mai încarce inutil firele de păr, dar asta doar dacă sunt utilizate așa cum trebuie.

Atunci când alegi să îți aranjezi părul, folosește gelul, spuma, sau fixativul, dar nu pe toate odată și nici nu abuza de ele. Cu cât pui mai mult produs, cu atât încarci mai mult firul de păr, iar stylingul nu va mai ieși așa cum ți-ai dorit. Nu uita ca de fiecare dată după ce folosești astfel de produse să îți speli părul foarte bine, pentru a nu risca să se adune foarte mult produs, care mai apoi să îți deterioreze podoaba capilară.

2. Îngrijește-ți așa cum se cuvine barba

Un bărbat care se respectă și care vrea să arate bine mereu are grijă de barba sa, o tunde și o bărbierește regulat. Studiile chiar atestă faptul că bărbații bărbieriți și cei care au barba mereu aranjată inspiră mai multă încredere.

Tot ce trebuie să faci este să găsești produsele potrivite pentru ca pielea ta să radieze a prospețime și sănătate. Dacă știi că ai pielea sensibilă și uscată în general, încearcă să renunți la spuma de ras obișnuită și să încerci un gel de ras care conține ingrediente ce calmează și hidratează tenul. Evită pe cât posibil produsele pentru față care conțin alcool, în special after shave-urile, deoarece acestea usucă și mai tare pielea, o irită și, cu timpul, ridurile vor fi accentuate din cauza lipsei de elasticitate provocate de deshidratarea pielii.

3. Alege un parfum potrivit personalității tale

Mai devreme am vorbit de after shave-ul care usucă tenul. Acesta, chiar dacă are un miros plăcut, nu ține locul uni parfum de calitate și nu va persista pe piele întreaga zi. Mai mult decât atât, varietatea mirosurilor after shave-urilor nu este atât de mare, așadar este posibil să nu nimerești unul atât de potrivit pentru tine.

Pentru că este toamnă, iar acum parfumurile pe care trebuie să le folosim sunt cele mai puternice, mai intense, iar notele de bază ale acestora ar trebui să fie cele lemnoase, ai putea încerca parfumuri orientale. Acestea îți vor oferi un miros unic, oriental, senzual și, în același timp, puternic, care te vor face remarcat în orice încăpere. Mai mult decât atât, acestea persistă pe piele mai mult decât parfumurile normale, datorită ingredientelor specifice pe care le conțin.

4. Folosește un gel de duș și un antiperspirant eficient

De cele mai multe ori, bărbații nu dau prea multă atenție produselor de igienă pe care le folosesc, nestând foarte mult pe gânduri atunci când le aleg dintr-un magazin. Cu toate astea, este important să știi că și acestea se aleg în funcție de necesitățile tale.

Gelul de duș trebuie ales în funcție de mirosul său și de cum dorești să îți lase pielea după baie. În general este bine să folosești un gel de duș cu mirosuri fresh, care să curețe pielea foarte bine, dar să o lase și hidratată.

Antiperspirantul este un pas crucial în rutina de îngrijire zilnică, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De obicei, alegerea acestuia este destul de dificilă, având în vedere faptul că multe dintre ele pătează, sau nu persistă pe durata întregii zile. Dacă știi că ai un stil de viață destul de activ, caută un antiperspirant rezistent, care să nu păteze hainele și căruia să îi persiste mirosul cât mai mult.

Pentru astfel de antiperspirante poți intra și pe site-ul zafaran.ro, unde vei găsi o gamă variată de produse pentru îngrijire personală. Dacă ai achiziționat deja produse de pe acest site, sau intenționezi să o faci, nu uita ca mai apoi să intri pe Zafaran.ro pareri și să adaugi un review produselor pe care le-ai încercat.