22 June 2024
scurt istoric volvo

Scurt istoric al marcii auto Volvo

Fondata in 1927 in Göteborg, Suedia, marca auto Volvo a devenit rapid un simbol al sigurantei, calitatii si inovatiei. De-a lungul istoriei sale bogate, Volvo a fost recunoscuta pentru inovatiile sale tehnologice si angajamentul sau fata de siguranta, transformandu-se intr-un brand iconic si apreciat la nivel mondial. Iata o calatorie in timp, pentru a descoperi scurt istoric al marcii auto Volvo.

Anii 1920: Nasterea unui brand inovator

In 1924, Gustaf Larsson si Assar Gabrielsson au avut o viziune comuna de a produce masini de inalta calitate si fiabile pentru piata scandinava. In anul urmator, in 1927, s-a infiintat oficial compania Volvo, care a devenit o subsidiara a SKF, un producator renumit de rulmenti. Numele “Volvo” provine din cuvantul latin “volvere,” care inseamna “a se roti,” simbolizand siguranta si fiabilitatea rotilor de pe masinile Volvo. La Aliat Volvo Romania vei gasi cele mai noi modele de masini.

Anii 1930: Primul model Volvo

In anii ’30, Volvo a lansat primul sau model – OV4, cunoscut si sub numele de “Jakob.” Acesta a fost primul vehicul produs in serie de catre Volvo si a fost un succes, deschizand drumul pentru noi modele inovatoare.

Anii 1950: Centura de siguranta in trei puncte

Una dintre cele mai importante inovatii ale marcii Volvo a avut loc in anii ’50, cand inginerul Nils Bohlin a dezvoltat centura de siguranta in trei puncte. Acest sistem de centura de siguranta, care infasoara soferul si pasagerul in trei puncte de fixare, a fost considerat un progres semnificativ in domeniul sigurantei rutiere si a fost ulterior patentat si oferit tuturor producatorilor auto din lume, intr-un efort de a salva vieti. Pe masura ce brandul a evoluat, noile modele Volvo au continuat sa se dezvolte.

Anii 1970: Focus pe siguranta

In anii ’70, Volvo si-a consolidat reputatia ca lider in domeniul sigurantei rutiere, lansand modele cu caracteristici inovatoare, precum sistemul de franare ABS si tetierele pentru protectia capului pasagerilor. De asemenea, au introdus si modele cu caroserii rezistente la impact si sisteme de protectie a pasagerilor la coliziuni laterale.

Anii 1990: Traditia continua

In anii ’90, Volvo si-a mentinut angajamentul fata de siguranta si a dezvoltat noi tehnologii, cum ar fi controlul electronic al stabilitatii (ESC) si airbag-urile pentru genunchi pentru a oferi protectie sporita pasagerilor.

Anii 2000 si pana in prezent: Inovatie in mobilitate electrica

Pe masura ce tehnologia a evoluat, Volvo a ramas in pas cu timpul, adoptand noi tendinte si inovatii. In anii 2010, au fost lansate modele hibride si electrice, iar Volvo si-a asumat angajamentul sa devina un brand complet electric pana in 2030, intr-un efort de a contribui la reducerea impactului asupra mediului.

Marca auto Volvo este o combinatie reusita de valori scandinave, inovatie si angajament fata de siguranta. De-a lungul istoriei sale, Volvo a fost recunoscuta pentru inovatiile tehnologice si contributia sa la domeniul sigurantei rutiere. Cu o viziune indrazneata catre viitor, Volvo continua sa inoveze si sa se adapteze la noile tendinte, in cautarea unei mobilitati sustenabile si sigure pentru viitor.