24 June 2024

acumulatori auto

Trebuie sa cumperi acumulatori auto? Iata la ce sa fii atent!

Cumpararea unei masini proprietate personala iti ofera libertatea de a te deplasa in orice moment si oriunde doresti, fara a fi nevoit sa te bazezi pe transportul public sau pe alti oameni pentru a ajunge la destinatie. Daca alegi modelul potrivit cu stilul tau de viata si cu modul de a calatori, vei avea parte mereu de confortul si siguranta dorite.

Odata ce ai intrat in posesia automobilului, trebuie sa il ingrijesti asa cum se cuvine, pentru a te asigura ca va functiona timp indelungat la capacitate maxima. De exemplu, e necesar sa te asiguri ca schimbi la timp uleiul de motor, lichidul de frana, antigelul sau ca achizitionezi, de fiecare data cand este nevoie, acumulatori auto de buna calitate, cum sunt cei din oferta Automag, capabili sa functioneze la cele mai inalte standarde.

Indicii ca e nevoie sa cumperi noi acumulatori auto

O baterie de masina functioneaza, in mod normal, pentru o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 5 ani. Durata este influentata de factori precum conditiile de vreme sau stilul de condus al fiecarui sofer in parte. De exemplu, se descarca mai repede daca traiesti intr-o regiune cu clima rece si daca faci drumuri rare si scurte. Obiceiul de a opri motorul chiar si cand stationezi undeva doar 2-3 minute poate de asemenea sa reduca durata de functionare. In schimb, aceasta creste daca faci frecvent calatorii lungi sau daca locuiesti intr-o regiune cu clima calda.

acumulatori auto

Asadar, trebuie sa devii cat se poate de atent la semnalele ca ai nevoie sa cumperi acumulatori auto indeosebi daca au trecut peste 3 ani de la data ultimei achizitii. Iata care sunt cele mai frecvente indicii ca va trebui sa cumperi un produs nou!

• pornirea lenta si greoaie a motorului, insotita de aparitia unor zgomote neobisnuite;

• scaderea intensitatii farurilor. Aceasta poate avea mai multe cauze, dar ele tin cu siguranta de baterie daca observi ca intensitatea se reduce si mai mult la pornirea unui alt consumator de curent electric, precum radioul sau aerul conditionat;

• aparitia unui miros de sulf in interiorul masinii;

• o carcasa umflata sau deteriorata a bateriei;

• aprinderea martorului de bord referitor la starea acumulatorilor, in cazul masinilor de fabricatie mai recenta.

Alegerea unor acumulatori auto potriviti

Printre elementele de care trebuie sa tii seama cand cumperi o baterie noua, la loc de cinste se afla dimensiunile. Este esential sa se potriveasca perfect in compartimentul creat special in acest scop, deoarece altfel nu va functiona.

Este necesar sa ai in vedere si faptul ca sistemul de incarcare este reglat special pentru o anumita valoare, masurata in amperi ora. Prin urmare, e nevoie sa fii atent la capacitate, astfel incat sa eviti situatiile de incarcare insuficienta sau de supraincarcare. Detaliile necesare se gasesc in manualul de utilizare.

O atentie speciala necesita si bornele, care pot fi plate sau cilindrice, subtiri sau groase, iar la masinile asiatice sunt montate invers.
Alegerea unei firme producatoare ce se bucura de apreciere pe plan intern si international reprezinta o garantie suplimentata a unui bun raport intre calitatea oferita si pretul platit.

Nu omite niciunul dintre aceste amanunte si vei alege acumulatori auto performanti, care vor functiona timp indelungat si iti vor oferi intreaga energie necesara la drum!