14 September 2024

Produse din salvie excelente pentru fumigatie, relaxare si meditatie

Fumigatia unor plante aromatice este o practica veche de cand lumea, dezvoltata de popoarele indigene. Chiar si la noi, in biserici, se arde tamaie, aceasta fiind tot un fel de fumigatie. In schimb, pentru terapie si pentru a curata incaperile de energie negativa, putem practica fumigatia cu produse din salvie.

Secolul al XXI-lea pompeaza energie negativa la tot pasul, iar anul acesta pare sa fi fost cel mai rau de pana acum. Suntem anxiosi si speriati si nu mai reusim sa ne relaxam. Anxietatea, stresul sunt stari ce pot duce la alte probleme, de sanatate, mult mai grave. Asa ca, ar trebui sa ne relaxam mai mult si sa incercam sa purificam locul in care locuim prin fumigatie cu produse din salvie. Cei care se angajeaza in aceste ritualuri de curatare sustin ca arderea salviei uscate poate ajuta la curatarea aerului si ne ajuta mai bine sa ne concentram. Deci functioneaza? Si, daca da, cum?

Deci, ce este salvia?

Salvia este o planta aromata care joaca un rol important atat in ​​lumea terapiilor, cat si a alimentelor. In Roma antica aceasta era o planta folosita in temple si in locurile de vindecare (literalmente, salvie vine de la “salvare”, adica „a salva” sau „vindeca”), iar salvia a fost folosita in realizarea medicamentelor antice egiptene, romane si grecesti pentru proprietatile sale naturale de vindecare. In timp ce salvia are radacini istorice profunde, asta nu inseamna ca nu este relevanta in terapia moderna.

Potrivit studiilor recente, salvia are puternice calitati antibacteriene, antioxidante si antiinflamatoare. Se pare ca este un tratament natural pentru o serie intreaga de probleme, inclusiv pentru: depresie; dementa; obezitate; lupus; boli de inima.

Salvia uscata, in special salvia alba, a fost folosita in mod traditional de nativii americani pentru o serie intreaga de beneficii, mai ales ca metoda de purificare prin fumigatie. Fumigatia este procesul de ardere a plantelor uscate sau a altor elemente naturale si apoi folosirea fumului pentru a “curata” o persoana, obiecte sau chiar locuri. De obicei, plantele uscate sunt arse peste un carbune fierbinte plasat intr-un recipient special. Persoana pune ambele maini peste fum, ia fumul este impins peste corp, incepand cu capul si continuand in jos. Aceasta practica antica, inspirata de la nativii americani, este o practica populara astazi.

Beneficiile arderii salviei

Nu exista multe cercetari despre arderea salviei. Totusi, un studiu a remarcat faptul ca fumigatiile medicinale, cum ar fi cele cu salvie, au dus la o reducere de 94% a bacteriilor din aer. Exista, de asemenea, cercetari care indica posibilitatea ca fumigatiile sunt benefice pentru organism.

Salvia, prin fumigatie, te poate ajuta sa te linistesti si sa fii mai concentrati. Daca arzi salvie si incerci sa te relaxezi, vei reduce stresul. Iti vei goli mintea apoi iti vei canaliza toata atentia senzoriala asupra a ceea ce facem, iar acest lucru este mai usor de facut atunci cand ardem salvie.

Meditatia atenta iti poate schimba modul de gandire si te poate ajuta sa faci fata stresului, asa ca daca arderea salviei te ajuta sa te relaxezi si sa te concentrezi mai bine, atunci merita in totalitate.

De asemenea, uneori, parfumul unei plante te poate relaxa, indiferent de proprietatile chimice ale plantei. Indiferent daca crezi sau nu ca energia si spatiul pot fi curatate prin fumigatie, parfumul unei plante poate avea un efect nebanuit asupra starii de spirit. Acest lucru iti va permite sa gandesti mai clar, va reduce anxietatea si vei putea sa aduci calmul in viata ta. Daca mirosul de salvie nu este tocmai ceea ce vrei, poti incorpora si alte bete aromatice in buchetul pentru fumigatie. Lavanda, rozmarinul, cedrul, trandafirul, cimbru sunt toate adaosuri minunate, ce merg puse langa salvie.

Multe dintre aceste plante aromatice sunt cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. Cercetarile arata ca aromele relaxante (cum ar fi lavanda) pot ajuta la imbunatatirea modului in care functioneaza corpul si creierul dupa o perioada de stres.

Deci, chiar daca nu crezi ca arderea salviei poate purifica aerul, beneficiile sale in ameliorare a starii de stres pot fi excelente pentru sanatatea dumneavoastra. In plus, a avea un ritual s-ar putea sa iti faca bine. Asta iti permite sa te relaxezi si sa iti concentrezi gandurile. Ritualurile si rutinele ne pot ajuta sa ne calmam, aducand ordine si predictibilitate in viata noastra.

Cum sa arzi salvie

Daca sunteti interesat sa incerci fumigatia, ar trebui mai intai sa te obisnuiesti cu mirosul de salvie pentru ca nu este acelasi cu salvia pe care o pui la mancare. Uneori oamenii cred ca va mirosi ca salvia cu care gatesti. Cu toate acestea, salvia alba are un miros erbaceu, lemnos si usor astringent. Foloseste salvie cu o lungime de aproximativ 8 pana la 13 cm pentru un spatiu mic sau pentru ritualuri personale. Dimensiunea mai mica ajuta, de asemenea, sa nu faci prea mult fum la inceput. Foloseste un vas rezistent, special pentru fumigatie, pentru a tine betele deasupra. Apoi, aprinde capatul betelor pana incep sa scoata fum. Asigura-te ca aprinzi betele uniform si dupa ce le lasi sa arda cateva secunde, falcara ar trebui sa se stinga singura.

Apoi, poti se mergi cu aceste bete prin toata casa pentru a curata spatiul, folosind vasul pentru a prinde orice rest cenusa. Asigura-te ca vizualizezi modul inca care scapi de orice energie negativa.

In acest fel poti face fumigatie cu ajutorul salviei. Poti achizitiona salvie alba de la magazine de specialitate, precum e-palosanto.com. Vei vedea ce efecte benefice, pentru mintea si corpul tau, pot avea produsele de salvie.