20 June 2024

produse cosmetice

3 lucruri care garanteaza alegerea unor produse cosmetice sanatoase si calitative

Dupa cum probabil deja stii, este incredibil de greu sa alegi produse cosmetice – punct. Niciodata nu poti sti daca acestea vor fi compatibile cu pielea ta sau daca producatorul din spatele lor este cu adevarat de incredere.

Pe scurt, atat intreaga piata a produselor cosmetice, cat si calitatea acestora poate fi pusa constant sub semnul indoielii. Totusi, in comparatie cu acum 10-15 ani, lumea a mai invatat cate ceva atunci cand vine vorba de ingrediente bune si ingrediente rele, printre altele.

Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cele 3 lucruri dupa care te poti ghida pentru a garanta achizitia unor produse sanatoase si calitative!

Evitarea substantelor si chimicalelor despre care nu stii prea multe

In ziua de astazi, exista foarte multe substante, ingrediente si chimicale care pot fi folosite in producerea de produse cosmetice. Sunt atat de multe incat ai putea lua 10 creme si inafara de ingredientele de baza necesare unei creme, restul ingredientelor vor fi complet diferite.

Tocmai de aceea, trebuie sa iti permiti, dupa cum s-ar spune, sa eviti substantele in care nu ai incredere si despre care nu stii prea multe. Printre acestea, se numara ftalatii, parabenii si formaldehidele.

Alege produse organice si/sau cu extracte naturale

Produsele organice sunt, dupa cum stii, produse care au in compozitia lor ingrediente produse/crescute fara interventia chimicalelor, fertilizatorilor, sau pesticidelor. Pe scurt, se elimina marea majoritate din ingredientele si substantele care pot provoca alergii sau iritatii la nivelul pielii.

Apoi, poti apela si la produse cosmetice cu extracte naturale. Acestea isi bazeaza efectele pe anumite plante si extractele acestora, inlocuind astfel complet substantele create in mod artificial. De exemplu, atunci cand nu poti dormi, alegi sa bei mai degraba un ceai de valeriana si nu un somnifer. Poti aplica acelasi principiu si in cazul unei creme.

Alege produse made in Europe

Chiar daca FDA-ul american, responsabil de reglementarea alimentelor si medicamentelor, este destul de strict, acesta nu poate fi comparat cu regulile si legile impuse de Uniunea Europeana. Conform acestora, producatorii de pe teritoriul UE trebuie sa evite peste 1000 de chimicale si substante potential daunatoare in fabricarea de produse cosmetice si nu numai.

Acest aspect iti garanteaza faptul ca un produs made in Europe este cat se poate de sanatos si calitativ – prezentand foarte putine riscuri. De exemplu, tarile cu cel mai mare export de produse cosmetice sunt Franta, Germania si Irlanda – acestea aflandu-se in top 5 mondial.

De unde poti cumpara astfel de produse in Romania?

Din fericire pentru toti romanii si nu numai, exista un producator de produse cosmetice care bifeaza toate punctele mentionate mai sus. Acesta este TIS Farmaceutic, care iti pune la dispozitie produse cu extracte naturale, fabricate cu responsabilitate in Romania!

Cu peste 20 de ani de experienta in industria produselor cosmetice si dermatocosmetice, TIS Farmaceutic este una dintra putinele solutii disponibile in tara noastra atunci cand vine vorba de produse cosmetice si dermatocosmetice sanatoase, de calitate si care te pot ajuta cu adevarat.

Oferta acestui producator include medicamente din plante si propolis, suplimente alimentare si produse (dermato)cosmetice – cu siguranta vei gasi ceea ce cauti!