17 June 2024

Sfaturi pentru a obtine confortul termic dorit in casa, fara facturi mari

Cu noile preturi la energia electrica si la gaze, tot mai multe persoane cauta solutiile potrivite pentru a se incalzi mai economic. Cum poti face asta? Foarte simplu! Urmeaza sfaturile de mai jos si cu siguranta vei reusi sa economisesti.

Instaleaza o centrala economica

Stiai ca centralele in condensatie consuma mai putin? Vezi detalii pe site-ul blubox.ro si poti obtine toate avantajele unei centrale moderne. Alege centrale care consuma putin si care au functii avansate si vei reusi cu siguranta sa obtii rezultatele potrivite pentru tine.

Nu uita de izolatie

Casa ta in stil mai vechi are scanduri lustruite de podea cu multe goluri mari care ar putea lasa aerul sa treaca. Izolatia de sub podea va sigila toate golurile si va mentine casa mult mai calda iarna. O casa bine izolata poate folosi cu pana la 45% mai putina energie pentru incalzire si racire.

Daca ai podele din lemn clasice, instaleaza o izolatie de calitate, care ofera o bariera pentru a reduce pierderile de caldura si curentii de aer rece care intra prin pardoseala. Ca bonus, reduce zgomotul pardoselii si poate chiar diminua transferul de zgomot din camere diferite.

In plus, ai putea investi intr-o izolatie de calitate superioara a tavanului, care actioneaza si ca o bariera in calea fluxului de caldura al casei. Nu numai ca aceste produse se vor etansa la caldura in timpul iernii, dar cand vara se intoarce, iti vor mentine si casa frumoasa si racoroasa! Daca ai izolatie existenta din vata de sticla, poti adauga si un strat suplimentar din materiale moderne.

Acopera pretetii

Peretii tai pot contribui major la pierderea caldurii in timpul iernii, dar exista un truc simplu pentru a bloca o parte din aceasta caldura. Poti reduce semnificativ pierderile de energie prin acoperirea peretilor cu rame de tablouri, o oglinda sau chiar un raft mare pentru carti. Adaugand un strat suplimentar de masa termica pentru izolatie, poti creste temperatura suprafetei interioare cu aproximativ 1°C.

Repozitioneaza mobila

Intelegerea modului in care se misca caldura si investigarea proprietatilor termice ale casei tale te vor ajuta sa infrunti frigul in aceasta iarna. Va fi mai cald daca va pozitionezi si mobila in apropierea zonelor mai calde ale casei, inclusiv mai aproape de interiorul casei si departe de peretii exteriori mai reci. Incearca sa plasezi mobila langa un perete interior sau intr-un loc care primeste multa lumina naturala si caldura de la soare.

Lasa soarele sa intre in timpul zilei

Cand lumina soarelui intra in casa ta, este reprezentata in mare parte de radiatii ultraviolete, care se transfera usor prin sticla. Odata ce atinge un obiect, lumina soarelui devine caldura radianta. Pentru a valorifica toata aceasta energie gratuita si pentru a obtine un plus de caldura, deschide-ti jaluzelele si perdelele in timpul zilei si lasa acea caldura naturala sa te cuprinda. Nu uita sa inchizi perdelele de iarna cand apune soarele pentru a pastra caldura.

 

Exista atat de multe modalitati mici prin care poti economisi costurile cu energie si poti sa te incalzesti in aceasta iarna. Nu uita de lucruri simple, cum ar fi sa investesti in sosete calde si sa folosesti lenjerie de pat suplimentara noaptea. Nu e nimic mai frumos decat sa faci o ceasca de ceai si sa te relaxezi in patura preferata.